Close to the Sun lijkt verdacht veel op BioShock

vr 12/04/2019
Praga
0 reacties

Uitgever Wired Productions en de Italiaanse ontwikkelaar Storm in a Teacup vertellen ons via mail dat hun first-person horror game, genaamd Close to the Sun, exclusief verschijnt via de Epic Games store, op pc, op 2 mei en dit voor 29,99 euro. De PlayStation 4- en Xbox One-versies verschijnen later dit jaar.

Allemaal goed en wel maar wat is er nu zo speciaal aan deze Close to the Sun? Wel, heel eenvoudig, deze game lijkt verdacht veel op BioShock! Close to the Sun neemt ons mee naar een alternatieve 19de eeuw waarin de bekende (en beruchte) uitvinder Nikola Tesla erin geslaagd is zijn dromen tot leven te wekken, en zo de wereld voor eeuwig veranderde.

In Close to the Sun kruipen we aan boord van de Helios, een een kolossaal vaartuig voor wetenschappelijk onderzoek, maar vooral een huiveringwekkend en mysterieus horrorpaleis... Het is er ijzingwekkend stil, de indrukwekkende hall en gangen zijn leeg en overal hangt de geur van rottend vlees. De enige aanleiding die je hebt is het woord QUARANTINE!, geschreven met bloed boven de ingang.

Maar volgens ons een game die BioShock-fans zeker zullen smaken...