Clan-based Nomadic Survival MMO Last Oasis weldra in Early Access

wo 23/01/2019
Praga
0 reacties

Ben je een fan van films als Mortal Engines en Wild Wild West, en ben je ook niet vies van een portie Ark: Survival Evolved, een vleugje Conan The Barbarian, een schepje Mad Max, een snuifje van Fallout 4's base building-systeem, en dit alles overgoten met een post-apocalyptisch sausje, dan zou deze Last Oasis wel iets voor jou kunnen zijn...

De Poolse indie-ontwikkelaar Donkey Crew deelt ons vandaag mee dat hun post-apocalyptische clan-based nomadic survival MMO, genaamd Last Oasis, deze lente zijn intrede maakt op het Steam Early Access-platform.

Last Oasis neemt ons mee duizend jaar in de toekomst nadat een cataclystisch event de maan heeft vernietigd en de aarde niet meer om haar as draait. Daardoor werd onze aardbol opgesplitst in twee extreme, onbewoonbare helften. De kant naar de zon lijkt op een wasteland, en de andere helft is in duisternis en ijs gehuld.

De enige bewoonbare zone, de Twilight zone; is een smalle streep land gesitueerd tussen de woestijn en ijs. Met andere woorden, veel te weinig plaats voor veel te veel mensen...daar moet dus ambras van komen.

In Last Oasis kruipen we in de huid van nomaden, en komt het erop neer grondstoffen te verzamelen om gigantische Walkers te bouwen om de wereld te doorkruisen, om het tegen andere clans op te nemen, een basis te kunnen bouwen en te oogsten. Deze Walkers kunnen we dan weer upgraden en voorzien van het nodige tuig voor diverse doeleinden. Wanneer meerdere clans het tegen mekaar opnemen in een stevige veldslag, dan kan je al raden hoe episch dat gaat worden met deze gepimpte Walkers.

Het ziet er allemaal cool en boeiend uit, maar we weten allemaal hoe snel het met dit soort games kan afgelopen zijn op de druk bevolkte survival MMO-markt. We gunnen hen alvast het voordeel van de twijfel.