s
r
 

Belgische studio Rocket Vulture brengt Cannibal Cuisine op 20 mei naar Steam en Nintendo Switch

Kookprogramma's en kookspelletjes zijn razend populair dezer dagen, en Bourgondiërs als we zijn, in elke Belg schuilt een hobbykok. (Je weet wel die persoon die in een ver verleden kookte voor vrienden en familie wanneer deze, eveneens in een ver verleden nog op bezoek mochten komen.) Maar de tijden veranderen, vrienden en familie mogen niet meer op bezoek komen en een stukje steak, hamburger of witte pens is ook al passé...

Inderdaad, vanaf nu koken, grillen en bakken we met heerlijke stukjes mensenvlees. Een mens moet nu eenmaal mee met zijn tijd, toch? Als we de Belgische studio achter Cannibal Cuisine mogen geloven, dan is een lekker stuk(je) mensenvlees, op een bedje van sla en overgoten met een heerlijke béarnaisesaus, momenteel het culinaire hoogtepunt van het moment. Of om het in culinaire termen te zeggen, een smaakorgasme in de mond...

Cannibal Cuisine is net als die andere plezante kookgame Overcooked (1 en 2), het leukst als je deze met vrienden speelt. In Cannibal Cuisine staat ons meer te wachten dan hongerige klanten en het verzamelen en bereiden van gerechten. Vecht met toeristen en offer ze aan de goden, gebruik voodookrachten om te genezen, te koken of tijdens de gevechten en speel speciale levels die meer van je verwachten dan culinaire capaciteiten alleen.

Elke speler kiest een voodookracht, kook sneller als vuurspuwer, versuf toeristen (met je lookadem vermoeden we), en meer.. Om drie sterren te verdienen is goede samenwerking en coördinatie vereist, want in latere levels komen spelers voor hete vuren te staan.

Er zijn 24 levels voor 1 tot 4 spelers en er is een competitieve modus voor ‘cook-offs’, dit alles is zowel lokaal als online te spelen.

Vanaf 20 mei is de game beschikbaar op Steam en op Nintendo Switch.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments