"Battletech houdt het midden tussen Game of Thrones en Pacific Rim"

za 14/04/2018
Praga
0 reacties

De makers van Battletech, namelijk Paradox en Harebrained Schemes, vertellen ons in een nieuwe trailer wat meer over de verhaalmodus van deze nieuwe game die ze zelf omschrijven als "Game of Thrones meets Pacific Rim in space".

Ooit, en dan spreken we toch over een hele poos geleden, waren games met Mechs razend populair. In de eerste plaats denken we aan MechWarrrior, Mech Assault, Steel Battalion, Armored Core en zelfs in RTS-games doken er meer en meer Mechs op, denk maar aan Tiberian Sun. Maar stilaan nam de populariteit van de Mechs af en belandden ze op de schroothoop of donkere afgesloten hangars.

Binnenkort, lees 24 april, ligt Battletech in de winkelrekken, de eerste turn-based tactical ‘Mech pc-game in meer dan 20 jaar en gebaseerd op de tabletop strategiegame die dan weer aan de basis lag van MechWarrior.

Mitch Gitelman, studio manager van Harebrained Schemes, omschrijft deze nieuwe titel als "Game of Thrones meets Pacific Rim in space. Kamea hires you to do the types of jobs that her standing army can’t do."

Wij zijn alvast benieuwd of er een Mech-revival zit aan te komen, want naast deze titel is er ook nog Iron Harvest, een RTS-game waarin Mechs een belangrijke rol spelen.