Assassin's Creed III remaster verschijnt op 29 maart

Assassin's Creed III, voor velen in het geheugen gegrift als één van de mindere titels in de serie, krijgt een remaster. We keren terug naar koloniaal Amerika op 29 maart.

Dat meldt Ubisoft ons aan de hand van een persbericht en een bijhorende vergelijkingstrailer. De game doet het op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In Assassin's Creed III neem je de controle over Connor, een Native American die vroeg in het spel zijn stam letterlijk in vlammen ziet opgaan. In zijn drang naar wraak belandt hij bij de Assassijnen waar hij leert vechten als de beste.

De remaster krijgt alle te verwachten kenmerken: 4K beeldmateriaal, HDR ondersteuning, het gebruikelijke schaafwerk. In die visuele pracht en praal krijgt je zowel de volledige game als de bijkomende missies Benedict Arnold en Hidden Secrets en the Tyranny of King Washington. Een fijne extra is ook de toevoeging van de remastered Assassin's Creed: Liberation.

Goed nieuws voor iedereen die Assassin's Creed Odyssey's season pass in huis haalde, want de game maakt ook deel uit van dit totaalpakket.

Ik herinner me Assassin's Creed III vooral als de eerste game in de serie die ik nooit volledig uitspeelde. Er schortte heel wat aan het spelritme, met een veeel te lange introductiemissie en een shitload aan bugs. Hopelijk krijgen we met deze remaster eindelijk de afgewerkte game die we indertijd wilden. Assassin's Creed III zal ook altijd gekend blijven als de eerste game in de serie die met hunting mechanics experimenteerde, je in bomen liet klimmen, en voor de eerste keer ooit naar het Amerika van weleer trok. Misschien is het tijd om de game alsnog een herkansing te geven ...

Releasedatum
10/30/2012
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments