Ashes of Outland wordt Hearthstones volgende uitbreiding

di 17/03/2020
Ard
0 reacties

Samen met de Year of the Phoenix-aankondiging kondigde Blizzard ook de nieuwste uitbreiding voor de game aan. Ashes of Outland neemt ons vanaf 7 april mee naar de Burning Crusade-setting uit World of Warcraft.

Ditmaal is het niet de League of E.V.I.L. die roet in het eten gooit, maar een collectief onder de naam van The Rusted Legion die dood en verderf zaait. Vanuit The Black Temple wordt echter een front gevormd onder leiding van de Lord of Outland, Illidan Stormrage, en zijn leger aan Demon Hunters. De uitbreiding brengt voor het eerst een nieuwe speelbare klasse naar de game; de Demon Hunter. Ook een nieuwe mechanic onder de vorm van outkast ziet binnenkort het levenslicht. 

Daarbij krijgen we een nieuw type legendarische kaarten te zien; Primes. Primes zijn relatief goedkope, maar zeer sterke minions die door middel van een Deathrattle-effect een sterkere versie van zichzelf in jouw deck terug shufflen. Ten slotte zijn ook Imprisoned Demons een nieuw gegeven in de game. Deze minions kunnen niets uithalen gedurende de eerste speelbeurten, maar triggeren een sterk effect als ze de slaapperiode overleven.

Ashes of Outland verschijnt op 7 april, aangevuld met een prologue op 2 april die reeds wat gratis kaarten zal opleveren. Je kan jezelf het best voorbereiden op de nieuwe uitbreiding door een Ashes of Outland (Mega) Bundle aan te kopen. Ook niet onbelangrijk om te vermelden is het feit dat na de release we ook aan de slag zullen kunnen met een nieuw gratis solo-avontuur!

Releasedatum
11/03/2014
Beschikbaar voor