ARMA III-mod transformeert militaire shooter naar een Halo-game

ma 07/01/2019
Lazlo
0 reacties

Onder de naam Operation: TREBUCHET wil een groep modders de klassieke 'boots on the ground' tactische militaire shooter ARMA III omtoveren tot een volwaardige Halo-game.

Holy shit, wie had ooit gedacht dat ARMA III zo een goede voedingsbodem voor een volwaardige Halo-titel zou kunnen zijn? Operation: TREBUCHET neemt de hele game, schudt alles eens goed door elkaar, en maakt van de tactische game volledig zijn eigen ding.

De game baseert zich op de UNSC-oorlog tegen de insurrectionists, nog voor de Covenant-invasie uit de oorspronkelijke Halo-reeks een feit is. Dat er daarin veel van het ARMA DNA moet sneuvelen, wordt al snel duidelijk wanneer je ziet hoeveel de modders aan het spel veranderen/toevoegen. Operation: TREBUCHET krijgt een eigen UI, voertuigen, gebouwen, character models en omgevingselementen.

In de mod speel je niet zomaar als een Spartan die al wat jaren oorlogsvoering achter de kiezen heeft, zoals Master Chief indertijd. TREBUCHET plaatst je in de schoenen van een voetsoldaat, die in het heetst van de strijd verwikkeld zit.

De trailer ziet er alvast machtig uit! De mod is momenteel in alpha, die je hier op Steam terugvindt.