Apple toont eerste bewegende beelden van nieuwe Apple Originals-serie Foundation

Net zoals Netflix en consoorten, heeft ook Apple een eigen Apple Originals-serie waarin het uitpakt met eigen geproduceerde reeksen. Tijdens de 2020 Worldwide Developers Conference (WWDC), toonde Apple de eerste teaser trailer voor Foundation, een nieuwe serie voor Apple TV, gebaseerd op Isaac Asimov's  sciencefiction Foundation-serie novelles.

Volgens Foundations showrunner David Goyer was Foundation een enorme inspiratiebron voor Star Wars, en na het bekijken van de trailer geloof ik dat wel. Eentje om op mijn to watch-lijst te zetten dus.

De serie gaat over de ondergang van het Galactische Imperium. De enige die dit voorziet is de psychohistoricus Hari Seldon. Die heeft namelijk, via de door hem ontwikkelde psychohistorie (het voorspellen van de toekomst met behulp van wiskundige formules en statistische berekeningen), berekend dat het Imperium uiteen zal vallen, en dat een periode van 30.000 jaar chaos en oorlog zal komen voor een Tweede Imperium gesticht wordt. Seldon ontwikkelt een plan om dit interregnum te verkorten tot 1.000 jaar.

De reeks verschijnt in 2021.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments