Anderlecht zoekt FIFA-speler om esports-team mee te lanceren

wo 15/02/2017
Lazlo
0 reacties

Op een dag vind je de job van je leven: Belgische titelkandidaat in de Jupiler Pro League Anderlecht zoekt een kundige FIFA-speler om aan esports-toernooien mee te doen.

Alle onderliggende haat en afgunst tussen de uiteenlopende Belgische voetbalclubs terzijde: iedere voetbalminnende Belg droomt van een contract bij een club zoals Royal Sporting Club Anderlecht. Voor de fans van EA’s jaarlijkse voetbal-ode FIFA kan die droom werkelijkheid worden.

De club zoekt namelijk naar een professionele FIFA-speler om doorheen het seizoen van 2017-2018 in naam van de club aan competities deel te nemen. Je leest het goed: Anderlecht krijgt een eigen esports-poot die naast de fysieke Belgische voetbalcompetitie nu ook de virtuele instapt.

Inschrijven voor het initiatief kan via de website van de Brusselse ploeg. Tijdens het weekend van 29 en 30 april zullen 265 kandidaten het tegen elkaar opnemen om uiteindelijk als virtuele vertegenwoordiger van de club aan de slag te gaan.

Echt origineel is de ploeg op zich niet, want zoals de club op zijn eigen website aanhaalt, gingen ploegen als PSG, Manchester City, Valencia, Ajax, Legia Warshaw en Schalke 04 al voor. Wel is het de eerste Belgische club om zich aan de nieuwe vorm van sport te wagen.

Nu nog het verschil leren tussen beelden van esports-evenementen die niets met FIFA te maken hebben en die dat alles met FIFA te maken hebben, en de ploeg verdient een pluim op zijn hoed!

Releasedatum
27/09/2016
Beschikbaar voor