Amerikaanse startup komt met HoloLens-concurrent Magic Leap

di 19/04/2016
Lazlo
0 reacties

Na de vele bedrijven die zich op virtual reality storten, verschijnt nu ook de eerste echte augmented reality-speler naast Microsoft.

De Noord-Amerikaanse startup Magic Leap werkt aan een augmented reality-apparaat dat als eerste het vaarwater van de HoloLens van Microsoft betreedt. Het apparaat kent al een hoop financiële steun vanuit klinkende bedrijven als Alphabet (Google) en ook internationaal gerespecteerde technologieblad Wired is behoorlijk lovend over de technologie.

De HoloLens toont zich wel in een minder videogames-gerelateerde context. Zo toont de bovenstaande demo hoe je mails checkt via het apparaat. Ook kan je ermee driedimensionale modellen van voorwerpen die je online wil kopen previewen. De focus ligt duidelijk op desktop computing.

Of de Magic Leap ook op games in zal zetten, is nog niet duidelijk. De technologie die de startup gebruikt, lijkt sterk op die van Microsoft. Of het bedrijf ook dezelfde basis als de HoloLens gebruikt, weten we niet, aangezien het Magic Leap daar nog geheimzinnig rond doet.

Releasedatum
01/01/2015
Beschikbaar voor