Aan spelmodi geen gebrek in nieuwe GRID-trailer

wo 18/09/2019
Praga
0 reacties

Dat ze bij Codemasters weten hoe ze verdomd goede racegames moeten maken, dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. De studio bewees in het verleden reeds dat ze wel degelijk weten hoe een auto in mekaar zit, en hoe je hem tot leven brengt op consoles of pc. Iets wat ze volgens ons met de release van GRID nog maar eens extra in de verf zullen zetten wanneer de game in de rekken ligt.

In deze nieuwe trailer legt het team de nadruk op de keuzevrijheid die we hebben en hoe de verschillende wagenklasses racen op enkele van de uitdagende tracks en straatcircuits, en dit onder wisselende weersomstandigheden.

Met op de achtergrond een remixversie van The Light van Sophie and the Giants, toont de trailer hoe de Audi R8 1:1 in een verhitte strijd is verwikkeld met de Honda CRX MightyMouse op het wervelende traject van de punt-naar-punt Okutama Sprint. Dan verspringt het beeld naar de traditionele racecircuits van Zhejiang en Brands Hatch waar de SRT Viper GTS-R en Chevrolet Corvette C7.R bumber aan bumber racen en botsen terwijl de coureurs uit alle macht proberen hun racelijn te behouden.

De trailer eindigt met de Prototype-klasse, waarin de Acura DPi en Cadillac DPi-V.R het gevecht met elkaar aangaan en door de nachtelijke straten van Shanghai naar de finish racen. GRID wordt gelanceerd met 104 evenementen, inclusief uitdagingen tegen FA Racing Esports en Fernando Alonso, terwijl spelers aan de GRID World Series beginnen tegenover de oude tegenstanders van het Ravenwest-team.

De game draait helemaal om toegankelijkheid en keuzevrijheid, met toegang tot vier steden en acht circuits met meer dan 80 raceroutes. Dankzij ruim 400 AI-persoonlijkheden, uiteenlopend van kalm tot agressief, en van gelijkmatig tot onvoorspelbaar, voelt elke race uniek en levendig.