Wie is wie in het Apex Legends-universum?

di 05/02/2019
Praga
0 reacties

EA en Respawn nemen ons met het coole Apex Legends mee naar het Titanfall-universum voor spannende potjes Battle Royale (met een twist). De twist hier is dat je een keuze kan maken uit acht verschillende heroes, elk met hun eigen unieke skills en abilities. Maar wie zijn die heroes nu en tot wat zijn ze in staat.

Bij aanvang van een spelletje Apex Legends moet je een keuze maken uit een van de acht beschikbare personages. Uiteraard is het handig om te weten wat ze kunnen, en vooral om te weten welk personage bij je speelstijl past. Hoog tijd dus om ze even aan je voor te stellen.

Gibraltar

Gibraltar is de krachtpatser van dienst die leeft volgens het motto van Search and Rescue. Hij kan medespelers beschermen met een koepel en heeft een schild voorzien van een gun waarachter hij zich kan verbergen (en toch mobiel blijft). Hij is bovendien in staat een bombardement op te roepen met zijn orbitale aanval.

 

Caustic

Caustic is de creep van dienst die zijn gelaat verstopt achter een gasmasker. Wat niet meer dan logisch is als je weet dat hij de tegenstanders en omgeving bestookt met Nox Gas Traps. Bovendien beschikt hij ook over datzelfde Nox Gas in granaatvorm. Dit personage moet je wel nog eerst vrijspelen zoals je in Randy zijn hands-on verslag kan lezen.

 

Bloodhound

Bloodhound, ook bekend als Bloth Hoondr, is ook geen gewone... Hij heeft een gevederde vriend in de strijd, en kan zelf transformeren in een dier wat hem een snelheidsboost oplevert en toelaat vijandige voetsporen te zien (en te tracken). Als extra hulpmiddel kan hij het “Eye of the Allfather” activeren en tegenstanders spotten doorheen muren en rook. Je bent dus nergens veilig voor deze bloedhond...

 

Lifeline

Is er een medic in de zaal? Gelukkig wel! Lifeline is de dokter/medic van dienst en kan Heal Drones gebruiken om tegenstanders te reviven. Ze beschikt over de snelste revival tijd en beschikt eveneens over een schild om haar en haar gevallen strijdmakker te beschermen tijdens het healen. Zij kan ook een care package oproepen dat vanuit de lucht gedropt wordt op het slagveld in tijden van nood. Ideaal dus als je graag een healer speelt.

 

Bangalore

Sergeant First Class Anita Williams. Bangalore voor de vrienden, was ooit een wapenexperte voor de IMC Armed Forces. Ze heeft een smoke launcher waaruit ze tactisch voordeel haalt tegenover haar vijanden. Dankzij haar Double Time beschikt ze over een speed buff, en met haar Rolling Thunder-device kan ze nogal explosief, letterlijk te nemen, uitpakken op het slagveld.

 

Wraith

Wraith haalt voordeel uit technologieën door gebruik te maken van haar Voices from the Void. Zo kan ze even snel verdwijnen als ze gekomen is, haar nietsvermoedende tegenstanders in verwarring brengen, en dan onopgemerkt snel en dodelijk uithalen. Ze kan bovendien dimensionele rifts creëren die dienst doen als portals voor zowel zichzelf als haar teamleden wat de mogelijkheid biedt om te transporteren naar een andere locatie op de map.

 

Pathfinder

Pathfinder, de robotachtige met een smiley op zijn borstkas, kan zich dankzij zijn functionele grappling hook vlotter verplaatsen op het slagveld. Hij kan ook de survey beacons in de omgeving hacken en zo ontdekken waar de volgende ring zal verschijnen. Zo weet zijn squad meteen waar de volgende confrontatie zal plaatsvinden en kunnen ze zich voorbereiden op de strijd.

 

Mirage

Last but not least hebben we nog Mirage. Mirage is relaxter en ook ietwat arroganter dan de rest van team. Hij kan zichzelf dupliceren door gebruik te maken van zijn Vanishing Act om te tegenstander te verwarren, en zichzelf zo snel naar een andere locatie te begeven. Ook kan hij een hologram van zichzelf maken of de tegenstander af te leiden waardoor deze zijn positie (ongewild) vrijgeeft (en munitie verspilt). Ook dit personage zit verstopt achter een paywall.

 

Deze acht personages, zes waar je meteen kan uit kiezen en twee die je moet vrijspelen met in-game currency, zijn de hoofdrolspelers van dienst in Respawn Entertainments free-to-play Battle Royale-game (met een Overwatch-tintje als we dat mogen zeggen) die sinds gisteren gratis beschikbaar is op pc (Origin), PlayStation 4 en Xbox One. Wij zijn alvast benieuwd welk personage jullie voorkeur geniet of het best bij jullie speelstijl past.