s
r

Twaalf games die ons bijbleven na de PC Gaming Show

Twaalf games die ons bijbleven na de PC Gaming Show

Meestal verzuipt de PC Gaming Show in alle aankondigingen van de E3, waarvan de presentatie officieus deel uitmaakt. Dit jaar, met de annulering van de grote gaminghoogmis door Covid-19, werd het meer dan ooit zijn eigen ding. Maar wat was er te zien? We zaten de volle drie uur uit zodat jij dat niet hoeft te doen, en lichtten er de twaalf meest beloftevolle games uit. 

Weird West

De western-horror-actie-rpg Weird West, van nieuwe studio Wolfeye, is een maaksel van de mensen achter Dishonored en Prey: de studio werd opgericht door Raphael Colantonio en Julien Roby, twee voormalige toplui van Arkane Studios.

Valheim

Schrik dat je je viking-fix dit najaar nog niet zult hebben gehad na Assassin's Creed: Valhalla? Valheim, een soort 'noormansimulator' van het Zweedse Coffee Stain Studios, zij ook van Goat Simulator, vult misschien het gat op. Het ziet er visueel niet superdeluxe uit, maar het getoonde komt nog uit de pre-alpha-fase.

Torchlight 3

Even tussendoor: hoe heerlijk cringeworthy is weer die hele presentatie van de PC Gaming Show? Dat wordt ieder jaar erger, dat ding, en zeker nu ze geen zaalpresentatie kunnen geven hebben ze duidelijk alle remmen losgegooid. Maar je zit dat natuurlijk uit voor de vele, vele games die er worden aangekondigd. Zoals Torchlight 3, een actie-rpg in de trant van Diablo, en het vervolg op twee enorm hoog aangeschreven games uit 2009 en 2012.

Airborne Kingdom

Op het open platform dat de pc is (een consolelancering blijft, ondanks inspanningen van de fabrikanten, toch wat voeten in de aarde hebben) krijg je altijd de wat experimentelere games eerst. Zoals Airborne Kingdom, waarin je een vliegend fort moet bouwen en dat ook moet verdedigen tegen luchtaanvallen.

In Sound Mind

Een goeie horrorgame probeert vooral in je hoofd te geraken. De nieuwe titel In Sound Mind heeft daar zijn hoofdthema van gemaakt. Maar je krijgt, als we op de trailer mogen afgaan, ook wel een hoop erg zichtbare griezels te zien. In Sound Mind komt in 2021 uit, voor de pc én de nieuwe consoles.

Icarus

Je strandt als astronaut op een vreemde planeet, en moet niet alleen een kamp opslaan, iets te vreten vinden en jezelf beschermen, maar ook nog een manier vinden om die klomp en zijn gevaarlijke fauna weer te verlaten. Icarus is een nieuwe survivalgame van Dean Hall, de man die met DayZ het genre zo goed als uitgevonden heeft.

Inkulinati

Nog wat te weinig aparte visuele stijltjes gezien tot nu toe? Hier is dan je eerste fix met Inkulinati, een strategische game gebaseerd op middeleeuwse miniaturen, en met een zweempje Monty Python's Flying Circus erin. Het is voorlopig nog een Kickstarter-projectje, dus verwacht niet al te snel een release.

Rogue Lords

Tijd voor een 'Roguelike', of beter: 'een op zelfpijniging gerichte rpg met procedureel gegenereerde kerkers en permadeath', met Rogue Lords. Een game in een barokke horrorsetting, waarin figuren als Dracula, Baron Samedi en Bloody Mary je tegenstanders zijn. Verwacht voor oktober.

Fae Tactics: The Girl Who Destroyed the World

De pc blijft het favoriete platform van de tactische game. Als die ook erg goed tegen wat Japanse lieflijkheid kan, heeft hij misschien een kluifje aan deze isometrische game met alleraardigste pixelgraphics. Het is een eigen game van Humble Bundle, de bekende pc-downloadwinkel met een liefdadigheidslink.

Haven

Een 'feel-good-adventure-RPG' over twee geliefden, in een decor van weelderige kleuren? Volgens ons heeft Haven net iets te weinig tijd en ruimte gekregen in die PC Gaming Show. Het is een titel van The Game Bakers, de Canadese studio achter eerdere indiehit Furi.

New World

Zat je nog op een nieuwe MMO te wachten? Amazon Game Studios doet nog eens een nieuwe gooi naar dat genre met New World, een game in een 'clockworkpunk'-setting, waarin je een oord koloniseert dat wel heel veel wegheeft van Noord-Amerika ten tijde van de Britse kolonisten. Al hadden die wellicht geen draakachtige monsters te bevechten.

Red Sails

Er schuilt, tot slot, een flink vleugje Journey in de dromerige game Red Sails, waarin je een zeilbootje bestuurt door een schijnbaar eindeloze woestijn. Een surrealistische game met potentieel, van een debuterende Franse studio opgericht door vers afgestudeerde gamedesigners.

PC Gaming Show 2020 heruitzending

Hieronder kan je de volledige PC Gaming Show 2020 herbekijken.

 

1 reactie

Ik ben na een uurtje afgehaakt, die show was me wat te cringey om te blijven doorkijken lol

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments