Sea of Thieves

5 dingen die me opvielen na de eerste uren in-game

wo 21/03/2018
Lazlo
2 reacties

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we met zijn allen de woeste zee van Rare’s nieuwste creatie trotseren. Ik dobberde alvast enkele uren solo rond in Sea of Thieves, en geef je alvast vijf eerste indrukken mee voor ik je mijn finale verdict presenteer.

1. Wat een prachtige waterwereld

Laat ik op een positieve noot starten. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn. De heldere kleuren en adembenemende watereffecten zetten meteen de juiste toon voor dit tongue in cheek zeemannenspel. Bij nadere inspectie valt al snel op dat niet alle textures –zoals die van het hout waarmee je schip vervaardigd werd – niet bijzonder gedetailleerd zijn, maar it does the trick. Voeg daaraan de jolige piratensfeer met de nodige opzweepende accordeondeuntjes, en de toon is meteen gezet.

2. Varen is verdomd moeilijk

Hoewel mijn trouwe 9lives-crewies, waarmee ik de bèta van de game onveilig maakte, dolenthousiast zijn om samen met mij deze full release van de game te trotseren, lieten ze me deze eerste dagen jammer genoeg in de steek. Resultaat: ik moet mijn kleine schipje dan maar alleen besturen. En verdomme, da’s moeilijk zeg. Niet alleen moet je rekening houden met de windrichting en de zeilen steeds juist zetten om een goede snelheid te halen, je moet ook nog eens de draaicirkel van het hele gevaarte leren kennen. En dan ook nog eens binnenstromend water uit het onderdek wegscheppen wanneer je ergens tegen knalde. Niet simpel. Echt niet simpel.

De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn.

3. ’t Is maar eenzaam, zo alleen

Het valt tijdens de eenzame speelsessies van de voorbije dagen ook pijnlijk hard op hoezeer deze game gericht is op multiplayer. Tijdens de bèta wisten we ons steeds urenlang te amuseren met vier piraten in de woeste, wijde wereld. Alleen is dat … nogal eenzaam. Je staat in voor alles wat er op het schip moet gebeuren, dus je hebt je handen zeker vol. Maar Sea of Thieves is duidelijk gericht op het delen van leuke verhalen met je maatjes. Alleen op een kleine sloep schiet er enkel nog het uitvoeren van relatief eenzijdige quests over, wat een pak minder charmant is.

4. Andere spelers zijn klootzakken

Niet dat er geen andere spelers in de wijde spelwereld van Sea of Thieves te bespeuren zijn, natuurlijk. Er zijn maar al te veel willekeurige piraten die je in de shared world van deze game zal tegenkomen. De ene al agressiever dan de andere. Hoewel zeker niet iedereen spontaan moordneigingen krijgt wanneer die een ander schip aan de horizon zien, zijn er toch wel best veel piraten die uit zijn op bloed. En die kunnen ze overal vergieten … zelfs op de ‘beschaafde’ eilanden waar je quests kan kopen en nieuwe gear kan aanschaffen. Zo was ik rustig aangemeerd bezig met het zoeken naar een nieuwe treasure hunt, om dan bij terugkeer te zien dat een andere piraat doodleuk mijn schip aan het zinken was. Gewoon. Zonder reden. Toen ik aankwam was het kalf - euh, schip – natuurlijk al lang verdronken.

Niet alleen moet je rekening houden met de windrichting en de zeilen steeds juist zetten om een goede snelheid te halen, je moet ook nog eens de draaicirkel van het hele gevaarte leren kennen.

5. Er valt maar weinig te doen

Hoewel zulke situaties een tikkeltje frustrerend zijn (mijn schip, verdomme!), moet ik ook steeds diezelfde bedenking maken: ‘can you blame them?’ Niet omdat zinloos geweld volledig goed te praten valt, maar omdat er (als eenzame piraat) toch wel een hoop verveling aan de pas kan komen. Er is namelijk niet zo bijster veel te beleven in deze game op de vele treasure hunts na. Samen met vrienden kan je gemakkelijk je eigen avontuur maken wanneer je eropuit trekt, maar wanneer je alleen speelt is er eigenlijk echt niet zoveel te beleven. Zelfs de loot die je op willekeurige plaatsen kan vergaren is saai, aangezien het steeds om bananen (om health te regenereren), planken (om je schip te repareren) of kanonskogels (for obvious reasons) lijkt te gaan. Hier gaat mijn piratenhart nu niet bepaald sneller van staan.

 

Na mijn eenzame sessies in Sea of Thieves zijn mijn gevoelens bij de game eerder gemengd. De prachtige spelwereld is groot, en knap vormgegeven, maar voelt best leeg aan. Natuurlijk is de titel ontworpen om met vrienden te spelen, dus voor een goed en finaal verdict, zink ik liever nog enkele (lees: heel wat) uurtjes in de game samen met de trouwe 9lives-piratencrew. Hou 9lives zeker in de gaten voor een volledige review later deze week!

2reacties

Had compleet hetzelfde gevoel. Het spel lijkt eerder saai te zijn als je alleen erop uit trekt. Met vrienden kan je je eigen sfeer en verhaal eraan breiden maar alleen ben je het snel beu.

Rating:0

De reden dat ik het niet koop. te saai om het alleen te spelen. wat ik toch het liefste doe wanneer ik game

Rating:0