s
r

Red Dead Online

Red Dead Online

"Mijn eerste uren in Red Dead Online"

Gisteren zette ik mijn eerste stappen als fulltime Outlaw in de wereld van Red Dead Online. RDO bevat alles wat RDR2 aan boord heeft, maar voegt daar nog een pak extra’s aan toe. Mijn eerste vraag was meteen waar te beginnen… Het antwoord was simpel, bij het begin natuurlijk!

En dat begin… is het aanmaken van een personage. Ik ben, zonder zwanzen, meer dan een uur bezig geweest om mijn online evenknie te boetseren.

Gezocht: Outlaw, Cowboy of Hilbilly (M/V)

Het kiezen van een naam was veruit de eenvoudigste opdracht. Daarnaast kan ik mijn ventje aanpassen in drie hoofdcategorieën, zijnde uiterlijk, whistle en attributen (health, stamina en dead eye). Elk van deze categorieën is nog eens onderverdeeld in diverse subcategorieën. Ik ga ze niet opnoemen, ontdek zelf de vele mogelijkheden van deze unieke editor, dat is veel plezanter.  

Na een tutorial/introductie tot A Land of Opportunities, een meerdelige solo of in coöp, speelbare serie missies waarbij sommige delen veranderen wanneer je eer verandert op dit avontuur, op zoek naar waarheid, gerechtigheid of wraak is het tijd om aan mijn carrière te beginnen.

Wanted dead or alive: A sexy mofo named Praga!

Alleen of samen?

De spelwereld van Red Dead Online is alles wat Red Dead Redemption 2 aan boord heeft, aangevuld met een shitload aan (online) activiteiten. Er valt dus heel wat te beleven, alleen of met je vrienden, in de wereld van RDO.

In de Free Roam-missies ga je alleen of in groep naar de Stranger-icoontjes op de kaart om je aan Free Roam-missies te wagen.

De bèta bevat bij de lancering zes nieuwe modi die deel uitmaken van de grotere Showdown-serie.

In de spelwereld zijn er diverse Showdown Series-wegwijzers voor snelle matchmaking in verschillende modi. Denk dan onder andere aan Shootout & Team Shootout (Klassieke free-for-all modi), Make it Count (een leuke variant op Battle Royale met enkel een boog en een handvol pijlen of werpmessen om als laatste over te blijven, in een geleidelijk kleiner wordend spelgebied), Most Wanted (elke kill brengt je hoger op het scorebord, maar hoe dichter bij de top bent hoe meer punten iedereen krijgt om je te doden), Hostile Territory (werk in teams om over het land te heersen. Leg een territorium vast om punten te verzamelen: het team met de meeste punten wint. Je wint ook door elk gebied te veroveren) en tot slot Name your Weapon (free-for-all, of op een team-gebaseerde wedstrijd: hoe lastiger het wapen dat je gebruikt om een tegenspeler te doden, hoe meer punten je krijgt.)

RDR2-spelers zullen bovendien niet alleen bepaalde locaties maar ook diverse personages uit de single player-game tegen het lijf lopen. RDO speelt zich trouwens af voor de gebeurtenissen in RDR2. Je zal dus bepaalde personages uit RDR2 tegenkomen, waaronder de in RDO nog steeds gelukkig getrouwde Sadie Adler, of zelfs Bonnie MacFarlane (voor ze John Marston ontmoette), en wie weet andere personages voor ze deel uitmaakten van de Van der Linde-gang. Een warme shout-out naar de Davies-broers voor het gratis paard trouwens.

Op zoek naar geld, goud en XP

Alles in de wereld van RDO kost geld. Je kamp opbouwen, uitbouwen en verplaatsen, munitie, je paard stallen, voedsel, enzovoort. Je zal dus de handen uit de mouwen moeten steken en hoe je dat doet? Dat is aan jou! Je kan een eerbare hardwerkende outlaw worden die werkt voor zijn brood, de klootzak uithangen en overvallen plegen, of de ultieme klootzak spelen die andere spelers het vuile werk laat opknappen en hen daarna koudweg afmaakt en met het geld aan de haal gaat.

Ik koos voorlopig voor de gulden middenweg, de brave klootzak zeg maar. Paarden stelen, een postkoets overvallen of brave burgers beroven van hun centen? Ik kan dat! En ik doe dat! Het is wel slecht voor mijn hart wanneer ik na een succesvolle overval plots op de hielen gezeten wordt door spelers van vlees en bloed die me van mijn buit willen beroven of mijn vege lijf bij de sheriff willen inruilen tegen harde dollars.

Daarnaast verdien ik door missies te volbrengen, te jagen, te harvesten en tegenstanders te doden ook nog eens XP. Door in Ranking te stijgen of challenges te volbrengen verdien ik daar bovenop nog eens abilities, awards en andere beloningen. Ook hier valt er een shitload vrij te spelen dus. En bij alles wat ik doe moet ik ook, in de mate van het mogelijke, mijn honor-meter in de gaten houden. Niets zo vervelend dan een bende premiejagers achter mijn gat krijgen natuurlijk. Al is het wel lachen om ze nog snel met een van de emotes wat te jennen voor ik er als een turbohaas vandoor ga.

Yummie! Vanavond eet ik zelf geschoten hertenragout op een bedje van kalkoen.

Eat, sleep, rob, repeat

Om te eten moet ik jagen, en uiteraard zelf koken. Gelukkig is er mijn hulpje JB Cripps die op verzoek, en tegen de prijs van 1 dollar per keer, mijn kamp uit de grond stampt. Mijn kamp biedt onderdak aan mezelf, duh!, en aan drie tot zes andere bendeleden. Cool is alvast dat ik mijn kamp tot in de kleinste details kan pimpen, afhankelijk van mijn rank en geldvoorraad natuurlijk, dat ik er  snel kan koken, craften en slapen voor ik me weer op het outlawpad begeef. Uiteraard kan ik ook eten kopen of looten, en als een city slicker in een sjiek hotel slapen, maar hey, ik ben een echte Outlaw, remember?

Kamperen met de maten? Das plezant!

Paardenknuffelaar

Net als in RDR2 speelt ook in RDO mijn paard een superbelangrijke rol, en net als in RDR2 moet ik ook hier aandacht schenken aan mijn trouwe viervoeter. Hoe hechter de band hoe hechter het vertrouwen en dat heb ik wel nodig in vuurgevechten, races of achtervolgingen. Daarnaast spenderen mijn paard en ik heel wat tijd samen, dus moet ik hem voeden, roskammen en knuffelen. Weet trouwens dat ook het stallen van je paard je per dag, en per paard centen zal kosten. Bovendien is de Randy, mijn paard dus, ook nog handig om mijn huiden of gedode dieren te transporteren, en kan ik er mee aan de slag in de paardenraces, inclusief point-to-point, lap en open races.

En voor de echte paardenliefhebbers, je kan zelfs een verzekering kopen voor je paard. Echt waar! Ik heb het ook gedaan...

En dit alles is nog maar het begin… Ik heb het nog niet gehad over het uitbouwen van een posse, de vele mogelijkheden om je kamp te pimpen en andere unieke eigenschappen van RDO. Bovendien is dit alles nog maar het begin. Ik twijfel er niet aan dat Rockstar RDO, net als GTA Online, zal volpompen met extra content. Er rest me dus vanavond niets anders dan opnieuw de spelwereld in te duiken en verder op verkenning te gaan. En dat het een boeiende verkenningstocht zal worden, daar twijfel ik niet aan! See you online cowboys en cowgirls!

 

 


1 reactie

Yo Fallout 76! Take notes! Zo doe je een Multiplayer!

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments