s
r

Planet Zoo - South America Pack

Planet Zoo - South America Pack

"Als je zelf niet naar de zoo kan, ontwerp dan je eigen zoo"

Iedereen zijn sociaal leven staat momenteel op een erg laag pitje en buitenkomen om te ontspannen zit er ook al niet in. Zo goed als alles waar buitenshuis iets plezant te doen is, is gesloten, dus ook pretparken en dierentuinen. Gelukkig kunnen we met z’n allen nog digitaal ontsnappen en virtueel een bezoekje brengen aan de dierentuin. Of beter nog; zelf een dierentuin beheren! Een paar maanden geleden kregen jullie de review van Planet Zoo al voorgeschoteld, nu is het hoog tijd om met de downloadbare content aan de slag te gaan.

Planet Zoo zat lange tijd in een beta-fase waarbij gamers feedback konden geven. Enkele maanden geleden volgde dan de officiële lancering, maar de ontwikkelaars staan niet stil. Bij elke update volgen wel nieuwe bugs en het team is telkens hard aan het werk om de bestaande bugs op te lossen. De updates schotelen je niet enkel bug fixes voor, maar ook nieuwe content. Althans, als je ervoor betaalt. Zo is vorige week een Zuid-Amerikaans pakket verschenen waarbij nieuwe diersoorten geïntroduceerd worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jaguar, lama en grote miereneter? Of de roodoogmakikikker en de kapucijnapen?

Deze vijf nieuwe dieren hebben uiteraard allemaal hun eigen specifieke eisen en zoals bij elke andere dierensoort kunnen je dierenartsen nieuw onderzoek verrichten. Nieuw speelgoed bijvoorbeeld, of een nieuwe inrichting voor het terrarium van de nieuwe kikker. Daar komen de meer dan tweehonderd nieuwe landschapsstukken, waarin je ongetwijfeld je gading zult vinden, zeker van pas. Zo kan je nu je ding doen met bamboe of kan je zelfs een volledig regenwoud aanleggen met tientallen nieuwe bloemen, bomen, planten en struiken. Uiteraard leuken ook nieuwe decors het geheel op waardoor je thematisch een volledig Zuid-Amerikaans onderdeel kunt aanleggen in je zoo.

Niet enkel voor de betalenden

Naast de betalende DLC werd er ook een nieuwe update uitgestuurd die iedereen kan downloaden. Zo kan je vanaf heden een moeilijkheidsgraad kiezen. De standaard moeilijkheidsgraad wordt nu medium. Daarnaast kan je het spel zowel eenvoudiger als moeilijker maken. De gekozen moeilijkheidsgraad heeft dan onder andere invloed op hoe snel dieren zich gaan vervelen, of bezoekers terugbetalingen vragen en hoe snel je personeel vermoeid wordt.

Daarbij zijn enkele van die zaken enkel voorbehouden voor de moeilijkste setting, terwijl je er op medium of easy totaal geen last van hebt. Ook het voederen van dieren werd onder handen genomen, waarbij verzorgers bij sommige kritieke zaken een sprintje trekken. Daarnaast zijn er meer opties in hun gedachten, waardoor je bepaalde zaken beter zou moeten kunnen aanpakken.

Eindelijk een zoekfunctie in de Zoopedia

Een grote verbetering is de zoekfunctie in de Zoopedia. Ik ergerde me enorm dat die lange tijd afwezig was en je daarbij alles manueel moest doorzoeken. De zoekbalk maakt dit nu een stuk aangenamer en eenvoudiger om snel even zaken op te zoeken over een bepaalde dierensoort. Wat ook nog een mooie verbetering is, is dat het team een aantal zaken heeft aangepast voor het plaatsen van paden. Zo verbinden faciliteiten voor je personeel nu automatisch met paden die enkel toegankelijk zijn voor je personeel. Hetzelfde geldt voor de bezoekers. Ook hier wordt het Planet Zoo-leven een stukje eenvoudiger door.

Planet Zoo-spelers die geen DLC aankopen, vinden in de nieuwe update heel wat elementen terug die de spelervaring moeten verrijken en die ook een aantal zaken eenvoudiger maken, waaronder dus de veel te lang afwezig gebleven zoekbalk in de Zoopedia. Betalende gamers krijgen meer in een update, waaronder vijf dieren en honderden nieuwe decorstukken. Tien euro is niet mals, maar het zorgt wel voor net dat extra beetje diversiteit in je dierentuin.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments