Overwatch League-spelerprofiel: Logix

Belgische toppers in de Overwatch League

ma 15/01/2018
Ronald
0 reacties

Met zijn twintig jaar heeft Andreas 'Logix' Berghmans al ware een blitzcarrière als professioneel gamer achter de rug: een die hem leidde naar de Overwatch League, waar hij mee de eer van de Florida Mayhem-ploeg hoog houdt. 

Eerste Overwatch League-match: Geen van de commentatoren op de Overwatch League gaf een stuiver voor het lot van Florida Mayhem in de ploeg haar eerste strijd tegen London Spitfire, een Britse ploeg die voor zijn eerste match alleen maar - ijzersterke - Aziatische spelers opstelde. En uiteindelijk moest Florida ook zijn verlies toegeven. Maar ze weerden zich steviger dan verwacht, en dat hadden ze in grote mate te danken aan Andreas 'Logix' Berghmans, een Belgische speler die zijn jongenskamer in het Antwerpse Duffel inruilde voor een ploegwoonst in Los Angeles. Logix is een DPS (Damage Per Second)-speler, een schadeberokkenaar zeg maar, die op het veld wordt gezet om de tegenstanders te verzwakken waar het nodig is. En dat doet hij goed, want tijdens de persconferentie na de match werd hij geprezen als mogelijk de beste DPS-speler in de hele competitie. Wat hij zelf, diplomatisch, afwimpelde.

Maar een andere opmerking die de commentatoren gaven, over het feit dat hij enorm mechanisch begaafd is, gaf hij een dag voor de match al grond van waarheid tijdens een interview met ondergetekende. "In alle voorgaande games die ik speelde was ik altijd een nogal agressief type, en ik ben mechanisch redelijk begaafd", zei hij. "Iedere game die bijvoorbeeld het hanteren van een zeker combo beloont, is er een waarin ik goed vooruitga. Ik geniet er ook altijd van om dieper en dieper de mechanieken van een game in de vingers te krijgen."

Waarom Overwatch: "Ik speelde als tiener verscheidene games, en leerde daar allemaal uit bij. Ik heb de eigenaardigheid dat ik een game kan aanvatten, en er snel erg bedreven in geraak. Vroeger speelde ik League of Legends op bijna-professioneel niveau. maar die game bestaat al langer, er zijn veel meer mensen die het spelen. De kans om een pro erin te worden daarin is een pak lager dan bij Overwatch, waarin iedereen van nul begint. Daarin kun je dus nog een verschil maken: als je bereid bent om er meer uren in te steken dan een gemiddelde speler, word je er ook béter in."

Ik speelde gewoon héél veel Overwatch, en de rest kwam vanzelf.

Hoe ontdekt: "Ik speelde gewoon héél veel Overwatch, en de rest kwam vanzelf. Aanvankelijk gewoon wat Quickplay met vrienden. Maar gaandeweg ging ik ook tegen anderen spelen, en naarmate je daar het plafond hebt bereikt kom je in de Competitive Mode terecht. Op een bepaald moment begon ik ook die competitieve ladder te beklimmen, en toen ging het snel. In Europa werd ik een van de spelers met de hoogste ranking, en werd ik ingelijfd bij teams."

Post-carrièreplan: "Ik studeerde voordat ik competitief begon te gamen Accountancy en IT, dat kan ik nog altijd opnieuw oppikken als ik wil. Ik ben nog jong, en dit is een kans die je maar één keer in je leven krijgt. En het verdient goed, dus ik heb een goeie start wanneer ik ooit het 'echte' leven moet aanvatten."

Oude leven: "Duffel, waar ik opgroeide, lijkt heel ver weg. Tijdens mijn eerste stappen in eSports, bij Misfitz, speelde ik van thuis uit, en ik had ook wel het gevoel dat ik in een professionele setting zat. Maar dit is toch iets heel anders. Nadat ik mijn studie on hold zette om voltijds voor Overwatch te gaan, ging het enorm snel. En in de afgelopen twee maanden is het allemaal geëxplodeerd, met een verhuis naar de Verenigde Staten."

Bezorgde ouders: "Ik heb altijd erg veel tijd gestoken in videogames. Er was dus altijd wel een kans dat ik in één ervan ooit een pro zou worden. Mijn beide ouders steunen me enorm. Ik ben erg gelukkig met het feit dat ze openstonden voor het idee dat dit een éénmalige kans is, die ik gewoon moést grijpen."

Nieuwe leven: "Ik woon samen met mijn teammaats in een huis op dertig minuten rijden van de Blizzard Arena. Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen kamer, maar toch: we zijn een van de uitzonderingen in de Overwatch League die nog een teamhuis hebben. Persoonlijk had ik liever een eigen appartement gehad, maar ik klaag niet: dat is gewoon de manier waarop het team het aanpakt. Ik had al eens in een teamhuis gewoond, in Spanje, dus ik weet wat het is, en ken er ook de voordelen van: je krijgt een sterke teamband. Maar tegelijkertijd kan werken én leven met je collega's voor spanningen zorgen. Bij mindere dagen ben je bijvoorbeeld 's avonds nog face-to-face met je medespelers, dat kan wel eens vervelend zijn."

Gear

Muis: Finalmouse Scream One
Toetsenbord: Corsair Strafe