s
r

Microsoft stelt eerste lading Xbox Series X-titels voor

Microsoft stelt eerste lading Xbox Series X-titels voor

Gisterenavond stelde Microsoft tijdens de Inside Xbox-showcase een eerste lading Xbox Series X-titels voor. Al de games die getoond werden worden ontwikkeld door third party studio's. Microsoft zelf belooft in juli om de eigen titels voor te stellen in een nieuwe showcase. Krijgen we daar Forza Motorsport 8 en andere grote in-huis toppers te zien? Nog even geduld.

Volgens Microsoft maken alle titels die we te zien kregen gebruik van de geavanceerde functies van de nieuwe console, waaronder 4K-resolutie tot 120 frames per seconde, DirectStorage, hardware-acceleratie met DirectX Raytracing, razendsnelle laadtijden en nog veel meer.

Bovendien zijn veel titels die getoond werden compatibel met Smart Delivery, een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om Xbox One X-titels te upgraden voor Xbox Series X.

Assassin’s Creed Valhalla

De studio beloofde ons de eerste gameplay beelden... We kregen inderdaad heel wat mooie beelden te zien, maar het enige wat echt ontbrak was de gameplay zelf. Wat uiteraard niet wegneemt dat Valhalla er veelbelovend uitziet.

Assassin’s Creed Valhalla speelt zich af in de tijd van de Vikingen. We kruipen in de stoere huid van Eivor, een Viking (M/V) die werd opgevoed met verhalen van strijd en glorie.

De game biedt ons een intense Vikingervaring in een schitterende, dynamische open wereld die zich verzet tegen de brute achtergrond van de Donkere Middeleeuwen van Engeland. Deze nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie introduceert tevens tal van nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en het opbouwen van hun macht en invloed.

 

Bright Memory: Infinite

Bright Memory: Infinite neemt ons mee naar een futuristische metropolis in het jaar 2036. Zelf kruipen we in de rol van Shelia, een lid van de Supernatural Science Research Organization (SRO), een organisatie die beschikt over meer geavanceerde technieken, technologieën en wetenschappen dan het leger.

In BM:I staat ons heel wat fun en actie te wachten zegt het team. Denk dan aan het navigeren van een ruimteschip dat door de tijd kan reizen, een intens gevecht met een duizend jaar oude samoerai die uit het verleden naar de toekomst reisde en het onderzoeken van een wormhole dat uit het niets verscheen op de aarde.

 

Call of the Sea

Call of the Sea neemt ons mee naar de jaren '30. In deze puzzle-based first-person adventure game waarin het verhaal centraal staat, spelen we Norah, een vrouw die op zoek gaat naar haar vermiste man die jaren geleden verdween tijdens een expeditie.

Call of the Sea verschijnt op Xbox Series X, Xbox One en pc eind 2020, en zal ook beschikbaar zijn via Xbox Game Pass.

 

Chorus

In Chorus nemen spelers de leiding over dubbele hoofdrolspelers: ex-cultist Nara, een toppiloot met een mysterieus verleden, en Forsaken, een sensitieve AI-starfighter en haar naaste bondgenoot, en dit in een mysterieus verhaal dat hij zelf moet ontrafelen. In deze single player-game waarin het verhaal een grote rol speelt, maken we gebruik van een uitgebreid wapenarsenaal, aangevuld met psychische vaardigheden, om het heelal te bevrijden uit de greep van de Circle: een duistere sekte die het plan heeft opgevat om het heelal in zijn greep te krijgen, en te onderwerpen aan hun macht.

 

DiRT 5

DiRT 5 neemt ons mee naar naar enkele van de mooiste locaties op aarde, zoals New York City en Rio de Janeiro, aangevuld met Griekeland en China. Niet om er te genieten van de plaatselijke fauna en flora, maar wel om er te racen met diverse soorten voertuigen, inclusief buggy’s, trucks en rock bouncers, traditionele en moderne rallywagens. Dit op de meest diverse terreinen terwijl we trachten een succesvolle carrière uit te bouwen.

 

Scarlet Nexus

Scarlet Nexus speelt zich af in de verre toekomst, waar een psionic hormoon werd ontdekt in het menselijk brein, waardoor mensen buitenzintuiglijke krachten kregen en de wereld er vanaf dan helemaal anders uitziet. Terwijl de mensheid zich trachtte aan te passen aan deze nieuwe manier van leven, daalden gestoorde mutanten, bekend als The Others, neer uit de lucht op zoek naar menselijke hersenen.

Aangezien The Others onkwetsbaar zijn voor conventioneel wapentuig is de enige kans van de mensheid op overleven het inzetten van zogenaamde Psionica, mensen met uitzonderlijke psionische krachten. Aan ons en de Other Suppression Force om als laatste verdedigingslinie van de mensheid onze planeet te redden.

 

Scorn

De meest bizarre game uit de presentatie was zonder twijfel Scorn, een first-person horror adventure game ontworpen rond het idee hoe het moet zijn als je zomaar op de wereld wordt gebracht. Spelers exploreren op non-linaire wijze een droomwereld, waarin ze ontdekken dat elke locatie zijn eigen verhaal, puzzels en personages heeft waarbij ook de zeer bizarre en ongemakkelijk aanvoelende omgeving op zich een personage. Duidelijk? 

 

Second Extinction

Avalanche Studio, die we kennen van de Just Cause-reeks en het onderschatte Mad Max, omschrijft Second Extinction als een intense 3-speler co-op FPS, waar je met je vrienden moet samenwerken als een team om grote groepen wilde en gemuteerde dino's af te knallen. De monsters hebben de aarde weer in handen gekregen, en het is aan jou om ze voor een tweede keer uit te roeien. Ziet er heel cool uit.

 

The Medium

In deze game kruipen we in het hoofd van Marianne, een medium dat te kampen heeft met huiveringwekkende visioenen die haar heen en weer slingeren tussen twee werelden, onze wereld en het geestenrijk. Haar visioenen leiden haar naar een verlaten hotel in de Poolse stad Krakau waar jaren geleden een verschrikkelijke tragedie plaatsvond. Uit haar visioenen blijkt ook dat zij de enige persoon is die in staat is de waarheid achter deze feiten te achterhalen.

Om het verhaal nog immersiever te maken doet het team een beroep op niemand minder dan componist Akira Yamaoka, en die kennen we van de Silent Hill-reeks.

 

Yakuza: Like a Dragon

In Yakuza: Like a Dragon maken we kennis met een nieuw hoofdpersonage, Ichiban Kasuga, een gangster van het derde knoopsgat, van een al even derderangs Yakuza-familie. Om zijn mentor en vaderfiguur Masumi Arakawa te beschermen, bekent hij een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Nadat hij daarvoor 18 jaar in de gevangenis heeft gezeten, keert hij terug en ontdekt hij dat de Yakuza-clan waar hij ooit deel van uitmaakte is vernietigd, en dat er in de straten jacht wordt gemaakt op de laatste paar resterende leden. Hij ontdekt ook dat zijn voormalige mentor hier misschien wel achter steekt. Ichiban Kasuga gaat hij op zoek naar de waarheid.

 

The Ascent

Welkom bij The Ascent Group, een op zichzelf staande metropool die zich hoog in de lucht uitstrekt en tot de nok gevuld is met rare en prachtige wezens vanuit de hele melkweg. Wanneer het voortbestaan ​​van ons district in gevaar komt, moeten we in actie treden om te voorkomen dat rivaliserende bedrijven en misdaadsyndicaten de controle overnemen.

The Ascent is een actie-RPG die een hommage aan de scifi- en cyberpunk-werelden waarmee velen van ons zijn opgegroeid. We kunnen deze game solo spelen, of met maximaal vier spelers in lokale of online coöp.

 

Vampire: The Masquerade

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 is een RPG uit het World of Darkness-universum. De game speelt zich af tegen een duistere weergave van Seattle, waarin we ons als een vampier trachten te verbergen tussen de 'normale' mensen. We zullen kennismaken met fascinerende personages, in contact komen met diverse Vampierenfacties en zelf moeten uitmaken welke facties we steunen en welke niet. 

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments