LEGO Worlds Classic Space Pack DLC

Eentje voor de eighties en nineties kids

ma 14/08/2017
Lazlo
0 reacties

Zonder twijfel zijn er nog steeds een hoop meesterbouwers in ons midden, maar de meeste spelers zijn intussen wel klaar met LEGO Worlds. Tijd voor een eerste te betalen DLC om iedereen terug te lokken naar het sandboxspel van TT Games, dachten ze bij uitgever Warner Bros.. Deze Classic Space Pack is in ieder geval een blast from the past, maar is hij ook een aankoop waard?

Het antwoord is eigenlijk best voor de hand liggend: hield je van de main game, dan is deze uitbreiding helemaal jouw ding. Ben je de gameplay van LEGO Words intussen beu, dan heb je aan deze DLC geen boodschap.

Blast from the past

Dit is wat je krijgt: een uitgebreide nieuwe zone waar je een hele lading aan nieuwe spulletjes krijgt en net als in de rest van de LEGO Worlds-werelden een reeks opdrachten kan uitvoeren. Niet meteen iets baanbrekend nieuws onder de zon dus, maar wel een hoop nostalgische meerwaarde voor de eighties en nineties jeugd onder ons. Zoals de naam van het uitbreidingspakket verraadt, focust deze DLC op de hoogdagen van de old school space sets van LEGO.

En dat merk je vanaf het moment dat je ruimteschip landt op het maanlandschap van het Classic Space Pack. Je landt op een uitgebreid ruimtestation en wordt meteen omringd door typische ruimtemannetjes in de iconische ruimtepakken in uiteenlopende kleuren. Links en rechts ontdek je klassieke (bestuurbare) ruimteschepen en raketten zoals LEGO-fans ze al ver voor de eeuwwisseling in elkaar puzzelden. Wanneer je verder verkent stoot je op gevaarlijke ruimtespinnen die de lokale astronauten het leven zuur maken.

Meer van hetzelfde

Zoals in de rest van de game staat er geen limiet op spullen die je kapot kan maken, bouwen of gewoon kopiëren. Je kan jouw ontdekkingen vanop andere werelden meebrengen naar de maan en vice versa, waardoor je eerder opgebouwde creaties nu dus ook kan verrijken met ruimtevoertuigen, landingsbanen en een hele hoop andere technologie.

En dat is eigenlijk de enige meerwaarde aan het pakket. Verder zijn er ook een hoop quests die je kan afwerken in ruil voor allerlei spulletjes, maar hier was de inspiratie duidelijk ver zoek. Net zoals op de andere werelden van LEGO Worlds staan hier en daar LEGO-mannetjes in nood. Hun noden? Help, mijn vriend zit gevangen in een diepe put! Help, mijn huis heeft de verkeerde kleur! Help, ik ben voorwerp X thuis vergeten, kan jij dat hier even voor mij bouwen? Inderdaad: exact dezelfde opdrachten die je in de main game al tig keren mocht uitvoeren.

conclusie

Dat gezegd zijnde is deze Classic Space Pack een leuke nostalgische terugkeer naar de LEGO-sets van weleer. Verder brengt deze DLC niet veel nieuws aan de tafel, maar voor € 4 valt dat best te verantwoorden. Zoek je nieuwe spulletjes om je LEGO Worlds-creaties te verrijken, dan is deze uitbreiding iets voor jou.