LEGO Dimensions

Beetlejuice, Teen Titans Go! en LEGO City

di 12/09/2017
Joeri
0 reacties

LEGO Dimensions viert binnenkort zijn tweede verjaardag en dat mag gevierd worden met tal van nieuwe packs. Aan een hoog tempo worden nieuwe paketten met bouwstenen op ons afgevuurd. Daarmee kunnen we nieuwe delen van LEGO Dimensions verkennen en de meest recente dateren van deze maand. Ik ging de laatste dagen aan de slag met recente en minder recente packs en dook in diverse franchises om nieuwe werelden te openen.

Uitgever Warner Bros. en ontwikkelaar Traveller's Tales wisten heel wat franchises voor zich te winnen. Met meer dan dertig verschillende reeksen in het assortiment heeft niemand te klagen. Onder andere Ghostbusters, Jurassic World en Knight Rider maken onderdeel uit van het aanbod, maar franchises als Mission Impossible en Scooby-Doo mogen ook niet vergeten worden. Geen van die reeksen zal in deze tekst verder aan bod komen. Welke dan wel? Beetlejuice, Teen Titans Go! en LEGO City.

LEGO City en Beetlejuice

Laat mij beginnen met een franchise die ik ken: LEGO City. Het startte ooit als een eigen reeks binnen de immense wereld der bouwsteentjes en het kreeg zelfs een eigen Wii U-exclusieve game. Maar eerder dit jaar kwam aan die exclusiviteit een einde. LEGO City Undercover werd naar zowel PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc geport. Met de transitie naar LEGO Dimensions moet het dus niet verwonderen dat je door middel van het Fun Pack met politieagent Chase McCain aan de slag kunt, terwijl ook de politiehelikopter deel uitmaakt van de set. Uiteraard hoort daar ook een compleet nieuwe wereld bij, met tal van locaties, waaronder een brandweerkazerne waarin je een nieuw uniform kunt vrijspelen en Kings Court. Elke locatie heeft wel wat nieuws te bieden, gaande van de gekende restauratie-opdrachten tot het voltooien van kleine, unieke missies. Een voorbeeld daarvan is het zoeken naar mensen die ijshoofdpijn hebben en hen naar dokter Natalia brengen. Wie zin heeft in iets anders, kan zich laten gaan in twee verschillende races.

Van Beetlejuice had ik nog nooit gehoord. Een beetje googelen bracht aan het licht dat het een film uit 1988 is onder regie van Tim Burton. Als zogenaamde 'bio-exorcist' moet Betelgeuse instaan voor het verdrijven van mensen uit een huis, al lijken zijn praktijken niet echt 'normaal' te zijn. En net met dat vreemde personage kan je aan de slag in LEGO Dimensions. Hij komt niet alleen, want de nog vreemdere Sandworm vervoegt je. Die laatste kan zoals gewoonlijk aangepast worden naar twee andere voertuigen/gadgets. Zo krijg je na wat herbouwen de Haunted Vacuum of de Spooky Spider waardoor je nieuwe vaardigheden vrijspeelt. Door de aanschaf van het Fun Pack speel je zowel de Adventure World als Battle Arena vrij. Saturn doet dienst als locatie voor de offline co-op modus waarin je het tegen elkaar opneemt om met de hoogste score aan de haal te gaan, terwijl de Adventure World weer garant staat voor heel wat verkenning en enkele nieuwe missies. Zo word je meegenomen naar onder andere het huis van de familie Maitland en het kerkhof. 

Teen Titans Go! is ook aanwezig

Teen Titans Go! is een reeks die pas in 2013 ontstaan is en net als de Powerpuff Girls op Cartoon Network uitgezonden wordt. In de serie wordt een groepje jonge superhelden gevolgd die in Jump City wonen. Van de voor mij onbekende franchise wordt vandaag zowel een Fun- als Team Pack gelanceerd, waardoor je met drie superhelden aan de slag kunt. In het Fun Pack vind je Starfire terug. Deze jongedame heeft door Parseltongue een vaardigheid die slechts weinig anderen gegeven is. Verder vind je ook de Titan Robot terug, dewelke in staat is zilveren objecten op te blazen. Die robot kan na een kleine upgrade aangepast worden naar T-Rocket en Robot Retriever. Die laatste kan je gebruiken om elektrische spoelen op te laden. Zoals gewoonlijk vind je in een Team Pack meer bouwstenen terug. De twee personages zijn Beast Boy en Raven. Beide personages hebben geen vaardigheden gemeen, dus je krijgt een erg inzetbaar duo voorgeschoteld. Ook de T-Car en Spellbook of Azarath moeten je in je queesten helpen. Als extraatje krijg je door aanschaf van beide packs twee Battle Arena's. Met Starfire speel je de Party Arena vrij, terwijl je een van de andere twee personages nodig hebt om aan de slag te gaan in de Training Arena. 

LEGO Dimensions is ondertussen uitgegroeid tot een enorm uitgebreide game die de fans en/of verzamelaars honderden euro's heeft gekocht. Ondertussen zijn er al tientallen packs uitgebracht en het einde is na zo'n twee jaar in zicht. Gamers kunnen proeven van meer dan dertig franchises, waaronder bekende als Harry Potter en minder bekende als de hierboven omschreven Teen Titans Go! Na publicatie van deze tekst vermoed ik dat LEGO Dimensions nu een stille dood zal sterven, want nieuws over eventuele nieuwe packs is er niet meer. Wie weet verrast Warner Bros. ons later dit jaar nog met wat extra pakketten.