s
r

Kroost thuis, console aan: met deze titels speelt het hele gezin mee

Kroost thuis, console aan: met deze titels speelt het hele gezin mee

“Schat, wanneer gaan wij nu eens iets samendoen? Je zit altijd maar te gamen. De kinderen vervelen zich te pletter.” Ook deze situatie kunnen wij inventieve gamers simpel pareren. Met de volgende games hoef je de console helemaal niet af te zetten wanneer ook de rest van je gezin nood heeft aan entertainment. Met de familie thuis en de console aan zijn dit de beste mogelijkheden.

Octodad: Dadliest Catch (PS4, Xone, PC, Switch, WiiU)

In Octodad neem je de rol aan van een huisvader die een duister geheim probeert te verbergen voor zijn kinderen en de mensen rondom hem. Hij is namelijk stiekem een octopus. Gelukkig heeft niemand dit in de gaten. Jouw taak om het zo te houden. In dit van-de-pot-gerukte verhaal moet jij dagdagelijkse taken voltooien zonder door de mand te vallen.

Inkopen doen, het gras afrijden, trouwen. Niet vanzelfsprekend als je geen botten hebt en nauwelijks deftig recht kan blijven staan. Dit weekdier zorgt voor huilbuien van het lachen tijdens het spelen en met twee is het des te grappiger. Wanneer je elks bepaalde tentakels voor je rekening neemt is perfecte coördinatie een hele uitdaging.

 

 

Mario Kart 8 Deluxe (Switch, WiiU)

De te gekke races van de Mario Kart serie zorgen al jaren voor madness en mayhem op de baan. Deze editie wordt door velen als de beste kartgame tot op heden beschouwd en staat garant voor uren hectisch plezier. De 48 (!) kleurrijke, over-the-top racetracks en 42 (!) gevarieerde characters zorgen voor een competitieve racer waarbij je snel genoeg kratten bananen naar elkaar zult smijten en allen zult jagen op die gouden paddenstoel. Zit het competitiebeest er sterk in bij je gezin? Dan is er geen garantie dat deze sessies met evenveel gelach zullen eindigen als ze begonnen waren.

 

 

Just Dance 2020 (PS4, Xone, Switch)

Veel dient er niet uitgelegd te worden bij Just Dance. Zorg gewoon dat je klaar bent om te shaken, te grooven en alles te geven! De succesvolle franchise van Ubisoft houdt het graag simpel: toon je allerbeste dansmoves op een uitgebreid gamma van recente popnummers. Nu schud je op onder andere “Old Town Road” en “Bad Guy”.

Het is niet zo zeer nodig om te kunnen dansen, mogelijks is de game zelf leuker als jullie er samen als gezin niet al te veel van bakken. Ik zou mezelf ook niet meteen een breakdancer noemen. Zo lang je durft op je bek te gaan en dit hopelijk niet té letterlijk doet is deze game sportief plezier.

 

Super Mario Maker 2 (Switch)

Je moet een loodgieter zijn om meerdere succesvolle reeksen te hebben die fun voor het hele gezin betekenen. Mario kan als geen ander op verschillende manieren voor competitie én samenwerking zorgen. Samenwerken is de sleutel bij SMM2. In deze 2D platformer probeer je samen steeds moeilijker wordende levels te doorkruisen in een zeer uitgebreide story mode.

Ook kan je samen levels ontwerpen en bouwen. Daar schijnt deze game volledig: de user-created content houdt het constant fris en levert je een oneindige stroom aan uitdagende werelden op. De gekende charme van Mario beleef je hier makkelijk samen op een unieke manier.

 

 

Elke Lego-game (PS4, Xone, PC, Switch)

Natuurlijk laat je de kinderen een hele dag met de Lego spelen. Tot je het zelf hebt meegemaakt. De gruwel. Tot je zelf met platte voet op een legoblokje hebt gestaan en doorheen je hele lijf de pijnimpulsen hebt gevoeld. Dus waarom niet samen te gekke Lego-avonturen beleven bij het gamen?

De game-catalogus van Lego is enorm uitgebreid en bevat zo wat elke gekende reeks. Harry Potter, Jurassic World, Star Wars, Marvel en DC. You name it, you play it. De games bevatten vaak goed uitgewerkte fighting mechanics, platform-elementen en staan garant voor uren bouwplezier. Plus intacte, pijnloze voeten.

 

 

Scribblenauts: Showdown (Switch)

De formule van Scribblenauts is uniek, family-proof en een garantie op bizarre en hilarische momenten. In deze Showdown neem je het tegen elkaar op in gevarieerde multiplayer minigames die allemaal knettergek zijn. Zo moet je tegen elkaar vechten maar krijg je eerst 30 seconden om een wapen te bedenken dat begint met de letter k en van hout is gemaakt. Lang leve de uitvinder van de katapult. In Scribblenauts vormt jouw verbeelding de limiet van het spel en deze formule zijn we nog maar zelden tegengekomen. Hilarische gevechten, sportgames en races blijven steeds verrassen met nieuwe werktuigen en wapens.

 

 

Minecraft: Education Edition (PS4, Xone, PC, Switch, WiiU)

De enorme vrijheid die je krijgt wanneer je Minecraft speelt zorgt voor ontelbare speelwijzen. Het samen opbouwen van virtuele werelden was al geweldig maar in deze aparte tijden voegen de makers nu een opvallende feature toe. De makers brengen een Education Edition van de game uit. Hierbij worden interessante werelden toegevoegd zoals het internationale ruimtestation of de binnenkant van een menselijk oog zodat kinderen deze samen met hun ouders kunnen ontdekken. Thuis gamen én samen leren wordt zo perfect mogelijk.

 

 

UNO (PS4, Xone, PC, Switch)

Nee, deze virtuele versie van het gekende kaartspel bevat geen brandende kaarten, geschifte speelarena’s of bazooka’s om revanche te nemen. Het is exact UNO zoals je het kent met de mogelijkheid om het samen lokaal te spelen of online tegen anderen. De voordelen van de virtuele versie zijn dat de kaarten minder kreuken en minder snel voorzien worden van koffiekringen of gemorst fruitsap. Ook is de online prijs van minder dan €10 even veel of zelfs goedkoper dan mocht je het in de winkel gaan halen.

 

 

Overcooked 2 (PS4, Xone, PC, Switch)

We haalden het al aan in onze lijst van beste co-op games: Overcooked 2 is een juweeltje. Ook voor lokale multiplayer is deze titel meer dan geschikt. Als het samen koken als gezin je geen uitdaging meer bezorgt en je die perfect gekruide spaghetti beu bent kan je een versnelling hoger schakelen hier.

Samen groenten versnijden, koken en serveren is lastig wanneer er constant zaken in de fik vliegen, de verschillende keukens steeds gekker worden en je de ingrediënten per ongeluk in de vuilbak kunt mikken. Wil je samen de stress van Gordon Ramsay voelen en proberen de scheldpartijen achterwege te laten? Overcooked 2 is de place to be.

 

 

Goat Simulator (PS4, Xone, PC, Switch)

Wat begon als een grap groeide snel uit tot een hit. In Goat Simulator neem je de rol op van een geit en lik je als een bezetene aan alles wat je tegenkomt. De bedoeling is om zo veel mogelijk punten te verzamelen door geitenchaos te creëren in een stedelijke omgeving. Met split-screen kan je samenwerken om de meest absurde situaties te creëren of tegen elkaar op om ter gekst gaan. Vier geiten staan gelijk aan oneindige wanorde en rebellie. Wat vast staat is dat je de innerlijke geit volledig los kan laten tijdens het spelen tot je ook in het echt tegen elkaar begint te blaten.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments