s
r

Kerstmis in videogames

Kerstmis in videogames

Sneeuwpret en cadeautjes

Benieuwd hoe onze fictieve gamevrienden deze eindejaarsperiode ervaren? Duik mee in onderstaande games om de vrieskou aan den lijve te ondervinden.

Black Desert Online

Naast de implementering van de Archer’s Awakening, een nieuwe class, willen de ontwikkelaars iedereen ook een echt eindejaarsgevoel geven. Grandpa Cron, de in-game variant van de man met de baard, vliegt al sleeënd doorheen Black Desert Online. Ongeacht of je nu braaf bent geweest of net niet, de cadeautjes vliegen in het rond. Je kan zelfs een kerstboom claimen om je huis extra feeëriek in te richten. De echt coole beloningen verdien je door samen een sneeuwman te maken, dus haast je maar naar de in-game winterse gebieden.

Destiny 2

Eva Levante is teruggekeerd naar de Tower en dit jaar heeft ze haar oven goed warm gestookt om gebakken lekkernijen uit te kunnen delen. Ook dit jaar zijn alle Destiny 2-spelers uitgenodigd om aan de festiviteiten van The Dawning deel te nemen. Dit kunnen ze doen door de wereld in te trekken, ingrediënten te verzamelen, vijanden te verslaan en verschillende andere uitdagingen aan te gaan. The Dawning brengt het samenhorigheidsgevoel terug in de Tower en dat sinds 11 december.

Frostpunk

We schrijven eind negentiende eeuw en er lijkt maar geen einde te komen aan de barkoude winter. De laatste overlevenden trachten de mensheid te heropbouwen, maar de kille omstandigheden helpen absoluut niet. Terugdenken aan vroeger, toen Kerstmis nog bestond, tovert plots een glimlach op je gezicht. In ‘A Christmas Carol’, een update voor de Endless Mode, krijg je een kakelverse queeste voorgeschoteld, kan je een Kerstmis-getint gebouw verkrijgen, maar niet alles blijft rozengeur en maneschijn. Dilemma’s zijn niet ver weg … Maar ontdek dat gerust zelf.

GTA Online

Rockstar voegt wekelijks nieuwigheden toe aan het nog steeds immens populaire GTA Online. Wie op Kerstavond inlogt – want familieaangelegenheden zijn niet altijd even bijzonder – krijgt een Kersttrui cadeau. De eerste sneeuw is ondertussen trouwens op Los Santos neergedwarreld, en de feestelijke kerstdecoratie blijft nog een tijdje branden.

Guild Wars 2

MMORPG’s recycleren hun in-game events maar al te graag; het hoeft dus niet te verbazen dat we in GW2 opnieuw van een ‘Very Mery Wintersday’ mogen genieten. De sneeuwballen vliegen in het rond, Toymaster Tixx keert terug en de geheime verstopplaats van de sneeuwmannen is nog altijd … Geheim, juist ja. Met onder andere een typische jumping puzzle en leuke beloningen is het een goed moment om Guild Wars 2 even vanonder het stof te halen.

Hearthstone

Tot en met 31 december krijg je van Blizzard een tijdelijk queeste te zien: 100 kaarten spelen, meer wordt er niet gevraagd. Daarna mag je vier booster packs uit de nieuwe The Boomsday Project-uitbreiding openen. Die extra kaarten kan je vervolgens in de feestelijke Tavern Brawls tentoonspreiden. Uiteraard hoopt Blizzard ook munt uit deze feestelijke periode te slaan: voor € 19,99 krijg je 30 packs, geen slechte deal.

Heroes of the Storm

Blizzard is naar goede gewoonte duidelijk aanwezig in dit soort lijstjes. Zij proberen altijd op de actualiteit in te spelen en met de Kerst-festiviteiten is dat niet anders. In hun MOBA-game kan je een fantastische skin voor Stitches kopen/grinden, en dagelijks kan je met de dobbelsteen op het spelbord werpen. Geraak je aan het einde voor 7 januari, dan krijg je een nieuwe announcer.

Hitman 2

In Holiday Hoarders brengt een gethematiseerde missie je naar Parijs, waar je Harry ‘Smoky’ Bagnato en Marv ‘Slick’ Genif – Home Alone iemand? – een halt moet toeroepen. Zij verstoren een modeshow en stelen er cadeautjes, en tot en met 8 januari kan jij roet in hun eten gooien. Parijs is eigenlijk exclusief beschikbaar voor Hitman 2-spelers met het Hitman Legacy Pack, maar om iedereen een mooi cadeau te gunnen, is de locatie tijdelijk voor iedereen toegankelijk. Het vrij te spelen Kerstmankostuum is overigens permanent beschikbaar eenmaal je er recht op hebt tenminste.

NBA 2K Playgrounds 2

Zin om op een chille, arcarde-achtige manier te basketten in een Kerstman-uniform? Dat kan in NBA 2K Playgrounds 2. Naast het feestelijke basketbalcourt kan je de personages pimpen, met een rode neus bijvoorbeeld, en de update brengt ook 35 nieuwe personages met zich mee. Onder meer Karl Malone en Dennis Rodman worden toegevoegd, net zoals enkele andere NBA-sterren uit de nineties.

Overwatch

Tot 2 januari kan je in Overwatch van fantastische festiviteiten genieten. Winter Wonderland is sowieso adembenemend en de Blizzard World-map zal je echt stomverbaasd achterlaten. Met een combinatie van nieuwe en oude skins kan je ook je personages nog wat pimpen om maar te zeggen dat je dit event niet mag missen.

Pokémon GO

Niantic kan en wil niet achterblijven, want ook wanneer het buiten wat kouder is kan je in Pokémon GO aan je steeds uitgebreidere Pokédex blijven werken. Het Winter Wonders-event levert, afhankelijk van de periode, wat extra hulp op. Tot 22 december krijg je dubbele Candies bij het vangen of transfereren van Pokémon. Daarna verandert de bonus vier dagen lang in dubbele Stardust, om vanaf 26 december in dubbele XP te transformeren. Het event eindigt tussen 30 december en 2 januari met Incubators die dubbel zo effectief zijn. Sinds 18/12 krijg je ook dagelijks een gratis broedmachine cadeau wanneer je langs een Pokéstop passeert. Het gamma Pokémon uit de vierde generatie wordt overigens stilaan uitgebreid!

Rocket League

Tot en met 7 januari kan je in Rocket League opnieuw over besneeuwde velden racen, sneeuwvlokken verzamelen en pakjes uitpakken. Meer hoeft daar niet aan worden toegevoegd, getuige onderstaand beeldmateriaal.

Starlink: Battle for Atlas

Sinds 21 december kan je in Starlink: Battle for Atlas van een mooi eindejaarsgeschenk genieten. Ubisoft breidde het spel namelijk uit met enkele features waar het publiek zelf naar heeft gevraagd. De nieuwe vijandelijke eenheden creëren extra gameplay-technieken die andere strategieën vereisen, maar vooral Outlaw-aanvallen, die overal kunnen plaatsvinden, zullen je een pak extra XP opleveren. Tot slot zal je via de fotomodus belangrijke momenten in de game voor eeuwig kunnen vastleggen, waarna je ze op z’n Instagrams kan pimpen. Geen echt Kerst-getinte update dus, maar daarom niet minder leuk.

Switchblade

In Switchblade, een 5v5 MOBA waarin je vanuit een voertuig opereert, kan je je rijwielen van een feestelijk tintje voorzien. Ook de personages kan je een nieuw uiterlijk aanmeten en alles wordt al sleeënd uiteraard nog een pak leuker.

World of Tanks: Mercenaries

Oorlogsgeweld en een prettig eindejaar gaan zelden hand in hand. Wargaming wil die negatieve spiraal doorbreken en gooit daarvoor Tanksmas in de strijd. Tot op Kerstdag zelf kan je elkaar met schattige projectielen aanvallen, want de Toy Tank Mode is terug van weggeweest. Vanaf 21 december kan je dagelijks speciale Ops-missies voltooien voor extra ervaringspunten en andere beloningen, om maar te zeggen dat je zeker geen al te lange pauze van het oorlogsspelletje moet nemen.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments