For Honor - Year 3

De balans opgemaakt anno 2019

di 12/02/2019
Yannick
0 reacties

For Honor is een game die met vallen en opstaan probeert een succesvol eindproduct te worden. Aan het begin werd de game hier en daar bekritiseerd, maar Ubisoft heeft de titel nooit laten vallen en is voortdurend met updates en nieuwe content blijven komen. Het is reeds het derde jaar dat For Honor onze markt heeft veroverd en dat betekent dus nog een lading nieuwe helden, maps en fixes. De nieuwe update plus het feit dat de game gratis te downloaden is via PlayStation Plus, maakt het een ideaal moment om de balans op te maken.

Toen ik For Honor een tijdje geleden reviewde, was mijn mening voornamelijk verdeeld. Ik was en ben nog altijd fan van het vechtsysteem, dat vooral in duels en veldslagen met weinig spelers goed tot z'n recht kwam en intense tweestrijden op het scherm kon toveren. De modi waar meer spelers hun intrede maakten, vielen minder in de smaak aangezien de balans hierbij verloren ging en je al snel door twee of drie kerels in een mum van seconden met de grond gelijkgemaakt werd.

Meer helden, maps en modi

Het grootste verschil als je For Honor nu gaat opstarten met alle DLC tot je beschikking tegenover vroeger, is dat het rooster helden enorm is uitgebreid en hiermee al voor een diversere en meer entertainende online ervaring zal zorgen. Ook de vele patches en fixes zijn merkbaar, waardoor je tegenwoordig zelden nog uit een game geschopt zal worden omdat er een host gemigreerd moet worden of dergelijke. Een match vinden kan nu en dan nog voor problemen zorgen, maar qua connectiviteit heeft For Honor veel vorderingen gemaakt.

De Year 3 season pass nu al kopen zal je nog niet enorm veel voordeel opleveren. Momenteel krijg je één nieuwe held: de Black Prior. Deze met schild bewapende krijger kan snel in alle richtingen blokkeren en zal vooral een goede keuze zijn voor iets tactischere, defensievere spelers. Persoonlijk opteer ik altijd voor de iets zwaardere, krachtigere personages waardoor ik deze al snel aan de kant schoof voor m'n favoriete Viking of de Japanse krijger met de Darth Maul achtige zeis. Een nieuwe map, Harbor, is vanaf nu ook gratis beschikbaar voor iedereen. Voornamelijk in de nieuwe Breach-modus is deze map garant voor heel wat vermaak. Het is ook een net iets overtuigender speelveld dan degene die we eerder al hebben kunnen aanschouwen.

Ook balans wordt op de schop genomen

Naast de gebruikelijke fixes is Ubisoft ook volop bezig om de balans tussen de personages te herwerken zodat de game eerlijker verloopt. De Shugoki Warlord en Peacekeeper werden bijvoorbeeld grondig onder handen genomen, wat zeker merkbaar is. Ik was aangenaam verrast met For Honor in 2019 en had eigenlijk meer plezier deze week met de game dan dat ik ooit heb gehad met de game. Helaas moet de game nog steeds het onderspit delven voor het superieure (en veel oudere) Chivalry: Medieval Warfare, dat deze krijgersoorlogen nog steeds beter in een gamevorm giet.

 

Ik waardeer enorm dat Ubisoft For Honor niet opgeeft en voortdurend met updates en nieuwe content komt om de trouwe spelersbasis tevreden te houden en nieuwe spelers aan te trekken. Al het extra geld neertellen voor de volledige ervaring is een aanslag op je portefeuille die niet de moeite waard is, maar de vele verbeteringen en updates maken het de dag van vandaag zeker de moeite waard om op je PlayStation 4 gratis uit te proberen.