s
r

Halloween in videogames

Halloween in videogames

Griezelen in allerlei spelwerelden

Terwijl ik voor minstens het tiende jaar op rij in World of Warcraft rondvlieg om het hele ‘trick or treat’‑gebeuren alweer af te haspelen, stel ik me luidop de vraag hoe belangrijk die in-game evenementen zijn. Halloween is geen echte feestdag of -periode, maar die ene dag griezelen volstaat wel om ontwikkelaars achter de tekentafel te duwen. Verschillende games bevatten deze periode gevarieerde pogingen om die spooky feel naar onze huiskamer te brengen, ik som er hieronder een aantal op.

Call of Duty: Black Ops 4 (27 oktober – 1 november)

Black Ops 4 doet het goed, en Treyarch blijft na die succesvolle lancering niet bij de pakken zitten. Tot na de echte Halloween-avond kan je in-game cosmetische upgrades verzamelen. Door aan Operations deel te nemen, kan je sowieso nieuwe uiterlijke kenmerken voor je personages bij elkaar sprokkelen en nu krijg je dus tijdelijk de kans om daar een spooky touch aan te geven. Voordeel en tegelijk nadeel: PS4-gamers kunnen al vanaf 20 oktober van dit event genieten, terwijl je op pc en Xbox One een week langer geduld moet oefenen. Zo hebben gamers op beide laatstgenoemde platforms natuurlijk amper tijd om ermee aan de slag te gaan.

Dauntless (17 oktober – 1 november)

In deze coöperatieve pc-game, die vooralsnog niet via Steam verkrijgbaar is, kan je jezelf met een tijdelijke Behemoth meten. Daarnaast zal de in-game winkel exclusieve Halloween-items aanbieden. Ga jij op zoek naar de nieuwe cult, The Unseen, om tegelijk ook de schaduwrijke versie van Ramsgate te bezichtigen? De belangrijkste stad in Dauntless onsnapt niet aan een make-over, al is het maar voor even.

DC Universe Online (1-31 oktober)

Zin om je collectie met griezelige items uit te breiden? Dat kan in DC Universe Online, ook als je een personage langs de kant van de ‘goede helden’ hebt gekozen. Dan kan je in het East End-safehouse je missie beginnen, slechteriken doen dat in The Tap Room.

Destiny 2 (16 oktober - …)

Het jaarlijkse Festival of the Lost draait vooral rond speciale maskers, maar dit jaar heeft Bungie daarnaast een nieuwigheid voorzien. Meerdere zelfs, want er is een PvE-modus, een nieuwe queeste waarbij je een moord moet oplossen en een tijdelijke, unieke valuta om die maskers en een geweer mee te kopen.

Fortnite

Battle Royale bruist nog steeds en het hele huidige Fortnite-seizoen heeft reeds een wat griezeliger uiterlijk gekregen. Voorbeelden daarvan zijn het Darkness Rises-thema en de Dire Wolf-skin. De Skull Trooper-skin is ook teruggekeerd en het verkrijgen van de Ghost Portal Back Bling minder moeilijk. De resem Halloween-getinte cosmetics is vanzelfsprekend een pak groter, maar in-game is er voorlopig niet meteen iets specifieks qua event gepland.

Hearthstone (17-31 oktober)

Inloggen in Hearthstone tijdens de bovenvermelde periode volstaat om een gratis Golden Witch’s Cauldron-kaart te verkrijgen. Wie van een stevig duel houdt, kan in een speciale Tavern Brawl de Headless Horseman uitdagen en de Hero’s zullen geinige Hallow’s End-emotes tentoonspreiden. Ter ere van Halloween lanceert Blizzard ook een nieuwe Paladin Hero, die bij de Witchwood-bundel zit.

Hitman (19 oktober - …)

Vermomming staat sowieso centraal in dit amusante spel. Om de nakende van de sequel te promoten, geeft IO Interactive iedereen toegang tot een missie te Colorado waarbij spooky pakken centraal staan. Alle Escalation- en Featured-contracten zijn beschikbaar en Agent 47 krijgt een gratis vogelverschrikkersuniform om de fun te vergroten.

Killing Floor 2

De Halloween Horrors: Monster Masquerade-update voor Killing Floor 2 bevat een nieuwe Monster Ball-map, Halloween-getinte looks en coole wapens die na het event verdwijnen.

Neverwinter (23 oktober – 6 november)

Het Masquerade of Liars-evenement biedt dagelijks leuke opdrachten aan waarmee je in de gratie van drie verschillende facties kan vallen. Elk hebben ze hun eigen ideeën en agenda, dus een goede keuze maken bepaalt ook de beloningen die je in de wacht kan spelen. Alles blijft cosmetisch, wat voor een F2P-spel uiteraard een groot voordeel is.

Overwatch (tot 31 oktober)

Halloween Terror is een terugkerend evenement waarin het verhaal van het Junkenstein-monster verder wordt vormgegeven. Er zijn twee PvE-modi, namelijk Classic en Endless Night. Naar goede gewoonte debuteren er enkele enorm uitnodigende skins, emotes en meer.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Via Twitter stuurden de ontwikkelaars van PUBG een akelige bericht de wereld in: “Beware …” Weinig details vooralsnog, maar de dame in verpleegsteruniform, beetje Silent Hill-achtig, doet ons echter vermoeden dat het niet om te lachen zal zijn. De toekomst zal ons hopelijk snel meer vertellen.

Rocket League (15 oktober – 5 november

Zin om je racebolides in Rocket League met vurige banden te pimpen. Dan moet je tijdens het Haunted Hallows-evenement zoveel mogelijk Candy Corn verzamelen. Deze valuta verdwijnt op 8 november, dus tijdig cashen is de boodschap. Je kan, mits wat geluk, ook een Golden Pumpkin verkrijgen die een willekeurig, cosmetische upgrade uit de Nitro, Turbo of Player’s Choice-kisten bevat.

Warframe (19 oktober - 1 november)

Day of the Dead 2018, een festiviteit die eerder op Allerheiligen is gericht, laat Warframe-spelers toe om griezelige skins te verzamelen. Onder meer de Halloween Color Picker kost slechts 1 credit in de Market en het Hallowed Nightmares Tactical Alert-event is beschikbaar.

World of Warcraft (18 oktober – 1 november)

De Headless Horseman uit Hearthstone is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige slechterik uit World of Warcraft. In de Halloween-periode keert hij jaarlijks terug om onrust te zaaien. Vooral zijn pyromaangedrag in kleinere steden zoals Goldshire en Razor Hill zijn befaamd, maar spelers van de MMORPG hopen vooral zijn exclusieve rijdier te kunnen opeisen. Door heel de spelwereld rond te vliegen en Trick or Treat-soepketels te vinden, kan je ook een tijdelijke valuta verdienen om vele collectibles te kopen.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments