Halloween-events in videogames

Pompoenen en andere skins

vr 27/10/2017
Michael
0 reacties

2018 nadert met rasse schreden en dat betekent dat we enkele officiële feestdagen in het vooruitzicht hebben. Tussendoor passeert er ook nog een officieuze feestgelegenheid die uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Trick or Treat, alomtegenwoordig en dé manier bij uitstek om als lageschoolkind kilo’s snoep in de wacht te slepen. Halloween is echter meer een feestdag voor volwassenen en dat merk je ook in videogames. Hieronder bespreek ik de coolste Halloween-getinte evenementen die een echte meerwaarde voor de spellen in kwestie hebben.

Call of Duty: Infinite Warfare

Verdien wekelijks een gratis Halloween Supply Drop door op regelmatige tijdstippen in te loggen. Vrijdag kan je bovendien een cosmetische bonus claimen. Wanneer je de vereiste DLC-pakketjes in je bezit hebt, kan je de Boss Battle Zombies-modus trachten te overleven en tot slot is de Carnage-map voor iedereen speelbaar.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

MMORPG’s spelen zich in dynamische spelwerelden af en dat merk je bijvoorbeeld ook in Final Fantasy XIV. Iedereen die een personage hoger dan level 15 heeft, kan een griezelige queeste oplossen om een weerwolfoutfit te verdienen.

For Honor

Tot en met 2 november kan je in Ubisofts actievolle mêleespel For Honour aan intense duels in de Endless March-modus genieten. In een 4vs4-arena moet je proberen aan het langste eind te trekken om zo gloednieuwe maskers in de wacht te slepen. Om het horrorgehalte toch een tikkeltje prominenter in beeld te brengen, transformeert elke strijder tijdelijk in een skelet met bijhorende gekke geluidjes.

Gears of War 4

Zin om pompoenen omver te knallen? Dan zit je bij Gears of War 4 aan het juiste adres. The Coalition heeft ook reeds geteaset dat we enkele verrassingen mogen verwachten, waaronder de reeds aangekondigde Locust General-skin.

Guild Wars 2

Jumping puzzles, wankele uitdagingen waarbij elke misstap je dood kan betekenen; elke Guild Wars 2-speler zal beamen dat het erg leuk is. De Mad King's Clock Tower opent tijdelijk haar deuren voor geoefende klimmers. Wil je toch iets meer gevaar trotseren, dan wacht Oswald Thorn als einduitdaging van het ingewikkelde labyrint dat jaarlijks tijdens Halloween toegankelijk is.

Hearthstone

Blizzard doet er alles aan om elke real-life-gebeurtenis in haar videogames aan bod te laten komen. Deze tradities worden aangegrepen om spelers een terugkeer naar de fictieve spelwerelden te doen overwegen, iets wat ook bij Hearthstone het geval is. Met gratis packs worden we gelokt, en dat werkt natuurlijk. Wie voor 30 oktober inlogt ontvangt daarnaast een Arena-ticketje, waarmee je uiteraard grote prijzen kan winnen indien je geen al te slechte beslissingen neemt. Daarnaast is er een tijdelijk evenement waarin Heroes een kostuum aantrekken; cosmetisch fun zeg maar.

Heroes of the Storm

Geen al te uitgebreide festiviteiten hier; één enkele queeste om Halloween-getinte prijzen in de wacht te slepen. Skins en mounts maken de man, dus de echte fans zullen hier sowieso hun duit in het zakje willen doen.

Minecraft

Ga op zoek naar een klein skeletje om een zeldzaam hoedje te verdienen. Je kan ook een parcours afleggen waarbij griezeligheid hoog in het vaandel wordt gedragen.

Overwatch

Extra skins verzamelen is voor elke Overwatch-speler een boeiende bezigheid. Net zoals vorig jaar is dat ook het ultieme doel van het Terror-evenement. Via de Junkenstein’s Revenge kan je je eigen skills bovendien in de verf zetten; hoeveel rondjes kan jij overleven?

Pokémon Go

Om Halloween te vieren, releaset Niantic enkele Pokémon uit de derde generatie. Initieel beperkt deze update zich tot Ghost Pokémon zoals Sableye en Banette, om in het thema te blijven natuurlijk. Ook andere griezelige beestjes verschijnen vaker op je scherm, Super Incubaters werken anderhalve keer sneller als gewoonlijk én de grafische ontwerpen zorgden voor een extra Pikachu-hoed. Misschien nog belangrijker: alle activiteiten die Candy opleveren, zijn dubbel zo interessant. Leuk toch?

Rocket League

Griezelig racen klinkt moeilijk, en daarom kan je in Rocket League via de traditionele online matchen nu Candy Corn verzamelen. Deze valuta laat je toe verschillende spooky voorwerpen aan te kopen, maar wees gewaarschuwd: na het evenement – 6 november eindigt het - verdwijnen de maïskorrels automatisch. Snel spenderen is de boodschap.

World of Warcraft

Ik ben ondertussen de tel kwijt, maar Hallow’s End moet ondertussen toch al tien keer naar Azeroth terugkeren? Tot en met 1 november kan je de tientallen Innkeepers aanspreken om een Trick or Treat-snoepje te krijgen. Die lekkernijen kan je vervolgens als valuta gebruiken om vele optionele items in de wacht te slepen. Daarnaast kan je het dagelijks ook tegen de Headless Horseman opnemen; wie weet bemachtig jij deze editie eindelijk dat felbegeerde rijdier?!

Heel wat videogames springen op de Halloween-molen en dat kan allerlei redenen hebben. Soms is het louter een kwestie van de afnemende spelersaantallen terug op te krikken, maar veelal betekent het gewoon een extra reden om van schitterende games of lang vergeten spellen te genieten. Bovenstaande lijst is geenszins volledig, want veel games voegen kleinere aanvullingen toe, maar je zal sowieso tijd tekort komen om al deze evenementen te beleven! Geniet ervan.