s
r

Gratis deze week: GTA V, Fallout 76 en een heleboel andere games (15/05)

Gratis deze week: GTA V, Fallout 76 en een heleboel andere games (15/05)

Is er een woord dat mooier in je oren klinkt dan gratis? Ja! Twee woorden, namelijk gratis en games, gratis games dus. Ook deze week serveren we jullie een handige lijst met games die je gratis kan spelen. Je hoeft er dus niets voor te betalen, en sommige van deze games kan je voor altijd toevoegen aan je collectie. Opgelet, er staat een nieuwe maand voor de deur. Dat wil dus zeggen dat je heel wat games in deze special snel zal moeten downloaden als je ze gratis wil.

Bethesda

Sinds gisteren, donderdag 14 mei tot en met 18 mei, kan iedereen die daar zin in heeft, gratis aan de slag met zowel Fallout 76 als de gratis update Wastelanders, en dit op alle platformen. Wastelanders voegde eindelijk NPC's toe aan de game, wat het geheel meer diepgang gaf, dialoogkeuzes, een herwerkte main storyline en een reputatiesysteem. Als extraatje voor alle spelers valt er dit weekend ook dubbele XP te verdienen.

PlayStation Plus

Een nieuwe maand, die ondertussen reeds half voorbij is, en dus twee nieuwe games voor PlayStation-gamers met een PlayStation Plus-abonnement. Deze maand zijn dat Cities: Skylines en Farming Simulator 19.

Cities: Skylines is een niet onaardige single-player city-building simulatiegame waar je jouw eigen stad uit de grond stampt en beheert. Een beetje zoals in de gouden jaren van SimCity, dus toch een kans geven.

Farming Simulator 19, een andere simulatiegame, plaatst je aan het hoofd van je eigen landbouwbedrijf. Met stoere landbouwmachines rondrijden, voor je koetjes en kalfjes zorgen en op tijd het graan maaien. 

We geven hier graag even mee dat je via de PSN Store ook aan de slag kan met de gratis demo van de PlayStation-exclusive Dreams, en meteen ook een heleboel andere games trouwens, waarin je zelf je eigen werelden, games en andere leuke zaken kan creëeren, delen en uiteraard spelen.

Steam

Je hebt de hele maand mei tijd om Showdown Bandit gratis te downloaden via Steam. In de stealth-action-horror game Showdown Bandit speel je de rol van de tot leven gekomen marionet Bandit. Zijn enige hoop om te overleven is zich houden aan de drie basisregels van de show: Play your part. Guard your strings. And don’t look up! Check de game op Steam, en zeker de creepy klinkende trailer.

Ook de online multiplayer survival-game Conan Exiles, die zich afspeelt in het universum van Conan The Barbarian, is dit weekend gratis te spelen via Steam. Besluit je daarna de game te kopen, dan krijg je 50 procent korting.

Epic Games Store

Deze week kan je, tot en met 21 mei, via de Epic Games Store gratis aan de slag met GTA V, meer nog, je kan de game gratis downloaden én zelfs houden voor altijd. Naast GTA V kan je uiteraard ook genieten van de gratis onlinecomponent, namelijk GTA Online.  Bij deze laatste krijg je eveneens het Criminal Enterprise Starter Pack cadeau met daarin maar liefst 1.000.000 in-game credits. 

Xbox

Xbox-gamers kunnen nog steeds via de Xbox Game Store gratis aan de slag met Crackdown en Crackdown 2 maar ook met Too Human.

Xbox Games with Gold

Heb je een Xbox Live with Gold-abonnement, dan kan je gratis genieten van titels als waaronder V-Rally 4 (te downloaden vanaf 1 tot 31 mei op Xbox One) en Sensible World of Soccer (Te downloaden van 1 tot 15 mei (vandaag dus) op Xbox One en Xbox 360). Ook de Knights of Pen and Paper Bundle is nog gratis beschikbaar tot vandaag 15 mei op Xbox One.

Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr (Te downloaden van 16 mei tot 15 juni op Xbox One): Speel als de Inquisitor, de machtigste agent van het Imperium in Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. Ga op onderzoek op meerdere planeten en zorg ervoor dat de wil van de keizer wordt gerespecteerd tot in de verste uithoeken van het Warhammer-universum.

Overlord II (Te downloaden van 16 tot 31 mei op Xbox One en Xbox 360): Geef leiding aan een krachtig duivels leger en neem het op tegen het glorieuze keizerrijk in Overlord II. In deze sequel op de populaire fantasy-game zijn je duivels nog slimmer, dodelijker en grappiger.

Ubisoft

Bij Ubisoft loopt momenteel een heleboel gratis trials van onder andere Ghost Recon Breakpoint, The Division 2The Crew 2 en Trials Rising. Deze kan je allemaal checken via de Ubisoft-site

Ook de volledige Discovery Tour uit zowel Assassin's Creed Origins als Odyssey is gratis te downloaden via Uplay. Dit tot 21 mei als onderdeel van Ubisoft's Play Your Part, Play at Home-campagne.

En das nog niet alles want uiteraard kan je nog steeds genieten van een pak gratis games waaronder Fortnite, Apex Legends, Warzone en een pak anderen waarover je alles kan vinden in onze gratis games-special.

1 reactie

Lego Ninjago is ook gratis op PS Store, XBOX store en Steam tot morgen!

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments