Games waar we in 2019 naar uitkijken

vr 28/12/2018
Praga
3 reacties

Kerst zit erop en we hopen dat jullie lekker verwend werden met vele gaming pakjes onder kerstboom. Hoog tijd dus om uit te kijken naar wat 2019 in petto heeft voor ons gamers.

Het voorbije jaar was een goed jaar voor ons gamers, maar ook in 2019 staat er heel wat lekkers op het programma. Hieronder alvast een overzicht van de games waar we naar uitkijken, en/of waarvan we hopen dat ze in 2019 verschijnen!  

Ace Combat 7: Skies Unknown (18-01-2019)

Na een carrière van 20 jaar hoopt Bandai Namco met Ace Combat 7: Skies Unknown opnieuw hoge toppen te scheren. Hun zogenaamde 'trueSKY'-technologie, in samenwerking met de Unreal Engine 4, moet er alvast voor zorgen dat we kunnen genieten van intense luchtgevechten in de hoogste grafische kwaliteit.

Resident Evil 2 Remake (25-01-2019)

Een farmaceutisch bedrijf dat een heel Amerikaans dorp slachtoffer doet worden aan een zombievirus, vanuit een ondergronds labo aangesloten op het rioolsysteem: daarmee - en niet écht met het landhuis-met-labo uit de eerste - begint de hele mythologie waarop de Resident Evil-games drijven. Resident Evil 2 (1998) is het ware pompende hart van de hele reeks survivalhorrorgames. En het hele verhaal van die game wordt eind januari 2019 opnieuw verteld voor een compleet nieuwe generatie gamers.

 

Kingdom Hearts III (29-01-2019)

Kingdom Hearts III markeert het derde hoofddeel in de franchise, waar we al praktisch 15 jaar op wachten. Deze game zou de saga van Sora, Riku en Kairi moeten beëindigen en zal de speler onder andere zien terugkeren naar het Olympische Colloseum en 100 Acre Woods.

Metro Exodus (15-02-2019)

Metro Exodus bouwt verder op de funderingen die door Metro 2033 en Metro: Last Light gelegd werden. We bevinden ons nog steeds in een post-apocalyptische wereld waar zieke geesten en gemuteerde wezens de grootste bedreiging vormen. De combinatie van het grauwe, grimmige en claustrofobische sfeertje van de Metro-games en het al even grauw en grimmige open-maar-bloedlinke-wereldfeestje uit de S.T.A.L.K.E.R-games, klinkt mij persoonlijk als muziek in de oren.

 

Anthem (22-02-2019)

Erop of eronder, Anthem mag niet floppen als zowel EA als Bioware hun reputatie hoog willen houden. De ene vergelijkt hem met Destiny, de ander herkent het DNA van Mass Effect, maar wij hopen dat Anthem gewoon een eigen smoel heeft en ons vanaf de eerste seconde van onze stoel blaast.

Devil May Cry 5 (8-03-2019)

In Devil May Cry 5 nemen de legendarische demon hunter Dante, collega demon hunter Nero en wapenexpert Nico het samen op tegen een nieuw legioen demonen. Op zich dus niets nieuws onder de zon zou je denken. Maar wie heb je meer nodig dan Rebellion en Ebony en Ivory om dolle pret te beleven in Red Grave City?

Sekiro: Shadows Die Twice (22-03-2019)

FromSoftware, de studio achter Bloodborne en de Soul’s-Games, pakt uit met Sekiro: Shadows Die Twice. Ze ruilen daarvoor de middeleeuwse fantasy in voor een thuismatch met ninja’s en samoerai. En wij? Wij halen onze strafste hack-and-slash moves uit de kast zodat we ook nu weer in stijl kunnen sterven, en sterven, en oh ja, nog eens sterven.

 
 

Days Gone (26-04-2019)

Voormalig outlaw-biker Deacon St. John is een zwerver en een premiejager die moet overleven in een wereld verwoest door een wereldwijde pandemie. Days Gone speelt zich af in een gehavende, vulkanische omgeving in het noordwesten van de VS, waar je constant wordt bedreigd door menselijke monsters, namelijk Freakers. Vecht je een weg door het troosteloze landschap, op zoek naar levensmiddelen, voorraden... en een reden om te blijven rijden. Klinkt simpel, toch? Maar is het dat ook?

Rage 2 (Lente 2019)

Rage (2010) niet gespeeld? Dat is dan jammer, en vooral een gat in je gaming cultuur. Over the top-actie in een dystopische wereld zonder regels en wetten, die het beste combineert van het legendarische id Software met de grootmeesters van het open wereld-genre, namelijk Avalanche Studio’s (Mad Max 2015).

 
  

Jedi: Fallen Order (2019)

Respawn Entertainment, de studio achter de Titanfall-titels, is reeds geruime tijd in de weer met een Star Wars-game, genaamd Jedi: Fallen Order. De game zou zich afspelen tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope, net als Star Wars: Rogue One. De laatste Jedi worden opgejaagd en afgemaakt door het Empire. Aan wiens zijde of als wie je vecht, dat is nog niet geweten.

Doom Eternal (2019)

VerDOOMd toch, terwijl wij smachten naar een nieuwe Quake-titel trakteert Bethesda de fans op een nieuwe DOOM. Op zich niets verkeerds aan natuurlijk, maar ook de Quake-fans willen nog eens verwend worden.  De game blijft in een waas van mysterie hangen, want echt veel informatie werd er nog niet gelost. Wat wél geweten is, is dat 'Hell on Earth' beter dan ooit zou aanvoelen.

 

Code Vein (2019)

In de niet zo verafgelegen toekomst heeft een mysterieuze ramp de mensheid weggevaagd. Immense wolkenkrabbers, ooit symbolen van welvaart, zijn nu levenloze graven en geperforeerd door de ‘Thornes of Judgement’. Middenin deze troosteloze vernieling houdt zich een gemeenschap van Revenants - zij die terug opstonden uit de dood - schuil achter een (verdacht bloedrode) mist die hier de Vein wordt genoemd. In afwachting van het volgende Souls-game, als die er überhaupt komt, lijkt Code Vein de honger van de masochistische speler in stijl te zullen stillen.

Biomutant (2019)

Biomutant wordt een open-wereld game waarin je als geïmproviseerde wasbeer je stempel op de wereld probeert te drukken. Zo is het mogelijk om de game als held van het verhaal af te sluiten en de wereld van de ondergang te redden. Niet cool? Het is eveneens mogelijk om die ondergang in de hand te werken en de game met slechte karma af te ronden. Centraal staan de verschillende ‘Trees of Life’, reusachtige bomen die de wereld in leven houden. Het is aan jou om de bomen al dan niet te redden en zo het lot van de wereld te bepalen.

 

Skull and Bones (2019)

Een volwaardige game rond de zeeslagen uit Black Flag, Origins én Odyssey? Hoe cool is dat? Wie, en in het bijzonder welke Assassin’s Creed-fan, heeft daar geen zin in? Juist! In deze game vaar je in een gedeelde wereld terwijl je andere schepen plundert en geen goudstuk achterwege laat. Maar opgelet, de tegenstanders denken daar net hetzelfde over…

 

A Plague Tale: Innocence (2019)

Een van mijn favorieten voor 2019.  Deze titel neemt ons mee naar het jaar 1349, het jaar waarin het Middeleeuwse Frankrijk getroffen werd door de Zwarte Pest. En alsof dat alles nog niet genoeg is, is er nog de Inquisitie die de bevolking onder de knoet houdt. Zelf gaan we op stap met Alicia (14 jaar) en haar broertje Hugo (5 jaar).  Wanneer het kasteel waar ze wonen wordt aangevallen, in brand wordt gestoken en er van hun ouders geen spoor of teken van leven meer is, begint voor het jonge duo een heuse Calvarietocht. Een adembenemende game, een pakkend verhaal, een wanhopige zoektocht, miljoenen ratten en een uniek spel tussen licht en duisternis zijn de hoofdingrediënten voor deze game.

 

Dying Light 2 (2019)

Dying Light (2015) is nog steeds een van mijn all time favorites, en een titel die thuishoort in je collectie. Of ik zin heb in een opvolger? Wat dacht je? Natuurlijk! Dying Light 2 draagt termen als dynamische storytelling en dynamische spelwereld hoog in het vaandel, en alles wat je doet of zegt heeft een invloed op die spelwereld. Een spelwereld die ook nu weer bevolkt wordt door afzichtelijke wezens en bendes die het op jou gemunt hebben.

Ghost of Tsushima (2019)

Sucker Punch, die kennen we van de inFamous-reeks. Deze keer gooit het team het over een andere boeg. Tijdens de Paris Games Week werd immers Ghost of Tsushima aangekondigd. Deze nieuwe telg speelt zich af in het jaar 1274. Samurai-krijgers zijn de legendarische beschermers van Japan. Tot het Mongoolse Rijk het eiland Tsushima aanvalt. Als een van de laatst overlevende samoerai moet jij redden wat er te redden valt. Helaas zullen eerbare tactieken niet helpen en zal je verder moeten kijken dan de tradities van de samoerai.

 

Gears 5 (2019)

Gears 5 bouwt verder op Gears of War 4, de vierde telg in de hoofdreeks. In een eerdere trailer beweert Kait visioenen te zien, gerelateerd aan de halsketting die ze kreeg van haar stervende moeder. We nemen dus afscheid van stoere bink én zoon van, JD Phoenix, en verwelkomen zijn voormalige sidekick Kait als nieuw hoofdpersonage. Zij heeft blijkbaar een band met de Locust Queen Myrrah en is vastbesloten de waarheid over haar afkomst te achterhalen.

The Last of Us Part 2 (2019)

In The Last of Us: Part II wordt oude rot Joel ingeruild voor de veel jongere Ellie. De jongedame is ondertussen negentien, heeft veel meer ervaring opgedaan in de brute, desolate wereld en is daardoor een stuk harder dan in The Last of Us. In het eerste deel werd een verhaal verteld over liefde, maar in The Last of Us: Part II wordt het over een andere boeg gegooid. Haat is deze keer het onderwerp. En die haat is volop aanwezig zoals je uit onderstaande trailer kan afleiden…

 

Death Stranding (2019)

Is het een game? Is het een hype? Is het een fenomeen? Is het een hersenspinsel van Hideo Kojima, Guillermo del Toro en Norman Reedus? Nope, het is gewoon Death Stranding… Een game waar de hele gaming wereld zijn tanden op stukbijt en probeert te achterhalen waar het allemaal om draait. De intrige en het mysterieuze dat Death Stranding met zich meebrengt is uniek. Het ziet ernaar uit dat we een goed doordachte en beklemmende wereld gaan verkennen waarin topacteurs hun best zullen doen om Kojima’s visie tot leven te wekken.

 

Beyond Good & Evil 2 (2019)

Beyond Good & Evil 2 is een prequel op Jade en Pey'j's journalistieke escapades uit het origineel. Eentje die ons meeneemt naar een cyberpunk-achtige toekomst zoals we die kennen uit Valerian and the City of a Thousand Planets of The Fifth Element van regisseur Luc Besson. Reken dus op high tech ruimteschepen, vreemdsoortige pratende wezens, ruimtepiraten en dolle avonturen.

 

Final Fantasy VII Remake (2019)

Komt hij er of komt hij er niet, de met veel bombarie aangekondigde remake van een van de meest legendarische games ooit gemaakt? De dood van Aerith Gainsborough, het lief van Cloud Strife, door de hand van vijand Sephiroth. De tienerangst en Weltschmerz. Het cyberpunk-sfeertje. Final Fantasy VII (1997) betekende een keerpunt in zijn reeks, zijn spellengenre, en bij uitbreiding de moderne videogame-industrie.

Metroid Prime 4 (2019)

De game waarvoor ik me een Nintendo Switch kocht, en meteen ook mijn favoriete Nintendo-franchise. De game werd aangekondigd tijdens de Nintendo Direct-uitzending op de E3 2017, en daar blijft het voorlopig bij. Of we hem dit jaar zullen zien? We hopen het…

Cyberpunk 2077 (2019)

Nog een game waar heel de wereld op zit te wachten! Cyberpunk 2077 is een RPG van CD Projekt RED, de studio achter The Witcher-saga. Het verhaal speelt zich af in een bijzonder grote open spelwereld, genaamd Night City. De technologie waarop de game draait is heel geavanceerd en zal voordeel halen uit toekomstige, en nog krachtigere hardware. De focus ligt op een door een straf verhaal aangedreven single player-game met diepgaande RPG-elementen. Cyberpunk 2077 bevat geen microtransacties of andere verborgen betalingsmethodes en je zal zoals in elke RPG je eigen unieke personage kunnen aanmaken.

 

The Elder Scrolls 6 (2019)

Een opvolger voor Skyrim? Graag! The Elder Scrolls V werd inmiddels genoeg uitgemolken vinden wij, dus Bethesda hoe zit het nu met die sequel?

Starfield (2019)

Dat Bethesda weet hoe ze klassiekers moeten maken, dat bewezen ze met Skyrim. Dat Bethesda ook weet hoe het klassiekers moet verneuken, dat bewezen ze met Fallout 76. Het enige wat we weten over Starfield, voorlopig dan, is dat het een open wereld RPG is die zich afspeelt in de ruimte.

Naar welke games kijken jullie uit in 2019? Laat het ons zeker weten zodat we ze extra aandacht kunnen geven!

3reacties

Yoshi’s Crafted World!

Rating:0

The Division 2

Rating:0

Meh The Division was niet slecht maar liet toch enorme steken vallen.
Metro Exodus, Rage2, Doom Eternal, Ghost of Tsushima, The Last of Us 2, Death Stranding-(Hideo Kojima!!!), Cyberpunk 2077. Deze koop ik zeker in 2019.

Rating:0