FUT Champions Cup - Barcelona

Stefano Pinna naar FIFA18 Global Series Playoffs

ma 29/01/2018
JelleV
0 reacties

128 topgamers, 64 per console, trokken van 26 tot en met 28 januari ten strijde voor een plek in de FIFA eWORLD CUP 2018 Grand Final. Ze moesten hun huid duur verkopen aangezien slechts zestien spelers zouden doorstoten naar de Grand Finals. Barcelona werd het voorbije weekend dan ook the place to be voor de FIFA-spelers die aasden op een plek bij de laatste 16.

De verwachtingen lagen hoog en de zenuwen stonden strak gespannen. Niet alleen bij de spelers maar ook bij de organisatoren... Door technische problemen kon het toernooit immers pas later van start gaan, en dat deed de zenuwen van de spelers, en bijgevolg hun stressniveau, geen deugd.

Toch weerhield dit oponthoud niet dat er tijdens deze eerste ronde weergaloos voetbal gebracht werd. Topfavorieten presteerden zoals verwacht, en enkelen profileerden zich als underdog. Een van de opvallendste wedstrijden was de zware nederlaag van FIWC Kampioen Spencer ‘Unilad Gorilla’ Ealing. Hij verloor met 8 – 2 (resultaat van beide wedstrijden) van FC Schalke’s Tim Latka.

Op dag 2 werd het deelnemersveld gehalveerd naar 32 spelers per console. Grote blikvanger was de uitschakeling van enkele grote namen. Corentin ‘Bitality Rocky’ Chevrey, de FIFA Ultimate Team Championship Series-kampioen en Dani Hagebeuk van Ajax konden hun netten niet schoonhouden, en sloegen er bijgevolg niet in om door te stoten naar de felbegeerde knock-out ronde.

Onze landgenoot Stefano is on fire en vliegt door de brackets als een mes door de boter.

Onder de grote namen die zich kwalificeerden voor de eindronde vinden we Lev Vinken van Ajax( op huurbasis bij Sparta Rotterdam), Levy ‘SterrenStatuSs’ Frederique van Excelsior, Jimmy ‘YimmieHD’ Donkers van Feyenoord uit de Nederlandse E-divisie. Ook vinden we een eenzame landgenoot in de knock- out fase van dit toernooi, namelijk Stefano Pinna, die eerder al de eerste plaats pakte op het RSC Anderlecht selectietoernooi. Hij bewijst dat hij vlot meedraait met de wereldtop door zich met hetzelfde resultaat (4 Wins – 3 Losses) tussen grote namen als Hashtag Agge, TimoX en DETO te plaatsen voor de volgende ronde.

Onze landgenoot Stefano is on fire en vliegt door de brackets als een mes door de boter. In de halve finale botst hij echter op Nicolas99FC. Deze Argentijnse esporter van Kitsune eSports is een van de titelfavorieten en hij wint ook de Playstation-divisie. Dankzij zijn geweldige prestaties dit weekend weet Stefano Pinna wel een ticket in de wacht te slepen voor de FIFA18 Global Series Playoffs.

Op de Xbox was het  de revelatie van het toernooi, de 16 jarige DhTekKz, die domineerde. De Britse onbekende maakte een zeer sterke indruk en ondanks zijn jonge leeftijd bewees hij vlot mee te draaien met de absolute top. Nadat hij de Xbox-bracket op zijn naam had geschreven, won hij ook de finale tegen de winnaar van de Playstation-bracket.

De eerste wedstrijd werd een spannende winstpartij voor DhTekKz. Hij wint dit eerste duel met 2 – 3 van Playstation-winnaar Nicolas99FC. De tweede wedstrijd in deze finale werd Nicolas99FC volledig weggespeeld in de eerste helft. Met de rust stonden de zware 0 – 5 cijfers reeds op het bord. De tweede helft brengt niet veel verandering. Een overtuigende 1 – 6 overwinning bezorgt DhTekKz de eerste FUT Champions Cup!

De 16- jarige DhTekKz kroont zich tot winnaar van de FUT Champions Cup.

Niet alleen DhTekKz en Nicolas99FC plaatsen zich voor de FIFA18 Global Series Playoffs, de volgende ronde van de FIFA eWorld Cup 2018 Grand Final. Dit tezamen met de volledige top acht op beide consoles. Zij zijn dus allemaal geplaatst voor de FIFA18 Global Series Playoffs, de volgende ronde op weg naar de FIFA eWorld Cup 2018 Grand Final.

De gekwalificeerde PlayStation-spelers, waaronder onze landgenoot Stefano Pinna (links onderaan).

De gekwalificeerde Xbox-spelers.