E3: Alle games van de PC Gaming Show

Alle 31 beloftevolle aankondigingen

di 11/06/2019
Ronald
0 reacties

Verstokte pc-gamers betitelen zichzelf dan wel als de 'Master Race' ten opzichte van die verfoeide 'Dirty Console Peasants', maar ze krijgen wel ieder jaar de allerlamste show van de hele E3 gepresenteerd. Ik keek, toffe peer dat ik ben, gelukkig in jullie plaats naar de PC Gaming Show, en viste er alle éénendertig beloftevolle aankondigingen uit.

O, PC Gaming Show. Never change. Hoe hemeltergend stuntelig het hele ding ieder jaar ook bij elkaar wordt gepresenteerd door eSports-commentatoren Sean 'Day9' Plott en Frankie Ward, er zit ook iets aandoenlijks in hun hele onderneming. En ze knallen, eveneens jaarlijks, een epische verzameling games aan elkaar. Ik telde er dertig toen ik de editie van dit jaar uitzat, plus een nieuw hardwareproduct. Hier zijn ze allemaal, netjes gerangschikt volgens releasedatum.

Warhammer: Vermintide 2 - Versus: Ontwikkelaar Fatshark stelde een nieuwe modus voor in zijn succesvolle first-person-actiegame Warhammer: Vermintide 2, waarin je met vier tegen vier kunt spelen, en dus ook als slechteriken tegen de helden in de clash kunt -- release: nu!

Mutant Year Zero: Seed of Evil: Een van de onverwachte kleppers van vorig jaar krijgt een expansie met een hoop nieuwe speelopties en locaties, en ook een nieuwe mutant: de eland Big Khan -- release: 30 juni.

Samsung Curved Gaming Monitor: Het eerste stukje hardware dat werd getoond op de PC Gaming Show was een monitor met een gebogen scherm van Samsung. Hij heeft een contrastratio van 3000:1, en levert een strakke beeldverversingssnelheid van 240 Hertz. Prijs zal ergens rond de 400 euro liggen -- release: eind juli.

Age of Wonders: Planetfall: Van Paradox Interactive komt binnenkort al deze vijfde aflevering uit de reeks 4X-games in een nieuwe, steampunk-achtige setting -- release: 6 augustus.

Remnant From the Ashes: Het Amerikaanse Gunfire Games, dat vorig jaar 'Darksiders III' naar een twijfelachtige comeback bracht, komt binnenkort al met deze co-op-horrorshooter op de proppen -- release: 20 augustus 2019.

Ancestors: The Humankind Odyssey: Patrice Désilets, vooral bekend van de 'Assassin's Creed'-games, komt binnenkort met zijn eigen passieproject uit: een Homo Sapiens-simulator, waarvan hij nog een laatste pre-release-trailer liet zien op de PC Gaming Show -- release: 27 augustus.

Conan Chop Chop: Op 1 april stelde Funcom Conan Chop Chop voor, zogezegd als aprilgrap. Maar ook dàt was blijkbaar maar om te lachen: de cartooneske Roguelike-Zelda-eske game blijkt echt in ontwikkeling te zijn -- release: 3 september 2019.

Last Oasis: Een visueel intrigerende game leek me deze post-postapocalyptische actiegame met onder meer een spelergedreven economie -- release: 3 september 2019 (Early Access).

Borderlands 3: Paul Sage, de creative director van het langverwachte 'Borderlands 3', kwam een nieuw personage voorstellen: Moze the Gunman. Maar tijdens het beantwoorden van fanvragen liet hij ook zijn licht schijnen over het Guardian System, Gearbox' nieuwe aanpak van endgamecontent in de game -- release: 13 september 2019.

Moons of Madness: In deze kosmische horrorgame van het Noorse Rock Pocket komen Mars-exploratie en Lovecraftiaanse gruwel samen -- release: Halloween 2019.

Shenmue III: Gamedesignlegende Yu Suzuki zelve kwam even het podium van de PC Gaming Show op om 'Shenmue III' voor te stellen, het langverwachte sluitstuk van zijn kung-fu-epos. Vooral om geniepig de releasedatum met een kleine drie maanden te verzetten -- release: 19 november 2019.

Planet Zoo: Met 'Planet Zoo' maakt Frontier Developments, vooral bekend van de 'Elite'-serie en het geniale 'Jurassic World Evolution', een spirituele opvolger voor zijn eigen 'Zoo Tycoon' -- release: december 2019.

Mosaic: Het duistere lot van iemand die een deel uitmaakt van een duistere machinerie die hij niet begrijpt: dat is het thema van deze duistere, surrealistische adventurefabel van de Noorse studio Krillbite, vooral bekend van indietopper Among the Sleep -- release: 2019.

Auto Chess: De ontwikkelaar van de populaire DotA 2-mod 'Auto Chess' maakte een standalone pc-versie van zijn populaire game, en die komt exclusief op de Epic Games Store -- release: 2019.

Valfaris: Wat een brute pixel art laat deze 2D-Metroid-achtige game zien. Extreem 'metal', deze opvallende indietitel. Een van ondergetekendes favoriete aankondigingen op de PC Gaming Show -- release: 2019.

Maneater: Tripwire Interactive toonde ook wat meer van zijn 'SharkPG', waarin je een hongerige haai speelt. De game werd zowaar vergeleken met "GTA, maar dan met haaien" -- release: 2019.

Telling Lies: 'Her Story' bracht de pret van 'full motion video' weer naar videogames, en bedenker Sam Barlow is nu aan een ambitieuzere opvolger bezig. 'Telling Lies', waarin je videomateriaal van CIA-surveillanties mag uitpluizen om er een verhaal uit te ontwaren, heeft dertig acteurs en beslaat tien uur aan videomateriaal -- release: 2019.

El Hijo: Een stealthgame over een zesjarige jongen die op zoek gaat naar zijn moeder, in een wereld gemodelleerd naar spaghettiwesterns: dat is het opvallende idee van deze stijlvolle indiegame -- release: 2019.

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2: Deze langverwachte opvolger voor de rpg uit 2004, die nog niet zo lang geleden werd aangekondigd, zet je volgens Paradox Interactive onder meer voor de morele keuze om al dan niet onschuldigen in de nek te bijten voor voedsel. Hebben we vorig jaar pas gezien in 'Vampyr', maar goed: de verderzetting van een iconische reeks klinkt erg veelbelovend -- release: maart 2020.

Zombie Army: Dead War 4: Rebellion Entertainment, zij van de Sniper Elite-reeks, kwam met een van de 'exclusives' op de PC Gaming Show op de proppen: een 'Left4Dead'-achtige co-op-game waarin je het tegen zombie-Nazi's moet opnemen -- release: voorjaar 2020.

Songs of Conquest: Wat een lekkere pixelgraphics heeft deze 'adventure-strategygame' van studio's Coffee Stain Games en Lavapotion, die zoals ze het beschrijven het midden houdt tussen een point-and-click-adventure en een turn-based-strategiegame -- release: laat in 2020.

Evil Genius 2: World Domination: Deze Dungeon Master-achtige game in een 'spy-fi'-universum, waarin je een bolwerk moet opzetten en dat beschermen tegen binnenvallende tegenstanders, is het vervolg op een titel die in 2004 een van de allereerste indiegames was -- Release: 2020.

Chivalry II: Een brokje 'medieval warfare' in eerste persoon, iemand? Torn Banner Studios kwam dit vervolg op een game uit 2012 voorstellen, waarin je midden in het wapengekletter van de middeleeuwen terechtkomt. "Je kunt boeren van kant maken, of van kant worden gemaakt als boer." Klinkt veelbelovend! -- release: 2020.

Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy: De Roguelite-action-rpg 'Unexplored' uit 2017 was een klein pareltje, waardoor een vervolg niet kon uitblijven. De opvallende klarelijnstijl en de dromerige visuals lijken weer helemaal terug, en er gebeuren in de trailer ook een paar redelijk onbeschrijfelijke dingen met de decors -- release: 2020.

Per Aspera: Met deze intrigerende game trekken we nòg eens naar de Rode Planeet, die door de speler moet worden 'geterraformd'. Maar dat zal het beste van je managementskills vergen -- release: 2020.

Cris Tales: We hebben al meer westerse liefdesbrieven voor de klassieke JRPG gezien, maar weinig daarvan hebben de dromerige graphics die de trailer van deze indiegame laat zien -- release: 2020.

Starmancer: Een 'space colony sim' waarin je Mars moet zien te terraformen als een AI. Wat kan er allemaal misgaan? -- release: NNB.

Midnight Ghost Hunt: In deze multiplayer-spokenjagersgame ben je ofwel een spokenjager, ofwel een spook, en in het laatste geval kun je in eender welk object in het spookhuis veranderen. Heeft een beetje de 'Prey'-vibe -- release: NNB.

Terraria: Journey's End: Dértig miljoen exemplaren zijn er verkocht van sluipende indiehit 'Terraria', de 2D-sandboxgame uit 2011, die met 'Journey's End' een massieve update krijgt -- release: NNB.

Warframe: Empyrean: Canadese ontwikkelaar Digital Extremes breidt binnenkort zijn onlinegame 'Warframe' uit met deze space combat-expansie, waarin je met één tot vier spelers naadloos van land naar ruimte en terug gaat in epische ruimtegevechten -- release: NNB.

Genesis Noir: Zonder twijfel de meest mysterieuze titel uit het rijtje is deze licht surrealistische indie-noir-adventure over de Big Bang -- release: "Before, During, and After the Big Bang", zegt ontwikkelaar Feral Cat Den.

Baldur's Gate III: Tot slot kwam Swen Vincke van Larian Studios nog een extra tipje van de sluier oplichten over hun nieuwe passieproject 'Baldur's Gate III', dat hij enkele dagen eerder ook al voorstelde op de Stadia-presentatie van Google. Hij had het onder meer over hoe spelers iconische personages en plaatsen zouden terugzien in de game, en hoe zijn designers verbanden moesten leggen die niet noodzakelijk in het Dungeon Master-speelboek van de tabletop-rpg staan -- release: NNB.