E-divisie speeldag 5 Xbox: PSV gaat voor de kampioenstitel

do 15/02/2018
JelleV
0 reacties

Het moment van de waarheid voor Sparta Rotterdam. Stoomtrein AZ gestopt. Frank van der Slot van Sparta Rotterdam kon Ali Riza Aygün van PSV niet stoppen. Vitesse – Feyenoord, duel om de aansluiting met de top van het klassement.

Ali liet zien waarom hij de winterkampioen is. Een klinkende 0-5 bezorgt PSV de vijfde winst op rij en zo blijft Ali ongeslagen .

FC Utrecht - PEC Zwolle was een leuke wedstrijd tussen twee teams onderaan het klassement. Na 90 minuten stond het 3–3, en dus pakt PEC Zwolle een punt mee naar huis.

Bryan Hessing van Heracles Almelo heeft geen moeite met Daniel Kuipers van Willem II. Bryan pakt de ruime zege dankzij een 5-0 uitslag.

Aristote Ndune van AZ verliest op speeldag 5 zijn eerste punten. Hij komt niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Nick Cooiman van VVV- Venlo.

Voor Ajax is het alle hens aan dek. Wil Dani Hagebeuk kans maken op de titel, dan moet hij punten pakken tegen nieuwkomer Emre Benli van FC Twente. Ondanks het schamele punt van FC Twente heeft Dani het serieus moeilijk. Ajax geraakt dan ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Zo gaat PSV alleen aan de leiding.

SC Heerenveen neemt het op tegen Roda JC. Niels Krist weet de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen en pakt de 3 punten dankzij een 2-1 overwinning tegen Tom Heijnen.

Levy Frederique van Excelsior speelt een verdienstelijke wedstrijd tegen een sterk spelende Menno Bouhuijzen van NAC. Levy kan de wedstrijd in zijn voordeel beslissen en wint met het kleinste verschil. De drie punten blijven bij Excelsior.

Een van de wedstrijden om naar uit te kijken deze speeldag is het duel tussen Vitesse en Feyenoord. Zowel Paskie Rokus van Vitesse als Jaey Daalhuisen van Feyenoord draaien mee in de subtop van het klassement. Winst betekent de aansluiting met de top. Jaey blijkt effectief te sterk voor Paskie want Vitesse gaat met 5–1 onderuit tegen Feyenoord. Zo kan Jaey aansluiting vinden met de top van het klassement.

De laatste wedstrijd van deze speeldag is het duel tussen FC Groningen en ADO Den Haag. Nieuwkomer Nick den Hamer van FC Groningen heeft al een verdienstelijk parkoers afgelegd en maakt het Mitchel Denkers van ADO Den Haag knap lastig. Het is een zeer spectaculaire wedstrijd geworden die Nick in het voordeel van FC Groningen besluit. Een spannende wedstrijd die eindigt op een 4–3 overwinning voor FC Groningen.

Stand na speeldag 5 Xbox