E-divisie speeldag 4: Wordt de topper van vorig seizoen opnieuw een knaller van formaat?

wo 15/11/2017
JelleV
0 reacties

ADO Den Haag verstevigde zijn leiderspositie, PSV bevestigde zijn favorietenrol, Roda JC is opnieuw op koers naar de top, Feyenoord knokt zich terug in de titelstrijd, helaas zonder resultaat, en dan was er nog de topper tussen Ajax en Heracles.

Mitchel Denkers verstevigde zijn leiderspositie met opnieuw een grote overwinning. ADO Den Haag wint met 5 – 1 van Dany Hazebroek die voor FC Utrecht speelt.

Ali Riza Aygün van PSV heeft het verlies van vorige week van zich afgezet, en wint overtuigend van Aristote Ndunu van AZ Alkmaar. Dankzij deze 5 – 0 overwinning bevestigt hij zijn rol als titelkandidaat.

Lev Vinken van Sparta wint van Sandro Cooiman die VVV- Venlo vertegenwoordigde. Een spannende wedstrijd waar beide teams kansen genoeg creëerden, Sandro counterde sterk maar kreeg de bal niet in het doel. Lev weet de wedstrijd laat in de 2e helft volledig naar zich toe te trekken door de verlossende 1 – 3 te scoren.

De topper van vorig jaar werd opnieuw een wedstrijd vol spanning en sensatie. Hoewel Dani Hagebeuk van Ajax en Bryan Hessing van Heracles momenteel slechts 14e en 8e staan in het klassement mogen we deze wedstrijd toch als een echte topper beschouwen. Het was een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Dani Hagebeuk van Ajax. Een knappe 1 – 2 eindstand bezorgde Dani zijn eerste winstpartij.

Vitesse pakt zijn eerste punten tegen NAC. Paskie Rokus wint vlot tegen Menno Bouhuijzen en haalt zo zijn eerste overwinning binnen. Een mooie 4 – 0 eindstand in het voordeel van Vitesse.

Vorige week werd de stoomtrein van Roda JC, Tom Heijnen, afgestopt door Excelsior, een laat doelpunt zorgde voor het eerste puntenverlies voor Roda JC. Van deze opdoffer was niets meer te zien in de wedstrijd tussen Bob van Uden van PEC Zwolle en Roda JC. Het werd een toffe wedstrijd waar veel doelpunten vielen. Met deze 2 – 5 overwinning zet Tom Roda JC terug op het goede spoor en klimt hij opnieuw naar de 2e plaats in het klassement.

Jaey Daalhuisen van Feyenoord neemt het tegen Tony Kok van FC Twente op. Jaey heeft er reeds een zwaar programma op zitten en trekt dit door tegen FC Twente. Tony Kok wordt getipt als kanshebber voor de titel dit seizoen en bewijst zijn klasse tijdens deze wedstrijd. Feyenoord komt al vroeg op achterstand en FC Twente houdt de druk hoog. Net voor rust komt Twente 0-2 voor. In de tweede helft knokt Jaey zich terug in de wedstrijd en komt langszij. Ondanks zijn sterke prestatie weet Tony zijn kalmte te bewaren en een kwartier voor tijd weet hij dan de beslissende 2 – 3 tegen de netten te knallen.

Daniel Kuipers van Willem II neemt het op tegen Levy Frederique van Excelsior. Geen van beide teams weet te scoren en dus blijft het 0 – 0 en worden de punten netjes verdeeld.

De laatste wedstrijd van speeldag 4 was de derby van het Noorden. Absalom Warkor van FC Groningen nam het op tegen Niels Krist van SC Heerenveen. Beide teams speelden verdedigend voetbal. De partij werd een ware slag op het middenveld, maar echt veel kansen zagen we niet. Absalom weet de wedstrijd alsnog te winnen met het kleinste verschil en zet de derby van het Noorden op zijn naam. FC Groningen wint met 1 – 0 van SC Heerenveen.

Een mooie samenvatting van de wedstrijden vind je hieronder.