E-divisie speeldag 3 : Spektakelvoetbal van de bovenste plank

di 07/11/2017
JelleV
0 reacties

ADO Den Haag neemt de leiderplaats over in het klassement, Ajax opnieuw op verlies gezet, doelpuntenfestijn tussen Vitesse en PEC Zwolle, Roda JC loopt tegen eerste verlies aan en PSV gaat compleet de mist in, waardoor FC Twente zijn eerste drie punten pakt.

Nieuwkomer Lev Vinken van Sparta neemt het op tegen Niels Krist van Heerenveen. Lev trekt aan het kortste eind en ziet de drie punten naar Heerenveen gaan.

Aristote Ndunu van AZ kreeg Daniel Kuipers van Willem II over de vloer. Daniel, die vorige week als eerste de drie punten wist te pakken van Ajax kan zijn winning streak niet voortzetten en strandt op een 2 – 1 nederlaag.

Dani Hagebeuk van Ajax opnieuw roemloos ten onder. Deze keer was Danny Hazebroek van FC Utrecht zijn tegenstander. Ondanks de degelijke partij van Ajax, kon Dani zijn stempel ook niet op deze wedstrijd drukken en ziet hij de drie punten door zijn vingers glippen in de laatste minuut… Opnieuw een verassende 2 – 3 nederlaag voor de Ajacied dus.

Bryan Hessing van Heracles doet wat hij moet doen en had weinig problemen met Absalom Warkor van FC Groningen. Een 5 – 2 overwinning bezorgt Bryan de 6e plaats in het klassement.

Sandro Cooiman van VVV Venlo kreeg Menno Bouhuijzen van NAC over de vloer. Sandro trok de partij naar zich toe en weet te bevestigen. Hij wint zonder veel problemen de wedstrijd met 2 – 1 van NAC.

Jaey Daalhuisen van Feyenoord trok naar ADO Den Haag. Jaey weet Mitchel Denkers het vuur aan de schenen te leggen maar toch is het ADO Den Haag dat de overwinning binnenhaalt met het kleinste verschil. Dankzij deze 2 – 1 overwinning blijft ADO Den Haag ongeslagen aan de kop van de rangschikking.

Ook op het programma stond de topper tussen Excelsior en Roda JC. Tom Heijnen van Roda is momenteel in bloedvorm en hoopt deze door te trekken in deze wedstrijd. Hij begint ijzersterk en komt meteen 0 – 2 voor. Maar in de tweede helft ziet hij zijn voorsprong slinken. En tot overmaat van ramp kan Levy Frederique de wedstrijd helemaal naar zich toetrekken dankzij een laat doelpunt. Een felbevochte 3 – 2 einduitslag, in het voordeel van Excelsior is hier het resultaat. Dankzij deze zege springt Excelsior naar de tweede plaats in het klassement.

De grote uitblinker op deze wedstrijddag was de clash tussen Vitesse en PEC Zwolle. Beide teams beschikken over een zeer getalenteerde esporter. Deze wedstrijd werd één groot doelpuntenfestijn. Maar liefst tien doelpunten werden er gemaakt, maar ondanks al dit aanvallend vermogen kon geen van beide teams de wedstrijd naar zich toe trekken. Eindstand van deze clash 5 – 5 en de punten worden verdeeld…

PSV kreeg FC Twente over de vloer. Ali Riza, die vorige wedstrijden sterk stond te spelen geraakte niet in zijn spel. Tony Kok van FC Twente kon zich herpakken na zijn eerste twee verliesmatchen op speeldag een en twee. En dat deed hij ook. Met een krachtige 0 – 5 overwinning op Ali Riza laat hij zien dat hij toch een kandidaat is die meedoet voor de top 5.