E-divisie speeldag 2 Xbox: Dé Hollandse Classico ontaardt in een thriller

ma 29/01/2018
JelleV
0 reacties

Ajax - Feyenoord is een thriller van formaat, Menno Bouhuijzen pakt zijn eerste 3 punten voor NAC en nieuwkomer Nick den Hamer zet FC Groningen op rozen.

De stand na speeldag 2 op Xbox.

De klassieker van de e-divisie, zeg maar dé classico, is Ajax – Feyenoord. Dani Hagebeuk opent sterk en komt voor de rust 2–0 voor. Na de rust kan hij de verlossende 3–0 binnenprikken. Toch blijft Jaey Daalhuisen geconcentreerd en slaagt erin om 3-2 te maken. In de slotminuut van deze wedstrijd is Jaey nog dicht bij de gelijkmaker maar Dani’s verdediging staat als een huis en zorgt ervoor dat Ajax deze topper wint.

Bryan Hessing van Heracles maakt het winterkampioen Ali Riza van PSV knap moeilijk. Toch weet Ali Riza de wedstrijd te winnen met  1-2.

Aristote Ndunu van AZ heeft zijn bloedvorm te pakken en dat heeft Danny Hazebroek, niet te verwarren met Dani Hagebeuk, geweten. Een sterke 0–3 overwinning bezorgt AZ opnieuw 3 punten.

De Rotterdamse derby tussen Sparta en Excelsior werd in extremis met 5–3 gewonnen door Frank van der Slot. Door de late voorsprong moest Levy Frederique van Excelsior gedwongen aanvallender gaan spelen, waar Frank gretig gebruik van maakte, en zo de 5–3 eindstand op het bord kon plaatsen.

Grote vreugde bij NAC, Menno Bouhuijzen weet zijn eerste overwinning te pakken tegen Stefan Vellinga van PEC Zwolle. Menno wint met  1–3.

Tom Heijnen van Roda JC heeft het moeilijk tegen nieuwkomer Emre Benli van FC Twente. Een 4–4 gelijkspel is hier de terechte uitslag.

Paskie Rokus van Vitesse weet Niels Krist van Heerenveen met 2–1 weer naar huis te sturen.

Daniel Kuipers van Willem II heeft het zwaar tegen nieuwkomer Nick den Hamer van FC Groningen. Nick trekt de partij meteen naar zich toe zet de zware 0–5 eindstand op het scorebord.

Nieuwkomer Nick Cooiman van VVV- Venlo maakt het Mitchel Denkers van ADO Den Haag knap lastig. Toch weet Mitchel de wedstrijd naar zijn hand te zetten en pakt hij de 3 punten mee naar huis dankzij een 3–2 winst.

 

De nabespreking van deze speelronde vind je in onderstaand filmpje.