E-divisie speeldag 10: spanning, sensatie en af en toe een mokerslag...

wo 27/12/2017
JelleV
0 reacties

Koploper verstevigt zijn leiderspositie, de topper tussen PSV en ADO Den Haag beslist wie 2e wordt, Rotterdamse Derby gevuld met spektakel en AZ deelt mokerslag uit.

De eerste wedstrijd van deze speeldag is de wedstrijd tussen Roda JC (Tom Heijnen) en VVV Venlo ( Sandro Cooiman). Tom laat zien waarom hij bovenaan de rangschikking staat en pakt de drie punten dankzij zijn 4-1-overwinning. Misschien een pleister op de wonde bij Sandro, hij maakt werkelijk een prachtig doelpunt tegen de leider van het klassement.

De absolute topwedstrijd deze speeldag is ongetwijfeld de wedstrijd tussen Ali Riza Aygün van PSV en Mitchel Denkers van ADO Den Haag. Ali Riza drukt zijn stempel op de eerste helft van de wedstrijd, we gaan rusten bij een 3-0-tussenstand. Mitchel blijft in de tweede helft niet bij de pakken zitten en knokt zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk strand hij op 3 – 2. PSV pakt hier drie belangrijke punten en pakt zo de tweede plek in het klassement.

Tony kok van FC Twente neemt het op tegen Paskie Rokus van Vitesse. Een zeer spannende wedstrijd, overladen met doelpunten was hier het resultaat. Tony komt niet verder dan een 4-6-verliespartij tegen Paskie. Levy Frederique van Excelsior gaat onverwacht onderuit tegen FC Groningen. Levy had geen antwoord op het aanvallend vermogen van Absalom Warkor. Absalom pakt hierdoor zijn eerste drie punten.

Ook op het programma van deze speeldag staat de Rotterdamse Derby. Lev Vinken van Sparta neemt het op tegen Jaey Daelhuisen van Feyenoord. Jaey begint sterk aan de partij en laat deze op geen enkel moment door zijn vingers glippen. Een toch wel zware 2-6-overwinning van Jaey bezorgt Feyenoord deze 3 belangrijke punten .

Opmerkelijk is de overwinning van AZ tegen landskampioen Ajax. Aristote Ndunu is momenteel in bloedvorm en Dani Hagebeuk heeft dat geweten… Aristote haalt zwaar uit en wint met 6-1. De eSporter van AZ tankt ongetwijfeld vertrouwen uit deze ruime zege.

Danny Hazebroek van FC Utrecht komt niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Bryan Hessing van Heracles in deze spannende wedstrijd. Toch kon geen van beide teams het verschil maken en de wedstrijd in zijn voordeel beslissen.

Daniel Kuipers van Willem II pakt 3 belangrijke punten tegen Bob van Uden van PEC Zwolle. Dankzij deze winst klimt Willem II in het klassement naar de 13e plek in het klassement.

Niels Krist van Heerenveen maakt gehakt van Menno Bouhuijzen. Deze zware 8-1-nederlaag laat NAC Breda puntenloos achter op de laatste plek in het klassement.

Het overzicht van speeldag 10: