Dit zijn de gamereleases van oktober!

"Onder andere Call of Duty, Ghost Recon, Luigi's Mansion & The Outer Worlds"

di 01/10/2019
Michael
1 reacties

1 oktober

Destiny 2: Shadowkeep (pc, PS4, XOne, Google Stadia)

Bungie neemt het heft terug in eigen handen: Activision Blizzard is niet langer de eigenaar van Destiny, en dat heeft grote gevolgen. Het spel zal op pc niet langer via de Battle.net-applicatie kunnen worden gespeeld, en om hun vrijheid extra in de verf te zetten, gaat die splitsing hand in hand met Destiny 2: Shadowkeep. Deze vierde uitbreiding voor de MMOFPS initieert je terugkeer naar de maan, en schotelt ons onder meer nieuwe missies, PvE-locaties en PvP-maps voor.

 

YU-NO: A Girl Who Chants Love at the Bound of this World (pc, PS4, Switch)

Spike Chunsoft brengt met YU-NO (de volledige titel is echt té lang) een steenoude game richting onze hedendaagse platformen. Initieel verscheen dit visueel avontuur enkel in Japan, op één specifieke computer (PC-98), om daarna – alweer enkel bij onze oosterse vrienden – opeenvolgend voor de SEGA Saturn, pc en PS Vita te verschijnen. Al die ports moesten het zonder de originele seksueel getinte doen, en dat lijkt ook ditmaal het geval te zijn. Op 1 oktober verschijnt het verhaal op pc, op 4 oktober komen PS4 én Switch aan de beurt. Toch geïnteresseerd in de details? Dan moet je eventueel de gelijknamige hentai een kans geven.

 

4 oktober

Ciconia When They Cry (pc)

Het zal bij weinigen een belletje doen rinkelen, maar When They Cry is effectief een gekende franchise bij onze – alweer Japanse – oosterse gamecollegae. Ciconia is zelfs het vijfde spel in de reeks, volgend op Higurashi en Umineko, en focust zich op enkele helden die een Vierde Wereldoorlog trachten te voorkomen. De gebeurtenissen spelen zich niet zo heel lang na WOIII af en volgt Gauntlet Knights, jonge genieën getraind in hyperefficiënte militaire technologie, die ze willen inzetten om te vrede te bewaren.

 

Ghostbusters: The Video Game (pc, PS4, XOne, Switch)

Ook hier een remaster die al verschillende platforms heeft aangedaan. Dit Ghostbusters-spel verscheen iets meer dan tien jaar geleden op zowel de PS2 als PS3, om enkele maanden later ook de X360, Wii, PSP en pc aan te doen. De Remaster, die begin oktober verschijnt, krijgt vanzelfsprekende graphics, en blijft voor het overige trouw aan de third-person shooter-actie van weleer. Je kruipt opnieuw in de huid van een Ghostbusters-rekruut, The Rookie, en je primaire focus, hoe kan het ook anders, is het detecteren van paranormale activiteit. Succes!

 

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint (pc, PS4, XOne, Google Stadia)

Met Breakpoint verplaatst de actie zich van Bolivia naar Aurora, een eiland in de Stille Oceaan, waar Skell Tech een van zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentra heeft. Walker, Bernthals personage, heeft er als leider van een bende naar de duistere zijde overgelopen commando's het boeltje overgenomen, en stuurt nu als grote 'baddie' van deze nieuwe game een aanzienlijk arsenaal militaire technologie aan.

 

8 oktober

Concrete Genie (PS4)

Concrete Genie wordt een PS4-exclusive, niet onlogisch aangezien ontwikkelstudio PixelOpus een SIE Worldwide Studio-onderdeel is. Het verhaal brengt je naar het piepkleine dorpje Denska, waar amper leven te bespeuren is door een verregaande vorm van luchtvervuiling. Een jonge kerel, Ash, wordt gepest en de pestkoppen stelen zijn notities. Ze verspreiden deze over de stad, en terwijl de jongeman zijn papiertjes met emotionele waarde verzamelt, merkt hij dat hij met een speciale verfborstel zijn tekeningen tot leven kan wekken. Zo kan hij zijn thuisdorpje opnieuw laten heropfleuren, en tegelijk de pesters een lesje leren.

 

11 oktober

Indivisible (PS, XOne, pc)

Indivisible verschijnt later dit jaar nog op de Switch, maar bovenvermelde drie platformen krijgen het spelletje reeds op 11 oktober voorgeschoteld. De actievolle RPG, ontwikkeld door Lab Zero Games, vindt zijn inspiratie bij Valkyrie Profile en we volgen Ajna, die de wereld rondreist in de hoop de bron van haar magische krachten te ontdekken.

 

Frostpunk (PS4, XOne)

Na de pc-release in april van vorig jaar, komt het stedenbouwspel Frostpunk richting PlayStation 4 en Xbox One. We reizen terug in de tijd naar het jaar 1886, waarin twee vulkanen te Indonesië voor een ware catastrofe zorgen. De assen blokkeren alle zonlicht en een vulkanische winter ruïneert al het leven op aarde. Aan de hand van verschillende scenario’s kan je de game op meerdere manieren ervaren, want de verhaallijnen zouden voor de volle honderd procent uniek worden.

 

Grid (pc, PS4, XOne, Google Stadia)

GRID wordt Codemasters’ tiende spel in deze reeks, de vierde gelijknamige game én een poging om de franchise nieuw leven in te blazen. Eén van de belangrijkste nieuwigheden is het nieuwe AI-profiel: indien je iets te hard of te frequent met tegenstrevers – letterlijk – in aanraking komt, zullen ze agressiever beginnen rijden en jou dus ook de kant in proberen te rammen. Fernando Alonso zal je als consultant de kneepjes van het vak leren en de finale race in de single player-campagne plaatst je lijnrecht tegenover je wijsgeer.

 

The Alliance Alive – HD Remastered (pc, PS4, Switch)

Oktober lijkt de maand van de Japanse games te worden; ook The Alliance Live verscheen eerst in Japan, maar het 3DS-spel kwam daarna ook richting onze contreien. Een HD-port, gepland voor 11 oktober, verschijnt binnenkort op pc, PS4 en Switch. De RPG begint ietwat langzamer, maar na verloop van tijd bestuur je niet minder dan negen personages en doorkruis je een fantasiewereld die je van buitenaardse demonen moet bevrijden.

 

15 oktober

Overwatch (Switch)

Blizzards overbekende FPS-game Overwatch verscheen tot op heden synchroon op pc, PS4 en XOne. 3,5 jaar na die releases kan je vanaf 15 oktober ook op Nintendo’s Switch van de cartooneske shooter-actie genieten. Deze uitgave luistert naar de naam Overwatch: Legendary Edition en zal enkele gyroscopische functies van de console ondersteunen. Zo zal je bijvoorbeeld Junkrat’s Rip-tire ermee kunnen besturen.

 

The Witcher 3: Wild Hunt (Switch)

Hier ga ik niet al te veel woorden aan vuilmaken: Geralt of Rivia, de enige echte Witch Hunter uit de boeken van Andrzej Sapkowski, maakt op 15 oktober zijn intrede op de Nintendo Switch.

 

16 oktober

Little Town Hero (Switch)

Game Freak. Laten we hopen dat er dan onmiddellijk een gigantisch grote bel begint te rinkelen, want zij verblijden ons reeds sinds 1996 met Pokémon-games. Dat de ontwikkelstudio ook nog andere games creëert, merken we met Little Town Hero, een RPG die exclusief op de Switch verschijnt. Daarin zit je vrij opgesloten in een dorpje, gelegen aan de rand van de wereld. De enige uitgang wordt bewaakt, maar wanneer er plots een monster opduikt, zie jij als vrijgevochten protagonist je kans om de wijde wereld in te trekken.

 

18 oktober

Digimon Story: Cyber Sleuth (pc, Switch)

Na releases op de Vita en PS4 krijgen pc en Switch op 18 oktober een Complete Edition van Digimon Story: Cyber Sleuth. Deze RPG, gespeeld vanuit het third-person perspectief, laat je uiteraard toe Digimon te commanderen die elk hun eigen specifieke aanvallen kennen. Net zoals in de Pokémon-franchise moet je een startvriendje kiezen, en ditmaal behoren Palmon, Terriermon en Hagurumon tot de mogelijkheden.

 

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville (pc, PS4, XOne)

Noch PopCap Games, noch Electronic Arts hebben tot nu toe veel reclame of tamtam gecreëerd rond Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville. De sequel voor Garden Warfare 2 wordt opnieuw een TPS waarin je planten of zombies kan aansturen om de eeuwige vijand naar de jachtvelden te verwijzen. Nieuw is de mogelijkheid om met iemand die dezelfde class speelt samen te werken: jullie gecombineerde vorm krijgt nieuwe aanvallen die meer schade aanrichten.

 

Ring Fit Adventure (Switch)

Ik heb vroeger liters zweet verloren dankzij Wii Fit. Nintendo wil ook op de Switch eenzelfde game publiceren en dat luistert naar Ring Fit Adventure. Eén Joy-Con past in een harde, plastieken ring, de andere in een omhulsel dat je rond je been bindt, en daarna kan de pret beginnen. Door fysieke bewegingen uit de voeren moet je een turn-based RPG doorworstelen; benieuwd of het even cool wordt als z’n Wii-evenknie.

 

22 oktober

WWE 2K20 (pc, PS4, XOne)

Naar jaarlijkse gewoonte heeft 2K Sports een WW2-game in aanbieding. Voor het eerst stond Visual Concepts zonder Yuke’s aan de tekentafel, dus is het toch bang afwachten hoe die ontwikkelaars daarmee zijn omgegaan. Voor het eerst krijgen we de mogelijkheid om in MyCareer een vrouwelijke worstelaar van beginner naar absolute kampioen om te bouwen, en zowel Lynch als Reigns prijken op de cover.

 

25 oktober

Call of Duty: Modern Warfare (pc, PS4, XOne)

Een nieuw jaar, een nieuwe Call of Duty. Activision kan het niet laten en dit jaar is ontwikkelstudio Infinity Ward aan zet. Het zestiende COD-spel brengt Modern Warfare terug en focust zich op realistische, hedendaagse oorlogssituaties. Zin in een primeur? Voor het eerst in de IP zal je via cross-platform multiplayer tegen gamers op andere platformen kunnen gamen. De Season Pass werd eveneens geschrapt, en dat zou ons regelmatig nieuwe content moeten opleveren. Ik ben benieuwd!

 

The Outer Worlds (pc, PS4, XOne)

Obsidian Worlds, gekend van onder meer Pillars of Eternity, Skyforge en South Park: The Stick of Truth, geeft met The Outer Worlds binnenkort een nieuwe RPG in de aanbieding. De Switch-versie volgt later, maar pc-, PS4- en XOne-gamers kunnen zich reeds opwarmen voor een alternatieve versie van de wereldgeschiedenis. Amerikaans President William McKinley wordt niet vermoord, van Roosevelt is bijgevolg geen sprake en grote bedrijven krijgen vrij spel om de ruimte en nieuwe planeten te koloniseren. Dat loopt fout, maar kan jij daar een stokje voor steken?

 

Luigi's Mansion 3 (Switch)

Luigi, Mario’s broertje gekleed in groen, keert terug in Luigi’s Mansion 3. Een leuke, ongevaarlijke uitnodiging voor een vakantie in een mooi hotel, draait op een nachtmerrie uit. King Boo probeert Mario, Princess Peach, Toads én Luigi te pakken te krijgen, en het is laatstgenoemde die als protagonist zijn angsten moet overwinnen in de hoop iedereen zo aan een fiasco te laten ontsnappen.

 

1reactie

Geralt of Rivia, de enige echte Witch Hunter Eek
Goed nieuws voor de switchers

Rating:0