s
r

Dit zijn de gamereleases van juni 2020 (The Last of Us Part II, Disintegration, Little Town Hero,...)

Dit zijn de gamereleases van juni 2020 (The Last of Us Part II, Disintegration, Little Town Hero,...)

Geen hoogmis voor de zware metalen in België dit jaar. Bestaat er een gamerelease die zo’n gemis kan goedmaken? Een juni zonder Graspop is als een controller zonder batterij. Het voelt leeg aan. Reden te meer om deze maand meer tijd in virtuele werelden te spenderen. Moshpit Simulator staat helaas niet op de kalender, andere zeer interessante releases gelukkig wel. 19 juni zal bij velen al enige tijd met stip aangeduid staan in de agenda.

4 JUNI

Tour De France 2020 (PS4, Xone)

Allemaal op de koersvélo! Het is intussen ook een jaarlijkse traditie dat de wielerfans virtueel de gele trui kunnen bemachtigen. Cyanide Studios belooft dat de AI van de rijders heel wat sterker is geworden en het first-person standpunt zorgt voor een nieuwe wind. Onze eigenste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik zit ook in de game, net als een volledig nieuwe interface. Doseren, afzien en sprinten tot de meet: de persoonlijke roem wacht aan de finish. Voor wie het allemaal liever als manager aanpakt heeft Cyanide Studios een evenwaardig alternatief dat ook op 4 juni uitkomt.

 

Pro Cycling Manager 2020 (pc)

Op PC nemen we in het wielercircuit de rol van manager op ons. Het verzamelen van een competitieve kern, trainen en strategie bespreken gaan hier tot in detail. Ook de financiën worden volledig aan jou overgelaten. Eenmaal alles geregeld is kan je aan meer dan 230 evenementen deelnemen met meer dan 650 (!) etappes. Aan content alvast geen gebrek. Wielerfanaten zullen in juni dus vooral virtuele uren kloppen. De mountainbike mag even in het tuinhuis blijven staan.

 

5 JUNI

The Outer Worlds (Switch)

Ze lijken niet te stoppen, de grote titels die de stap naar de Nintendo Switch zetten. Vorige maand kwamen er al grote collecties van o.a. Borderlands en Bioshock uit, nu is het de beurt aan The Outer Worlds. In deze FPS, gemaakt door de bedenkers van Fallout, trek je naar de uithoeken van de ruimte. In trouwe Fallout-stijl maken jouw beslissingen in deze kleurrijke RPG een wereld van verschil. Vernietiging of walhalla: aan jou de keuze! Hoe dan ook zal je wat kogels verslijten op weg naar je finale doel. Geen saaie tijden op de Switch.

 

9 JUNI

Project Warlock (PS4, Xone, Switch)

Een ode aan de klassiekers. Project Warlock laat duidelijk zien waar het zijn inspiratie haalde. Deze retro-shooter ziet er uit als de klassieke Doom of Wolfenstein met een moderne twist. De graphics schieten je twee decennia of meer terug in de tijd maar brengen een zeer leuke FPS-retrosfeer met zich mee. De bloederigheid, wapens en vijanden zijn volledig over the top. Als Warlock gebruik je brute kracht en magie om je vijanden het zwijgen op te leggen. Krankzinnige actie in een retropakket: paint the walls red!

 

11 JUNI

Beyond Blue (PS4, Xone, PC)

De oceaan is tegenwoordig helemaal in, al bewandeld Beyond Blue een ander pad dan Maneater vorige maand deed. Als diepzeeduiker ga je op ontdekking in de prachtige onderwaterwereld. Je ontdekt heel wat verschillende levensvormen met als doel het verzamelen van DNA. De makers werkten samen met enkele oceaanexperts om een zo authentiek mogelijke ervaring te brengen van het nog redelijk ongekende terrein. Deze story-driven ontdekkingstocht is ideaal voor diegenen die rust zoeken en vooral willen genieten tijdens de rit. Zorg dat je snorkelbril klaarligt.

 

12 JUNI

Warborn (PS4, Xone, PC, Switch)

Deze tactical turn-based shooter in een anime-jasje brengt je in een futuristisch gevecht. Na een groot conflict dat de wereld in chaos dompelde zien nieuwe dreigingen hun kans om de macht te grijpen. Je kan kiezen uit vier commandanten om de strijd aan te gaan, ieder met z’n eigen motivaties. Ook cool is dat je niet enkel tegen de computer zal vechten maar ook online andere spelers kunt uitdagen. Futuristisch wapentuig in de aanslag!

 

16 JUNI

Desperados 3 (PS4, Xone, PC)

In dit Wilde Westen overleef je niet door te knallen tot alles rondom je stilvalt. Desperados 3 is een tactical stealth game waarbij je moet denken vooraleer je de trekker kan overhalen. Samen met je bende neem je het op tegen de wet en andere outlaws in verschillende cowboy-settings. Deze prequel brengt het verhaal van John Cooper die met z’n gevolg doorheen de dorpen en moerassen van het Westen moet vechten. De titel belooft je vaak het loodje te doen leggen vooraleer je wegwandelt met een hoed zonder kogelgaten.

 

Disintegration (PS4, Xone, PC)

Denk Destiny en Killzone met de nadruk op wat meer Titanfall. Disintegration combineert first person shooting met real-time strategy. Als futuristisch piloot neem je de controle over jouw ruimtetuig terwijl je commando’s geeft aan je team van vier voetsoldaten. De online multiplayer belooft alvast heel wat opties te geven voor gevarieerde combat. Met negen verschillende crews en heel wat vreemde ruimtewezens kan dit allegaartje wel eens heel leuke gevechten opleveren.

 

19 JUNI

The Last Of Us: Part 2 (PS4)

Eindelijk. Heel wat gamers kijken al maanden (jaren!) uit naar het vervolg van het origineel dat zeven jaar geleden uitkwam. Eindelijk krijgen we te zien hoe het verder gaat met Joel en Ellie in het post-apocalyptische Amerika. In Part 2 neemt Ellie het voortouw. Vijf jaar na hun intense, levensgevaarlijke tocht doorheen de Verenigde Staten hebben Joel en Ellie rust gevonden. Tot een zeer gewelddadig incident alles verandert. Ellie zweert wraak en trekt op een uitputtende tocht. Wordt ons vertrouwen in ontwikkelaar Naughty Dog beloond en krijgen we een nieuw meesterwerk? Als Part 2 qua storytelling nog maar in de buurt komt van deel één staat er een emotionele rollercoaster net om de hoek. En mogelijks ook zo’n gore clicker.

 

Burnout: Paradise Remastered (Switch)

Crashen op de Switch gaat helemaal extreem met deze remaster. Burnout staat gekend voor z’n chaotische races waarbij crashen bijna als kunst wordt beschouwd. In Paradise City is het geen schande om het tegenliggende verkeer te herleiden tot een hoopje schroot en doorheen het luchtruim te tuimelen alsof je een defecte drone was. De serie heeft dan al heel wat jaren geen originele titel meer uitgebracht, Paradise belooft op de Switch het arcade-plezier in overvloed te brengen. Take that jump, we zien wel waar we landen!

 

23 JUNI

Assetto Corsa Competizione (PS4, Xone)

Racegame ACC kwam even terug al uit op PC maar komt spoedig ook naar console. De makers beloven de meest realistische GT simulatie op de markt. In Championship Mode mag je jouw weg naar de top zo snel mogelijk afleggen, online is er nog een veel intensere strijd mogelijk. Met heel wat echte circuits (waaronder Zolder en Spa-Francorchamps), 24 auto’s en meer dan 100 teams zijn er genoeg opties vooraleer je dat gaspedaal naar de grond duwt.

 

24 JUNI

Mr. Driller: Drill Land (PC, Switch)

Deze old-school game uit 2002 heeft doorheen de jaren een cultstatus bemachtigd, net als heel wat titels uit deze puzzelreeks. Op 25 juni kan je op de Switch ook afzakken naar Drill Land, het ondergrondse amusementspark waar Mr. Driller met z’n boor aan de slag moet. Voor puzzelfanaten wacht er heel wat nostalgie met deze titel. Enkel oppassen dat die vallende rotsblokken geen abrupt einde maken aan je ondergronds avontuur.

 

26 JUNI

Little Town Hero (PS4)

Game Freak, het team achter de Pokémon-games, brengt met Little Town Hero een nieuwe RPG naar de PS4. Op de Switch is deze titel al even uit; eind deze maand kunnen we op de PS4 kijken of deze nieuwe wereld onze interesse waard is. Je neemt de controle over Axe, een jongetje dat in een slaperig dorp een mysterieus geheim moet ontrafelen. Heel wat monsters kruisen je pad en om deze te bevechten gebruik je jouw ideeën en gedachten. Een interessante invalshoek die zorgt voor speciale turn-based combat met imposante boss fights.

 

30 JUNI

No Straight Roads (PS4, Xone, PC, Switch)

Ritme en muziek vormen de basis in deze originele action-adventure titel. Vinyl City is in gevaar en jij trekt op een dansbaar avontuur om de stad te redden met rock! Vijanden vallen aan op de tonen van de beat en dus is gevoel voor ritme des te belangrijker. Twee leden van een indie rockband nemen het op tegen een EDM-bedrijf dat er voor zorgt dat andere muziekgenres zich niet langer vrij kunnen uitdrukken. Een lekkere soundtrack lijkt alvast inbegrepen. The music revolution is about to start!

 

 

3 reacties

Pfff, de Command & Conquer Remastered die op 5 juni uitkomt is het vermelden niet waard? Eviltongue

Rating:1

C&C Remaster niet vermelden is idd... Eviltongue Eviltongue en ja misschien the last of us 2 dat ik ga spelen, toch eerst reviews afwachten (want ik hoop dat men zowel met Joél terug kunt spelen en niet enkel Ellie deze keer)

Rating:0

Ja inderdaad, snap niet waarom Command & Conquer Remastered die op 5 juni uitkomt
niet vermeld staat.
Kijk er zo naar uit.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments