Dit zijn de gamereleases van augustus 2020

Dit zijn de gamereleases van augustus 2020

Vuurballen op het voetbalveld! Flabberende ribbenkasten! Een obstakelparcours-battle royale! We bevinden ons in augustus niet meteen in het hoogseizoen van de grote releases maar er zijn genoeg vreemde mechanics om ons deze maand zoet te houden. Vooral qua racegames valt er heel wat te beleven. Verder gaan we knallen, shotten, vliegen, vallen, slaan en naar de tronie van Vin Diesel staren.

4 AUGUSTUS

Fall Guys: Ultimate Knockout (PS4, PC)

Nee, je moet niet twijfelen om deze te kopen. Je hebt ‘m waarschijnlijk al. Enfin, toch als je PS Plus hebt op je PS4. Fall Guys is een groot succes op PC en is in augustus als nieuwkomer één van de gratis games bij PS Plus. In deze battle royale heb je geen nood aan granaten en geweren. Je moet gewoon de last man standing zijn doorheen een gigantisch obstakelparcours. Denk aan wipeout-toestanden waarbij je moet overleven met draaiende hamers, bewegende platformen en grote plassen stijgend slijm. De slappe lach krijg je er ook gratis erbij.

 

Hellbound (PC)

Saibot Studios uit Argentinië wou een FPS maken met één duidelijk doel: de sfeer van de 90’s shooters helemaal terugbrengen. Een campaign waar gameplay koning is en het bad-ass volume volledig vastgedraaid op maximum staat. Brute kills, over-the-top combat en lekkere gitaren om je verder te stuwen. Klinkt zeer hard als Doom? Het ziet er ook exact zo uit. Al lijkt het inderdaad zwaar op een copycat, dat betekent niet dat er geen plezier te vinden is.

 

7 AUGUSTUS

Fast & Furious: Crossroads (PS4, Xone, PC)

Hit or miss? Dat lijkt ook bij deze game gebaseerd op een filmuniversum de vraag te zijn. Crossroads belooft alvast een uniek verhaal mét de authenticiteit van de films. De gekende acteurs tekenen present voor deze titel wat betekent dat je dus met Vin Diesel en Michelle Rodriguez te maken krijgt. Wat de game juist aanbiedt is nog ietwat mysterieus, al gaan ze voor een action-racing combo waarbij je adrenaline pompt alsof je drie dubbele espresso’s binnen hebt. En een kan benzine. En je hoofd hebt kaalgeschoren.

 

Horizon: Zero Dawn Complete Edition (PC)

Eindelijk kunnen de PC-gamers aan de slag met deze klepper uit 2017. Het legendarische avontuur van Aloy in een toekomst waar machines een verwilderde wereld domineren kan nu alle kracht uit jouw gaming setup zuigen. Deze action RPG van Guerrilla Games stal al menig hart op PS4 met z’n intens verhaal en meeslepende combat. De 31ste eeuw vormt een episch decor voor deze strijd tussen mens en machine, al gaat het er onderling ook niet bepaald vredelievend aan toe.

 

Inertial Drift (PS4)

Deze racegame komt onder de radar uit maar kan rekenen op een uniek driftsysteem. Met je beide analoge sticks controleer je de drifts van je wagen waardoor je de rand perfect kan opzoeken, zonder erover te gaan. Op de beat van lekkere eurodance verblijf je in een 90’s retro-future thema terwijl je elke bocht probeert te overmeesteren. Old school en new wave komen samen. Met split-screen multiplayer lijkt deze game ook te willen scoren als een amusante couch co-op. Arcade met de nadruk op drifting. En de neiging tot dansen in je zetel.

 

11 AUGUSTUS

Hyper Scape (PS4, Xone, PC)

Een relatief geschifte battle royale-game van Ubisoft. Misschien niet de meest creatieve titel van augustus, maar ik kan me wel voorstellen dat veel consolebezitters hier enorm hard naar uitkijken. De open bèta op pc duurt nog 3 augustus 09u00, maar vanaf 11 augustus worden alle sluizen opengezet en kunnen zowel pc-, Xbox One- als PlayStation 4-gamers aan de slag met het eerste seizoen van Hyper Scape.

 

13 AUGUSTUS

Troy: A Total War Saga (PC)

De zeer populaire Total War-reeks trekt met z’n nieuwe titel naar de twintigjarige oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Je krijgt weer een lekker historische cocktail van turn-based empire management en real-time grootschalige strijdtonelen en veldslagen. Je kan als acht legendarische helden spelen waarbij ook Achilles en Odyssey komen piepen. De kleinste details van jouw rijk komen onder jouw controle, met genoeg kapers op de kust zodat je niet al te lang van je kroon kan genieten. Van je harnas des te meer.

 

14 AUGUSTUS

UFC 4 (PS4, Xone)

Oep z’n bakkes! EA Sports wil met UFC 4 de meest authentieke MMA-game op de markt brengen. De gameplay is grondig onder handen genomen waardoor je op meer manieren dan ooit de kaken van je tegenstander wat losser kan zetten. Na een geslaagde slag recht in de ribben zie je het geraakte vlees scherper dan ooit lekker flabberen. Met nieuwe arena’s en een knap rooster aan gekende koppen die er sterk uitzien (aan het begin van een gevecht) is er een ook een goede content update. Als je zin hebt om vanuit je veilige zetel in de octagon te stappen is dit je kans.

 

18 AUGUSTUS

Microsoft Flight Simulator 2020 (Xone, PC)

Dat is het probleem met piloot zijn in het echt. Een iets groter foutje is nogal snel fataal. Voor alle aspirant-piloten die graag hun crashes navertellen is er Flight Simulator 2020. Al is het virtueel, deze game neemt zichzelf zo serieus als the real deal. De hele aarde is in kaart gebracht via topografische maps. Er zullen driedimensionale representaties zijn van verschillende terreinen, dieren en voertuigen. Die laatste twee zie je pas echt goed als het grondig fout gaat. Met tientallen vliegtuigen en 37,000 luchthavens over de hele wereld zijn er meer dan genoeg kilometers af te leggen. Zorg dat je tank vol zit.

 

Pathfinder: Kingmaker Enhanced Edition (PS4, Xone)

Deze RPG komt na heel wat succes op PC nu ook aanstormen op console. De table-top game Pathfinder kan op een trouwe fanbase rekenen die ook deze videogame zeer populair heeft gemaakt. De game probeert een uitstekende dungeon master te zijn en je een uitgebreid avontuur aan te bieden doorheen dungeons die tot de nok gevuld zijn met valkuilen, monsters en rijkdom. Met heel wat leeswerk, keuzestress en ingewikkelde combat is dit een titel waar je jezelf héél zwaar in wil verdiepen, of helemaal niet.

 

21 AUGUSTUS

PGA Tour 2K21 (PS4, Xone, PC, Switch)

Het is een nek-aan-nek race in augustus voor de titel van game waarin er het hardst gemept wordt. Is het niet UFC 4, dan is het deze PGA Tour. Deze golftour brengt een authentieke ervaring van de wereld waarin je het op bestaande banen opneemt tegen de besten ter wereld. Kies de juiste baan en kracht voor je schot, de juiste club en vooral: de juiste polo. Met een gloednieuwe carrièremodus valt er heel wat te beleven en het oog voor detail is groot. Een golfautorace-minigame is vreemd genoeg volledig afwezig.

 

25 AUGUSTUS

Insurgency: Sandstorm (PS4, Xone)

Niet de opvolger van Darude: Sandstorm. Insurgency lijkt de werelden van Call Of Duty en Rainbow Six te willen combineren met deze tactische FPS. De multiplayer-gameplay met verschillende doelstellingen eist teamplay en communicatie. De close combat zorgt voor een intense ervaring die al bijna twee jaar voor online zweetdruppels zorgt op PC. De moderne setting zet deze shooter in een drukbezet gebied met veel concurrentie. Afwachten of deze tactiek stand kan houden.

 

28 AUGUSTUS

Project Cars 3 (PS4, Xone, PC)

Racefanaten unite! Het langverwachte derde deel van Project Cars belooft verder te gaan dan ooit tevoren. Met meer dan 200 racewagens en 140 parcours zal de geur van smeulend rubber niet snel wegtrekken. Je kan je piloten en wagens naar hartenlust customizen en de carrièremodus is nog nooit zo uitgebreid geweest. Je tocht van zondagsrijder tot kampioen kan zeer boeiend worden. De makers beloven met nieuwe bandenmodellen overtuigende en realistische gameplay die eveneens gewoon fun blijft. Een middenweg tussen arcade en simulatie.

 

Wasteland 3 (PS4, Xone, PC)

Er is meer dan genoeg sneeuw gevallen in post-apocalyptisch Colorado. De laatste overlevende van ranger squad “Team November” heeft andere plannen dan een grootschalig sneeuwballengevecht. In deze story-driven co-op titel met strategische combat neem je het op tegen verschillende vijanden. De turn-based combat bevat heel wat RPG-elementen en jouw beslissingen kneden de wereld rondom jou. Deze donkere, grimmige wereld smeekt om ontdekt te worden. Gasmaskers op.

 

Immortal Realms: Vampire Wars (PS4, Xone, PC, Switch)

Niet alles is rozengeur en maneschijn in de wereld van de vampieren. Immortal Realms speelt als een card game met turn-based combat. Als je zin hebt om de vampieren weer aan de macht te helpen kan je jouw tactisch inzicht delen met de bloedzuigers. Je speelt met vier machtige vampierheren die de oorlog hebben verklaard aan de gewone mens in deze epische gotische wereld. Elke heer heeft z’n eigen vaardigheden en probeert z’n clan zo goed mogelijk dorstig te houden. Knokpartijen met hier en daar wat bloederige happen gegarandeerd.

 

Captain Tsubasa: Rise Of New Champions (PS4, PC, Switch)

Het is eens wat anders dan FIFA of Pro Evolution Soccer. Deze voetbalgame veegt z’n voetbalnoppen aan realisme en authenticiteit en gaat voor een pure arcade-ervaring. De developers noemen het zelf zonder stotteren een “manga masterpiece”. Schoten die de keeper rechtstreeks mee in doel knallen en vuurballen die door alles heen vliegen zijn normaal. Een typische Japanse art direction zorgt voor de meest knotsgekke voetbalervaring in lange tijd. De storymode brengt je ook naast het veld en laat je een uniek sportverhaal ontdekken. Geen alledaagse titel, dit.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments