s
r

Deze films gebaseerd op videogames komen eraan

Deze films gebaseerd op videogames komen eraan

Detective Pikachu spant de kroon

Elk jaar opnieuw maak ik enkele haalbare goede voornemens. In 2019 wil ik bijvoorbeeld vaker naar de cinema gaan, want eigenlijk vind ik het best aangenaam om met een tweehonderdtal fans van een bepaalde regisseur, acteur of het onderwerp naar een film te kijken. Ik richt me dan vooral op fantasie, en net daarom ben ik altijd benieuwd naar nieuwe filmreleases gelinkt aan videogames. Om jullie nieuwsgierigheid te prikkelen ging ik op zoek naar enkele films die dit of volgend jaar de cinemazalen zullen bereiken, en gebaseerd zijn op een videogames-IP.

Detective Pikachu – mei 2019

In een wereld waarin Pokémon vangen een doodnormale zaak is, schrik je niet wanneer er een Pikachu voor je voeten loopt. Wanneer die gele muis met rode wangetjes kan praten en best intelligent lijkt, heb je natuurlijk met een compleet andere situatie te maken. De grootste verrassing moet dan nog komen: het schattige knaagdier wil detective worden … Het plot is gebaseerd op het Nintendo 3DS-spel dat in maart 2018 verscheen, dus indien je liever geen spoilers leest, mag je dat spel tot mei van dit jaar in de kast laten liggen.

Minecraft The Movie – mei 2019

Warner Bros. heeft pas een nieuwe regisseur voor Minecraft The Movie gevonden. Voorlopig weten we niet of de release vertraging heeft opgelopen, maar met Peter Sollett (The Path, Freeheld) zit er nu toch iemand met fantasie-ervaring achter de camera’s. Over het plot werd eigenlijk bijzonder weinig prijsgegeven, maar dankzij scriptschrijvers Aaron en Adam Nee weten we nu toch iets meer. Zou moet een tienermeisje haar ‘blokkige’ wereld Overworld reden wanneer de Ender Dragons een pad van vernieling slaan.

The Angry Birds Movie 2 - augustus 2019

Heb jij de eerste Angry Birds-film gezien? Ik heb goed gelachen, maar mijn gevoel van humor ligt dan ook bedroevend laag. Voor wie op zoek is naar meer van hetzelfde, zal de sequel dus brengen waar je naar smacht. Met onder andere Peter Dinklage als Mighty Eagle wordt er ook ditmaal koste noch moeite gespaard om een indrukwekkende cast bij elkaar te sprokkelen. De omkadering gebeurt daarnaast grotendeels door hetzelfde teams als bij deel 1, waardoor we opnieuw zullen brullen en gieren met de simpele humor van de vogels en hun bevriende varkentjes.

Monster Hunter – 2019

Paul W.S. Anderson en Milla Jovovich zijn niet alleen binnen hun eigen huiskamer een uitstekend duo. Het koppel werkte samen aan de Resident Evil-films, die niet volledig de mist in gingen. Dat lijkt niet meteen een groot compliment, maar videogames-naar-filmprojecten zijn niet zelden complete failures en dus is een mediocre eindresultaat zeker geen slecht nieuws. Man en vrouw zetten hun gezamenlijke interesse verder met een Monter Hunter-film, waarmee ze dus binnen Capcoms bibliotheek blijven. De opnames zijn reeds vorig jaar gestart, getuige onderstaande Instagram-post, en dat in het zanderige Zuid-Afrika. Jovovich kruipt als hoofdrolspeelster in de huid van Captain Natalie Artemis, en wordt door onder meer Meagan Good (Californication) en T.I. Harris (Ant-Man) bijgestaan. Twee protagonisten uit verschillende werelden komen samen en moeten coöperatief monsters verslaan om in leven te blijven. Klinkt alvast spannend!

Rainbow Six – 2019 of 2020

Nadat acteur Michael B. Jordan – niet de basketballer dus – bevestigde in een nieuw Rainbow Six-project te zijn gestapt, was ook officieel de kogel door de kerk. Er komt een nieuwe Rainbox Six-film, en dat is gemiddeld goed nieuws voor fans van Ubisofts tactische videogames. Waarom gemiddeld vraag je? De film is eerder op de boekenserie gebaseerd, en aangezien de games daar licht op zijn gebaseerd zal de link met de film gering zijn. Jordan kruipt in de huid van John Clark, en om dat hoofdpersonage te schetsen komt er met Without Remorse ook meteen een prequel. Wanneer? Dat is een zeer goede vraag, want het niet zeker dat Rainbow Six de beoogde 2019-release haalt.

Uncharted – 2020?

Over dit project is eigenlijk zeer weinig geweten. Sony heeft in augustus van vorig jaar de stap van script naar productie gezet, nieuws dat door regisseur Shawn Levy werd bevestigd. Tom Holland neemt de zware verantwoordelijkheid op zich: de vertolking van Nathan Drake zal lef, zelfvertrouwen en charisma vereisen. Volgens Levy is het script dat hij in handen kreeg steengoed, wat onmiddellijk hoge verwachtingen schept.

Sleeping Dogs - ?

Gelukkig brengt Donnie Yen af en toe een update naar buiten, of niemand zou nog geloven dat er effectief een Sleeping Dogs-film in ontwikkeling is. De acteur uit Hong Kong zou de hoofdrol spelen in de film, die gebaseerd is op het videospel uit 2012. Nog meer als bij videogames wordt er bij films echter weleens de stekker uit een project getrokken, dus het is maar te hopen dat onze vriend zijn martial arts-kunsten ooit op het grote scherm mag tonen.

Met The Witcher heeft Netflix overigens een waardig vervolg voor het succesvolle Castlevania in huis. De achtdelige serie met Henry Cavill in de hoofdrol moet eind dit jaar of begin 2020 klaar zijn en zelfs de keuze van de hoofdrolspeler lokte heel wat discussie uit. Wat mij betreft lijkt hij net iets te veel op een broer van Lucius Malfoy, maar laten we hem toch maar het voordeel van de twijfel geven.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments