s
r

De serie- en filmaanraders die je deze week kan streamen: van 'Space Force’ tot '1917’

De serie- en filmaanraders die je deze week kan streamen: van 'Space Force’ tot '1917’

Wekelijks verschijnen er ontelbare nieuwe series en films op de beschikbare streamingdiensten. Maar wat is nu het bekijken waard? Om een antwoord op die vraag te formuleren, belichten we elke week de strafste nieuwigheden die je zeker een kans moet gunnen.

Space Force (Seizoen 1)

Netflix

In 2018 kondigde de Amerikaanse president Donald Trump de oprichting van de United States Space Force aan, een onderdeel van het Amerikaanse leger dat zich richt op oorlogsvoering in de ruimte. Het idee klonk al vanaf de start zo lachwekkend en Trumpiaans dat Netflix onmiddellijk begon te timmeren aan een comedyserie gebaseerd op de bijzondere eenheid. Het resultaat is een satirische billenkletser van de makers van The Office met Steve Carell als het hoofd van Space Force. De eerste recensies zijn niet echt laaiend enthousiast, maar ontdek vooral zelf of het eerste seizoen een schot in de roos is.

 

1917

Telenet Film à la carte

Een indrukwekkend oorlogsepos van Skyfall-regisseur Sam Mendes die zich duidelijk liet inspireren door videogames. De film, die twee soldaten volgt die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog zich een weg moeten banen door de loopgraven om een missie te volbrengen, lijkt gefilmd in één take, waardoor je volledig wordt opgeslorpt door de actie en de oorlogsdramatiek. Ook al komt het soms allemaal wat te gemaakt over, technisch is dit een indrukwekkend staaltje cinema. De film won dit jaar nog drie Oscars en de Golden Globe voor Beste Film.

 

Central Park (Seizoen 1)

Apple TV+

Komische animatiereeksen zijn schering en inslag tegenwoordig. Ook Apple springt mee op die populaire kar met Central Park. De reeks volgt hoe een familie probeert te voorkomen dat het New Yorkse Central Park verdwijnt en wordt vervangen door nog meer wolkenkrabbers. Bijzonder is dat deze serie een muzikaal kantje heeft, want de personages zingen ook vaak. Critici onthaalden de serie enthousiast in The States.

 

Briarpatch (Seizoen 1)

Play & Play More

Rosario Dawson, die je mogelijk nog kent uit de Marvel-series van Netflix, speurt naar de moordenaar van haar zus in een eigenzinnige misdaadreeks die flirt met een mix van David Lynch en de gebroeders Coen. Een nieuwkomer waar dus een stevige hoek af is en die nieuw leven pompt in het misdaadgenre via een speels sfeertje en een heleboel vreemde snuiters die het pad van het hoofdpersonage kruisen.

 

The Vast of Night

Prime Video

Een scifi-mysterie dat het afgelopen jaar op bijval kon rekenen op allerlei prestigieuze filmfestivals. Het langspeeldebuut van Andrew Patterson laat je kennismaken met een radiopresentatrice die tijdens de jaren 50 stuit op een vreemde frequentie. Het is de start van een vreemde nacht en een klopjacht op UFO’s. Een film die lustig knipoogt naar de sciencefiction uit de fifties en natuurlijk ook naar de genresoortgenoten die Steven Spielberg heeft gemaakt. Een kleinood dat op de radar thuishoort van iedereen met een hart voor originele scifi.

 

Snowpiercer (Seizoen 1)

Netflix

In 2013 maakte Parasite-filmmaker Bong Joon ho de entertainende en onderhoudende scifi-thriller Snowpiercer. De film, die gebaseerd was op een Franse graphic novel, belichtte een revolte tussen arm en rijk op een trein die zich continu een weg baant door de bevroren landschappen die de volledige aarde bedekken. Die premisse werd nu ook in een serie gegoten, met onder andere A Beautiful Mind-gezicht Jennifer Connelly in een van de hoofdrollen. Geen prestigieuze of ambitieuze brok televisie. Maar zij die graag genieten van hapklaar entertainment zullen met Snowpiercer mogelijk hun gading vinden.

 

1 reactie

ook nieuw van deze week maar wellicht niet gekend, de pakistaanse reeks "Betaal", zombie reeks van toch wel redelijke kwaliteit imo.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments