s
r

De serie- en filmaanraders die je deze week kan streamen: van '13 Reasons Why’ tot 'Midsommar’

De serie- en filmaanraders die je deze week kan streamen: van '13 Reasons Why’ tot 'Midsommar’

Wekelijks verschijnen er ontelbare nieuwe series en films op de beschikbare streamingdiensten. Maar wat is nu het bekijken waard? Om een antwoord op die vraag te formuleren, belichten we elke week de strafste nieuwigheden die je zeker een kans moet gunnen.

13 Reasons Why (Seizoen 4)

Netflix

“Loopt die visbakkenserie nu nog altijd?” Oh, jawel hoor. De intriges en geheimen van Liberty High School zijn nog altijd niet volledig opgeklaard. In de vorige reeks kon je zien dat de moord op Bryce Walker werd opgelost, maar nu blijkt dat de echte dader nog steeds op vrije voeten is. 13 Reasons Why zal nooit een topreeks worden, maar voor de fanaten van goed verteerbaar tienervoer met af en toe een actueel thema is dit nog steeds een degelijke kijkbrok. Seizoen 4 wordt het laatste seizoen, iets waar we niet rouwig om zijn.

 

I May Destroy You (Seizoen 1)

Play

De Britse Michaela Coel brak enkele jaren terug door met de tienerreeks Chewing Gum. Met haar nieuwste tv-project komt ze volwassener uit de hoek. I May Destroy You volgt een jonge schrijfster, Arabella, die na een nachtje stappen niet meer weet wat er gebeurd is en vermoedt dat ze werd aangerand. De HBO-reeks stelt relevante vragen over daten de dag van vandaag en de rol van toestemming in de hedendaagse romantiek. Een moedige nieuwkomer in tv-land, een die het je niet altijd even gemakkelijk maakt.

 

The Last Days of American Crime

Netflix

De nabije toekomst. De Amerikaanse regering beslist om een signaal te verspreiden dat ervoor zorgt dat niemand nog illegale activiteiten kan uitoefenen. Voor het zover is plant een carrièrecrimineel samen met zijn trawanten nog een grote, ambitieuze overval. Een actiethriller die twintig jaar geleden stof zou vergaren in een donker hoekje van de videotheek, maar nu oogballen probeert te verzamelen op Netflix. Een simpel actievehikel dat zijn pijlen richt op de fans van pompend testosteron.

 

Years and Years (Seizoen 1)

Play

Neem de grootste maatschappelijke problemen en angsten van vandaag en gooi ze in de mixer met het meeslepende verhaal van een gemiddeld Brits gezin en je krijgt Years and Years. Als kijker volg je een familie die in de nabije toekomst gedurende 15 jaar probeert omgaan met allerlei drastische veranderingen, met de controversiële Eerste Minister Vivienne Rook als akelig herkenbare spilfiguur. Years and Years probeert de vinger aan de pols te houden van de wereld waarin we nu leven en slaagt daar verrassend goed in.

 

Midsommar

Play More

Dé horrorfilm van 2019! Ari Aster maakte twee jaar geleden al indruk met de huiveringwekkende familietragedie Hereditary. Voor zijn tweede langspeler richt hij zijn camera richting Zweden voor een relaas van enkel Amerikaanse toeristen die te midden van een bloederige en geflipte reeks zomerrituelen belanden. Van Midsommar moet je geen voorspelbaar gegriezel verwachten. Dit is horror die je langzaam tot een ware nachtmerrie introduceert. Een nachtmerrie die je niet snel zal vergeten. Een extra tip: hou zeker hoofdrolspeler Florence Pugh in de gaten!

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments