s
r

De serie- en filmaanraders die je deze week kan streamen: van ‘Jojo Rabbit’ tot ‘Perry Mason’

De serie- en filmaanraders die je deze week kan streamen: van ‘Jojo Rabbit’ tot ‘Perry Mason’

Wekelijks verschijnen er ontelbare nieuwe series en films op de beschikbare streamingdiensten. Maar wat is nu het bekijken waard? Om een antwoord op die vraag te formuleren, belichten we elke week de strafste nieuwigheden die je zeker een kans moet gunnen.

Jojo Rabbit

Telenet Film à la Carte

Lachen met nazi’s! De Nieuw-Zeelandse Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi wil iedereen nog eens op het hart drukken dat elkaar haten niet de oplossing is en doet dat via een doldwaze komedie waarin hij zelf een denkbeeldige versie van Hitler vertolkt. Het hoofdpersonage is een jong broekventje dat tijdens de jaren 40 op het punt staat om toe te treden tot de Hitlerjugend, maar door allerlei gebeurtenissen tot nieuwe inzichten komt. Waititi won een Oscar voor het scenario.

 

Perry Mason (Seizoen 1)

Play

Geen zin in de jaren 40? Trek dan samen met producent Robert Downey Jr. Naar het Los Angeles uit de jaren 30 voor een achtdelige detectivereeks die de mosterd haalt bij film noir en pulpromans uit de eerste helft van de 20e eeuw. Perry Mason volgt een advocaat die een gruwelijke moordzaak moet oplossen, maar tijdens zijn onderzoek steeds meer betrokken raak bij allerlei vuile zaakjes en duistere geheimen. Een reeks die er piekfijn uitziet, baadt in details, maar er wel niet altijd in slaagt om de clichés van het detectivegenre te overstijgen.

 

7500

Amazon Prime Video

Een vliegtuigthriller die uitgaat van een simpele, herkenbare premisse: een piloot moet in actie schieten wanneer zijn toestel wordt gekaapt door terroristen. Een strakke prent die het moet hebben van zijn claustrofobische omgeving en constante spanningsboog. Een film die tot dezelfde traditie behoort als ‘Buried’ en ‘Locke’. Vernieuwend is deze thriller dus niet.

 

Disclosure

Netflix

Een diepe duik in hoe Hollywood tijdens zijn geschiedenis transgenderpersonen heeft afgebeeld en wat de invloed van die portretteringen is geweest. Heel wat stemmen uit de Amerikaanse film- en tv-industrie komen aan bod om duiding te geven, waaronder ‘Orange is the New Black’-gezicht Laverne Cox.  Boeiend documentairemateriaal.

 

Wasp Network

Netflix

Penélope Cruz, Edgar Ramirez, Gael García Bernal, Wagner Moura en Ana de Armas vormen de absolute sterrencast van deze sexy politieke thriller over vijf Cubanen die sinds eind jaren 90 worden vastgehouden door de VS op verdenking van spionage en moord. Wasp Network is een zwierige film met fijne acteerprestaties. Het scenario is niet altijd even uitmuntend, maar er staan grotere misbaksels op Netflix.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments