De plezantste games om met je vrienden samen te spelen

wo 25/03/2020
RoMa
2 reacties

Hier zitten we dan, allemaal in ons kot. Gelukkig betekent dit voor gamers geenszins dat sociaal contact wegvalt. Onze beste maten komen we niet enkel in real life tegen. De gevechten die ons te wachten staan vinden gelukkig niet plaats aan de lokale supermarkt. Team up want er is werk aan de winkel en eenzaamheid maakt geen deel uit van onze strategie. Dit zijn de beste games om samen met vrienden te trotseren.

Hunt: Showdown (PS4, Xone, PC)

In Hunt trek je met maximaal twee ruige broeders als outlaws naar het wilde westen. Louisiana is overrompeld met zombies, spinnen, geesten en andere horror. Als premiejagers is het aan jullie om de vuilste creaturen te verbannen naar de hel. Je bent echter niet de enige die op zoek is naar een vette uitbetaling. Je neemt het evenzeer op tegen andere jagers in deze unieke FPS.

De balans tussen PvP en PvE zit perfect in deze zenuwslopende multiplayer. Eens je die premie succesvol hebt bemachtigd moet je nog uit het moeras raken. Communicatie is van uiterst belang en makkelijk raak je niet aan die paardenkoets. De jacht is geopend.

De balans tussen PvP en PvE zit perfect in deze zenuwslopende multiplayer.

 

Grand Theft Auto V/ GTA Online (PS3, 360, PS4, Xone, PC)

Rockstar gaf gamers met GTA V veel meer redenen dan enkel een ijzersterke en langgerekte single player story om te blijven plakken. De online component van GTA, GTA Online, is enorm veelzijdig. Samen met je vertrouwbare criminele vriendjes kan je de grootste heists plannen en de meest verzorgde bankoverval verwezenlijken.

Evenzeer kan je het tegen elkaar opnemen in vuurgevechten of tegen anderen. Ook kan je dit gewoon als de perfecte arcade racegame beschouwen met zowel intense straatraces als over-the-top stuntparcours waar je loopings en jumps zult maken als de beste Evel Knievel. Deze game heeft voor iéder wat wils. Samen golfen en daarna feesten in de stripclub? Off you go.

De online component van GTA, GTA Online, is enorm veelzijdig.

 

Overcooked 2 (PS4, Xone, PC, Switch)

“Waar zijn de tomaten?! Ik heb toch om tomaten gevraagd?!” Bereid jezelf voor om zinnen als deze hysterisch te gillen wanneer je Overcooked 2 een kans geeft. De bedenkers van Worms hebben met deze “kooksimulator” opnieuw een uitstekende couch co-op afgeleverd die online ook enorm vermakelijk is.

Je hakt voedsel, bereidt het en serveert het onder strenge voorwaarden en grote tijdsdruk. Al snel zorgen de stresserende situaties en eerder “unieke” keukens voor ludieke momenten en uitbundig gelach. Tot de bakplaat in de fik schiet, natuurlijk. “Waar is de brandblusser?! Ik heb toch om een brandblusser gevraagd?!”

“Waar zijn de tomaten?! Ik heb toch om tomaten gevraagd?!”

A Way Out (PS4, Xone, PC)

Deze filmische ervaring laat je als duo een Prison Break-scenario beleven. Samen met je kompaan probeer je te ontsnappen uit een gevangenis en nadien je vrijheid te garanderen op de vlucht. De game speelt als een film met heel wat bombastische scènes. Het is geen volwaardige shooter noch een wandelsimulator maar varieert enorm. Je zal samen schieten, rennen, sluipen, knutselen, vechten en heel wat mini-games trotseren.

De storytelling en ingenieuze camera-angles zorgen ervoor dat je samen gamet maar uniek bezig bent. Terwijl de ene iemand onder schot houdt zoekt de andere naarstig naar een sleutel. Iemand sluipt stiekem dichter terwijl de andere drama creëert. Soms neem je het ook tégen elkaar op. Partijtjes armworstelen of vier-op-een-rij kunnen snel heel lang duren.

Deze filmische ervaring laat je als duo een Prison Break-scenario beleven.

Zombie Army 4: Dead War (PS4, Xone, PC)

Deze met nazi-zombies gevulde third person shooter maakt een brug tussen Sniper Elite en Left 4 Dead. Met de aanwezigheid van nazi zombies is de vergelijking met de zombie-modes van Call Of Duty ook niet veraf. Samen met kompanen kan je gung-ho een zombieleger verslaan. Run and gun is dé tactiek bij deze fast-paced shooter die zichzelf niet al te serieus neemt. Niks zo cliché als met vrienden het leger van de ondoden eigenhandig te verslaan maar ook bijna niks zo leuk. Deze spin-off van Sniper Elite brengt ook de gory slo-mo kills mee die garant staan voor de ene na de andere “Ooh!” en “Aah!” tijdens het spelen. "Jij in de kop en ik in de ballen? Knal!"

Deze met nazi-zombies gevulde third person shooter maakt een brug tussen Sniper Elite en Left 4 Dead.

 

For Honor (PS4, Xone, PC)

Ridders, vikings en samurai. Wie niet kan kiezen tussen deze krijgers kiest For Honor. Deze hack and slash titel laat je in duo een episch verhaal beleven of online 4v4 ten strijde trekken. Niks zo geweldig als je stervende vriend te hulp schieten en je katana of goedendag fataal in de schedel van de tegenstander te deponeren. Met een brede waaier aan speelbare characters en heel wat variatie qua wapens zijn er ontelbare manieren om de grond rood te doen kleuren. Ook al is deze titel inmiddels drie jaar oud, wegens succes blijft Ubisoft hem enorm ondersteunen met nieuwe content en verbeteringen.

 

Borderlands 3 (PS4, Xone, PC)

Één van de shooters met de meeste persoonlijkheid is ook perfect speelbaar met de nodige nozems aan je zijde. De cartoon-look en constante humor zorgen voor een zeer genietbare FPS-ervaring. Borderlands 3 is groter en gekker dan zijn voorgangers en levert exact wat je er van zou verwachten. Urenlang schietplezier met slimme en sterk uitgebouwde missies staan klaar voor jou en maximaal drie vrienden. Futuristisch wapentuig zoals geweren die cheeseburgers afschieten en krankzinnige boss fights zorgen ervoor dat verveling nog wel een pandemie of drie veraf blijft.

De cartoon-look en constante humor zorgen voor een zeer genietbare FPS-ervaring.

 

Rocket League (PS4, Xone, PC, Switch)

Voetbal met auto’s! De persoon die besloot dit idee uit te werken tot Rocket League verdient opslag. De premisse is zo simpel en staat garant voor uren plezier. Niks zo relaxerend als enkele partijtjes met vrienden. Met je krachtige, springende en vliegende auto’s neem je het samen of tegen elkaar op. Het doel is simpel: scoren! Zelfs wanneer je zo’n avond hebt waar niks lukt blijft Rocket League ontspannend. Lachen omdat je een belachelijke own-goal hebt gescoord of feesten omdat je die bal vanop de eigen helft in de winkelhaak hebt geknald: dit is pure fun.

Voetbal met auto’s!

 

Rainbow Six: Siege (PS4, Xone, PC)

Call Of Duty is gezellig in team schieten terwijl je eigenlijk vooral op jezelf let. Battlefield is elkaar vaker helpen dan solo gaan en hetzelfde doel voor ogen houden. Wie écht puur tactisch in teamverband wil overleven moet Siege gespeeld hebben. Deze 5v5 FPS zorgt voor diverse spannende scenario’s in meer dan tien maps.

Moderne oorlogsvoering betekent hier dat heel wat gadgets het verschil maken tussen winst of de dood. Realisme, tactiek en communicatie zijn de sleutel tot succes in deze enorm populaire co-op strategy shooter. De perfect gecoördineerde aanval is de holy grail van Rainbow Six: Siege.

Realisme, tactiek en communicatie zijn de sleutel tot succes in deze enorm populaire co-op strategy shooter.

The Dark Pictures: Man Of Medan (PS4, Xone, PC)

De makers van Until Dawn brengen met Man Of Medan een nieuwe horror-ervaring die speelt als een film. Een groep vrienden gaat duiken op zee maar wanneer een storm komt opzetten gaat het snel gruwelijk mis. Je komt terecht op een spookschip uit de tweede wereldoorlog en hebt maar één doel: ontsnappen.

Samen met een vriend kan je deze film volledig co-op beleven. Altijd leuk om meteen iemand te kunnen meedelen dat je een verse onderbroek nodig hebt. “Don’t play alone” is de catchline van deze angstaanjagende ervaring. Geesten en spoken zorgen voor constante spanning en vaak zien jij en je kompaan niet hetzelfde op beeld. Een huiveringwekkende ervaring die je constant verrast.

2reacties

Niets gezegd, mooie lijst ;)

Rating:0

Zou leuk zijn om ook een lijst te hebben voor lokale co op games, ben namelijk op zoek om wat tijd te killen met mijn broer xd

Rating:0