De gamereleases voor maart 2019

vr 01/03/2019
Michael
3 reacties

De lente heeft haar eerste aanvalsgolf reeds verschoten, waardoor maartse buien en aprilse grillen dichterbij komen. Gelukkig heeft de derde maand van 2019 enkele mooie games op de releasekalender staan, getuige het overzicht dat je hieronder terugvindt.

1 maart

Dead or Alive 6 (pc, PS4, XOne)

Dat Dead or Alive richting arcadetoestellen komt, is misschien net iets minder belangrijk. Dat de zesde uitgave binnen de populaire vechtspellenreeks ook op pc, Xbox One en PlayStation 4 verschijnt, willen we jullie dan weer niet onthouden. Met slowmotion-momenten en zichtbare kneuzingen op het lichaam van de knokkende personages belooft de game vernieuwend te zijn. Voor het eerst zal je overigens ook de kledij van de protagonisten kunnen aanpassen.

 

4 maart

Black Desert Online (XOne)

Kakao Games MMO Black Desert Online wordt nu al geroemd op pc vanwege zijn unieke combatsysteem en bloedmooie graphics. Opgelet echter want BDO is, met alle respect, geen MMO voor beginners. De game bevat ontzettend veel diepgang, de combat is niet van de poes en ook de Aziatische invloeden drukken hun stempel op deze game. Anderzijds is BDO, we kunnen het niet genoeg beklemtonen, een feest voor ogen en oren.

 

5 maart

Left Alive (pc, PS4)

Wanneer de makers van games als Armored Core, Metal Gear en Ghost in the Shell: Arise, Mobile Suit Gundam 00, Xenoblade Chronicles X de handen in mekaar slaan, dan krijg je Left Alive. Dit shooter-spel brengt je naar het Front Mission-universum, doorheen de jaren door Square Enix gecreëerd. Deze game vertelt het verhaal van drie overlevenden van en invasie op Novo Slava in het jaar 2127. De wereld is in een heuse oorlog tussen mens en machines getransformeerd en jij moet kiezen met wapens vol in de aanval te gaan, of toch voor een sluiperige aanpak te kiezen.

 

8 maart

Devil May Cry 5 (pc, PS4, XOne)

De aankondiging tijdens de E3-persconferentie van Microsoft was serieus erover, en protagonist Nero is alweer van de partij. Red Queen, het zwaard uit het vierde spel, is nog steeds in zijn bezit en volgens director Hideaki Itsuno wordt dit een echte sequel voor het vierde spel uit de reeks.

 

Kirby’s Extra Epic Yarn (3DS)

Meer dan acht jaar nadat Kirby's Epic Yarn op de originele Wii-console verscheen, brengt Nintendo het platformer-spel richting de 3DS. Die handheld is nog altijd niet ten dode omgeschreven en binnenkort kan je met dit pareltje aan de slag. Kirby eist uiteraard de hoofdrol op en hij moet Prince Fluff helpen om zeven magische stukjes garen te verzamelen om Patch Land aan elkaar te stikken. Enkel zo kan antagonist Yin Yarn worden gestopt.

 

12 maart

The Caligula Effect: Overdose (pc, PS4, Switch)

De PS Vita-versie van The Caligula Effect verscheen reeds in 2017. Twee jaar later voegt ontwikkelstudio met The Caligula Effect: Overdose daar PS4, Switch en pc aan toe. In plaats van een spel gebaseerd op een animereeks ging het hier omgekeerd, en in deze RPG met turn-based gevechten speel je mee in een programma gebaseerd op virtual reality. Je kan ontsnappen aan de pijnlijke realiteit en komt in een typische Japanse hogeschool terecht. Hoe dat eraan toe gaat, ontdek je maar beter zelf.

 

LEGO Marvel Collection (pc, PS4, XOne)

De ultieme collectie voor de LEGO én Marvel-fans. LEGO Marvel Collection bevat dan ook LEGO Marvel Super Heroes, LEGO Marvel Super Heroes 2 en LEGO Marvel’s Avengers. Dit Marvel-avontuur bevat eveneens de eerder uitgebrachte DLC-pakketten voor de games, waaronder de personage- en levelpakketten Black Panther en Marvel’s Avengers: Infinity War voor LEGO Marvel Super Heroes 2, geïnspireerd op de films van Marvel Studios.

 

15 maart

One Piece: World Seeker (pc, PS4, XOne)

Met World Seeker heeft de One Piece-franchise een primeur beet. Voor het eerst krijgen fans van de anima/manga een open spelwereld voorgeschoteld, waarin je onder andere Akainu, Kizaru en consoorten tegen het lijf zal lopen. Jijzelf, dat is Monkey D. Luffy, die zich op Jail Island mag uitleven.

 

Tom Clancy’s The Division 2 (pc, PS4, XOne)

Tom Clancy's The Division was een succes, dus kon een opvolger niet uitblijven. Zo kan je op 15 maart 2019 Tom Clancy's The Division 2 verwachten. Washington D.C. wordt geteisterd door instabiliteit en wetteloosheid, waardoor de wereldstad op de rand van de afgrond staat. Ook deze keer worden alle Division-agenten opgeroepen om de stad te redden, voor het te laat is. Deze keer werden kosten noch moeite gespaard voor de opbouw van de stad, met een 1:1 representatie van de echte stad. Daardoor zou de wereld authentieker dan ooit zijn.

 

21 maart

The Sinking City (pc, PS4, XOne)

De makers van de Sherlock Holmes-games komen met hun grootste project ooit op de proppen. The Sinking City wordt een open-world detectivegame gebaseerd op het Lovecraft-universum en een Cthulhu Mythos-setting. De game stuurt spelers in de jaren 1920 op onderzoek in een open wereld, die is gebaseerd op het werk van de horrorauteur H.P. Lovecraft. De speler stapt in de schoenen van Charles, een privédetective die net is aangekomen in de stad Oakmont, Massachusetts, om te onderzoeken welke mysterieuze macht bezit heeft genomen van de stad en zijn inwoners.

 

22 maart

Sekiro: Shadows Die Twice (pc, PS4, XOne)

FromSoftwares volgende videospel luistert naar de naam Sekiro: Shadows Die Twice. Dark Souls-director Hidetaka Miyazaki laat je binnenkort als Sekiro spelen, een eenarmige strijder die je in een Dark Souls-achtige game in leven moet zien te houden. Het gevaar krijg je in de vorm van een samurai voorgeschoteld; die verwondde je arm en heeft je baas ontvoerd. Het lijkt raar, maar ook in het zestiende eeuwse Japan was er een goede ziel waaraan je een armprothese te danken hebt. Vanaf dan ga je dus als Sekiro door het leven, wat 'wolf met één arm' betekent.

 

Unravel Two (Switch)

De schattige Yarny is terug van weggeweest na zijn debuut in 2016! De opzet blijft hetzelfde: gebruik je garen om puzzels op te lossen en het einde van elk level te bereiken. Maar... er is meer! Zo kan je in Unravel Two samenspelen met een andere speler om beide figuurtjes te besturen. Ben je alleen, dan neem je de controle van de rode en blauwe popjes voor je eigen rekening.

 

26 maart

Generation Zero (pc, PS4, XOne)

Generation Zero is een first-person shooter met een uitgebreide open wereld en die vanaf 26 maart in de winkelrekken ligt. Ervaar een explosieve game waarin kat- en muisspellen worden gespeeld in een uitgebreide open wereld ergens in de jaren tachtig van vorige eeuw. IJzeren gevaartes veroveren Zweden en daar moet jij een stokje voor steken. Werk alleen of verken het strijdtoneel met maximum drie anderen in de coöperatieve multiplayer en red wat er te redden valt!

 

Xenon Racer (pc, PS4, XOne, NS)

In Xenon Racer vinden de races plaats op zeven verschillende locaties verspreid over de wereld, in het jaar 2030. Twee van deze locaties zijn reeds bekendgemaakt, de bruisende metropool Tokyo en de luxueuze oase Dubai. Tokyo biedt racers zes unieke tracks om op te racen en Dubai heeft er nog eens vier. Alle tracks zijn in beide rijrichtingen te racen.

 

28 maart

Assassin's Creed III Remastered (pc, PS4, XOne, NS)

Assassin’s Creed III Remastered ondersteunt 4K en HDR (High Dynamic Range) voor Playstation 4 Pro, Xbox One X en Windows pc. Daarnaast beschikt deze editie over textures van hogere resolutie, een nieuwe grafische engine, verbeterde gameplayelementen en meer. Assassin’s Creed III Remastered bevat de volledige game, de singleplayermissies Benedict Arnold en Hidden Secrets, the Tyranny of King Washington en Assassin’s Creed III Liberation Remastered.

 

 

29 maart

Tropico 6

De gevreesde, iconische dictator uit de Tropico-reeks keert terug. El Presidente heeft het alweer voor het zeggen en zijn bananenrepubliek zal exact functioneren zoals hij - of jij in dit geval - dat zelf wil. Je zal voor het eerste verschillende grote archipels tegelijk moeten aansturen, kan je geheime dienst andere landen laten leegroven en ook het uitbouwen van nieuwe transportmogelijkheden behoort tot de vele opportuniteiten.

 

Yoshi’s Crafted World (Switch)

Nintendo-games met een kartonnen spelwereld kennen we natuurlijk al uit de Paper Mario-reeks. Bij Yoshi's Crafted World, de nieuwste worp uit Nintendo's Yoshi-franchise, stopt niet bij het karton alleen: de tweedimensionale platformwereld die je doorkruist is vooral - zoals de titel het al aangeeft - geknutseld, en bij momenten zie je ook het lapwerk aan de achterzijde. Streepjescodes, tape, voorzijden van dozen cornflakes: de flip sides van de game, die je bij momenten bezoekt, geven de game een authentieke look. Hopelijk is de gameplay even goed afgewerkt!

 

Welke games van deze games haal je volgende maand in huis?

3reacties

Dead or Alive 6 gehaald vandaag en wreed spijt van. Bijna onbestaande online (alleen ranked matchmaking). Costumes zijn een hel om te unlocken (random punten verzamelen en je kan ze niet kopen met de ingame currency). Ah ja, en dan is er ook al een season pass 1 van 89.99 euro. You're warned.

Rating:1

Ik ga op Tropico 6 wachten

Rating:0

Left alive en Sekiro :-D

Rating:0