De gamereleases van september 2020

De gamereleases van september 2020

Wordt september de maand van de Tony’s? Zowel Tony Stark als Tony Hawk hebben heel wat te bewijzen met Avenger’s en Pro Skater 1+2. Verder krijgen we een goede injectie sport met nieuwe seizoenen die van start gaan en enkele sterke off-road racers. Aan interessante remakes en uitbreidingen ook geen gebrek. Zombies, draken, maffiosi en Dwayne “The Rock” Johnson: het gevaar komt deze maand uit alle hoeken.

1 september 

Crusader Kings 3 (PC)

Voor onze maandelijkse portie strategy gaming moeten we bij Crusader Kings zijn. Je mag de grote leider spelen in de middeleeuwen en je eigen dynastie uitbouwen in 867 of 1066. De tijdsperiode van de vikingen tot aan de val van Byzantium wordt helemaal in kaart gebracht. Er wachten heel wat morele keuzes en jouw kinderen zullen de gevolgen dragen. Aan jou om een sterk en loyaal leger op poten te brengen dat elk kasteel kan overnemen en elk dorp kan platbranden als het moet.

 

 

The Elder Scrolls Online: Stonethorn (PS4, Xone)

Er lijkt quasi geen dag voorbij te gaan of Elder Scrolls komt wel met een nieuw DLC-pack. In Stonethorn mag je een doorgedraaide alchemist stoppen die in de Stone Garden heel wat gure monsters tot leven heeft gebracht. Alsof dat niet genoeg problemen zijn roept Lady Thorn na jaren isolatie haar leger samen om Western Skyrim aan te vallen. Ook deze uitbreiding belooft geen rustgevende wandelingen doorheen Tamriel. De saga van The Dark Heart Of Skyrim gaat verder.

 

MX vs ATV All Out (Switch)

Nu kan je ook op de Switch aan de slag met één van de betere race- en stuntgames. Spring op je motor of ATV en knal doorheen uitgestrekte landschappen. Ga je als eerste over de finish of gaat het jou om de coolste tricks onderweg? Met heel wat circuits en customization kan je jouw rider volledig uniek maken om hem daarna een goede portie modder te laten eten. Met de freestyle mode kan je helemaal loco gaan, officiële merken en professionele riders maken de ervaring helemaal af.

 

 

3 september 

WRC 9 (PS4, Xone, PC)

Voor de off-road fans komt de ultieme simulatie terug op 3 september. Het World Rally Championship moet in WRC 9 nieuwe hoogtes kennen qua realisme en authenticiteit. Met iconische rally’s in onder andere Kenia, Nieuw-Zeeland en Japan is er heel wat content en de makers wouden de besturing soepeler én uitdagender maken dan ooit tevoren. Met de officiële wagens in de garage en meer dan 50 drivers waaronder Thierry Neuville kom je dicht bij the real stuff. Er is meer dan 400 kilometer aan racetrack af te leggen dus voet op dat gaspedaal!

 

 

4 september 

Marvel’s Avengers (PS4, Xone, PC)

Er ligt heel wat druk op de schouders van de Avengers. De wereld redden is één ding maar een vloeiende, lekkere action game uitbrengen is nog heel wat anders. Tijdens de beta weekends konden we al uitgebreid aan de slag met de game en zagen we dat er potentieel is maar evenzeer nog heel wat werkpunten. Deze story-driven action titel legt de focus zwaar op co-op play. Met een uitgebreide wereld en veel customization moeten de die-hard fans alvast een natte broek krijgen. Staan Iron Man en z’n kompanen eindelijk op punt of schieten ze met losse flodders?

 

 

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Remastered (PS4, Xone, PC)

The Birdman is back! En toch moeten we voorzichtig spreken. De vorige grote comeback van Tony Hawk (Pro Skater 5 in 2015) was een absolute ramp. Met een grote dosis nostalgie wil de serie nu terug alle skaterboys voor zich winnen door de klassiekers terug te brengen. We krijgen alle klassieke maps met alle gekende pro’s in een modern jasje. De controls van latere edities (mét manuals, reverts en andere tricks) geven je meer opties en de soundtrack zal je doen headbangen en skaten tegelijk. Please, Tony. Pléase bring back the good old days.

 

 

NBA 2K21 (PS4, Xone, PC, Switch)

De teaser trailer van NBA 2K21 die tijdens de zwaar gehypete The Future Of Gaming-showcase kwam piepen bracht zeer gedetailleerde zweetdruppels. Gelukkig weten we intussen dat er ook in 2K21 gewoon weer véél driepunters en dunks zullen aanwezig zijn. 2K belooft verbeteringen ten opzichte van 2K20 en een heel eigen sfeer die elke arena tot leven brengt. Tijd om Harden, Lillard, LeBron en alle anderen weer tot hun ultieme capaciteiten te drijven.

 

 

8 september 

Kingdom Of Amarul: Re-Reckoning (PS4, Xone, PC)

Deze RPG kwam in 2012 uit en verzamelde een trouwe fanbase. Op korte tijd verkreeg Kingdom Of Amarul een cultstatus. Één Reckoning was duidelijk niet genoeg en dus besloten de makers om een vernieuwde editie uit te brengen. Met deze Re-Reckoning krijg je verbeterde visuals en heel wat beloofde versoepelingen qua gameplay. Alle DLC van de originele titel is inbegrepen en in de toekomst komt er ook een volledig nieuwe expansion op je af. Het goed combineren van je wapens en je vaardigheden is de sleutel tot het worden van de ultieme slachter.

 

 

9 september 

The Outer Worlds: Peril On Gorgon (PS4, Xone, PC)

Er wachten nieuwe avonturen in The Outer Worlds met deze Peril On Gorgon. Meer nog: het is aan jou om één van de grootste mysteries van het universum op te lossen. Een boodschap die vasthangt aan een eenzame arm zonder eigenaar brengt je naar een wetteloze asteroïdenkolonie. Je zal nieuwe karakters en wapens tegenkomen die je in de base game nergens kan vinden. Het verhaal van Peril On Gorgon is ook los van de main story te spelen. Een nieuw, losgeslagen en kleurrijk ruimte-avontuur wacht!

 

 

15 september 

Spelunky 2 (PS4)

Nog niet zo gek lang geleden kregen we tijdens het State Of Play-event van Sony de release date van Spelunky 2. In deze 2D-platformer ga je heel wat tunnels en grotten verkennen. De game bouwt verder op de succesvolle originele titel maar voegt nu een welgekomen online multiplayer toe. Samen met vrienden je innerlijke Indiana Jones laten losbarsten is nu eenmaal leuker. De spelwereld van deel 2 belooft heel dynamisch te worden wat meteen ook betekent dat er genoeg valkuilen zijn die jouw ontdekkershoed kunnen perforeren. Tijdig bukken.

 

 

Pro Evolution Soccer 2021: Season Update (PS4, Xone, PC)

PES besloot om de focus volledig op de volgende next-gen release te leggen. Géén volledig nieuwe PES-game dus dit jaar, wél een season update voor PES 2020. Het doet de kritiek dat dit iets is dat FIFA elk jaar zou kunnen doen weer wat opwaaien. Voor €25 kan je dit pakket kopen waarmee alle squads een update krijgen en ook alle nieuwe uitrustingen in de game komen. Nieuwe gameplay features moet je niet verwachten maar je kan er wel weer voor een spannend seizoen tegenaan. Afwachten of Messi nog bij Barcelona speelt wanneer deze update verschijnt.

 

 

18 september 

Crysis Remastered (PS4, Xone, PC)

Toen deze First Person Shooter in 2007 het levenslicht zag was deze z’n tijd vér vooruit. De adembenemende graphics, gigantische open wereld vol leven en vloeiende gameplay vormden een klassieker. Meer dan een decennium later kan de game nog steeds op heel wat fans rekenen en de remaster werd dan ook op veel gejuich onthaald. Of Crysis de tand des tijds succesvol heeft doorstaan moet nog blijken, maar de nanosuit opnieuw aantrekken gaat sowieso lekker spannen. De jungle wacht opnieuw.

 

 

WWE 2K Battlegrounds (PS4, Xone, PC, Switch)

Na de absolute bagger genaamd WWE 2K20 zal elke volgende WWE-titel met een korrel zout en een emmer vals bloed genomen worden. En toch, Battlegrounds ziet er écht wel lachen uit. Het gooit de WWE-formule wat door elkaar door het belachelijke volledig te omarmen en de over-the-top entertainmentsport helemaal krankzinnig te maken. Met een pure arcade-experience beloven cartoongevechten tussen The Rock en Stone Cold Steve Austin tranen van het lachen. Misschien wordt dit het perfecte excuus voor de vorige miskraam.

 

 

25 september 

Mafia: Definitive Edition (PS4, Xone, PC)

Deze open-world action game uit 2002 verdiende meer dan een remaster. We zijn dan ook blij dat we hier mogen spreken van een volledige remake die er méér dan lekker uitziet. Dit maffia-epos brengt je naar de jaren ’30 met een diepgaand verhaal doorspekt van brutale actie. Wie het origineel nooit heeft gespeeld haalt hiermee de ultieme versie in huis maar zelfs fans van het eerste uur zullen deze opnieuw willen spelen. Het lijkt alvast met zeer veel liefde gemaakt te zijn. Nog één lange trek van die sigaar en dan gaan we geld ophalen, boys.

 

 

29 september 

The Walking Dead: Onslaught (PSVR, Oculus, Vive)

Het ijzersterke The Walking Dead: Saints & Sinners voor VR ligt nog maar net achter ons of hier is Onslaught al. In Onslaught blijf je veel dichter bij de serie en ga je op pad met onder andere Daryl & Rick. In een volledig nieuw verhaal gemaakt voor VR zal je opnieuw mogen hopen dat je melee wapens niet breken en je kogels niet opraken. De ondoden vormen niet als enigen problemen in Onslaught. Het ziet er alvast weer gruwelijk lekker uit om zombies te onthoofden met je zwaard. Fingers crossed dat we opnieuw met de hoofdjes mogen smijten achteraf.

 

 

30 september 

Baldur’s Gate 3 (PC)

Een oud kwaad ontwaakt en heeft Baldur’s Gate in z’n macht. Het derde deel van deze razend populaire RPG brengt Dungeons & Dragons-actie op jouw gaming PC. Trouwe fans van de serie mogen zich aan een zware aanpassing verwachten. In deel drie zal de combat turn-based zijn. Nieuwe tactieken en manieren van aanpak zijn dus vereist om de vele draken en monsters te verslagen. Met héél wat oog voor detail zullen de fans weer smullen van een zeer diepgaande ervaring.

 

2 reacties

1 september : iron harvest

Rating:0

25 september : port royale 4

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments