De gamereleases van september 2019

ma 02/09/2019
Michael
1 reacties

September, traditioneel het einde van de grote vakantie, de start van het nieuwe schooljaar en voor de werkende mens de terugkeer naar het kantoor. Voor de gamende medemens is september dan weer de start van het najaar, met een heleboel najaarsreleases in zicht. Beginnen doen we dus met de releases van de maand september en geloof ons, er zitten een paar megavette parels tussen.

3 september

Catherine: Full Body (PS4)

Catherine: Full Body is de remake van de in 2011 verschenen anime-titel Catherine. De game zal de spelervaring van de originele Catherine naar hedendaagse spelconsoles brengen én verrijken met extra content. De game beschikt ook over een aantal gloednieuwe cutscenes, geanimeerde cinematics en geheel nieuwe vertakkende verhaallijnen. Verder keert ook de originele stemmencast terug naar deze nieuwe editie. Denk dan aan Troy Baker als Vincent, het gekwelde hoofdpersonage en Laura Bailey als Catherine, het flirtende en betoverende meisje uit Vincents dromen.

 

Final Fantasy VIII Remastered (pc, Switch, PS4, XOne)

Het is nog een hele poos vooraleer we aan de slag kunnen met de remake van het legendarische Final Fantasy VII. De fans van Final Fantasy VIII moeten gelukkig niet te lang meer wachten. Die remake ligt namelijk op 3 september digitaal in de rekken voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc. Final Fantasy VIII Remastered viert dus zijn twintigste verjaardag in stijl door de RPG naar hedendaagse consoles te brengen, inclusief opnieuw gerenderde graphics die de personages tot leven wekken. Je wandelt in de schoenen van SeeD-rekruut Squall Leonhart en verzetsstrijder Rinoa Heartilly die samen de wereld moeten redden van de militaire natie Galbadia.

 

Spyro Reignited Trilogy (pc, Switch)

De Spyro Reignited Trilogy is reeds een poosje speelbaar op zowel PlayStation 4 als Xbox One, maar vanaf 3 september zijn alle drie de originele games, namelijk Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon, voor het eerst speelbaar op Nintendo Switch en pc. De trilogie biedt meer dan 100 levels, verbeterde beloningsfilmpjes en Spyro’s vrolijke vriendenbende (inclusief Sparx the Dragonfly, Hunter, Sheila, Agent 9 en Sgt. Byrd) is eveneens van de partij. De trilogie zorgt bovendien voor een verbeterde ervaring met prachtig gerenderde omgevingen, verbeterde besturing en adembenemende filmpjes, om deze epische avonturen op de best mogelijke manier, lees HD, te beleven.

 

5 september

Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition (Switch)

Het beste wat België op het vlak van gaming te maken heeft heeft vanaf vandaag zijn weg gevonden naar de Nintendo Switch. Deze Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition bevat bovendien een cross-savesysteem tussen Nintendo Switch en Steam PC. Dit betekent dat het mogelijk is om je save files te uploaden en te downloaden zodat je ook onderweg verder kan spelen waar je thuis gestopt bent, en omgekeerd.

 

6 september

NBA 2K20 (pc, Switch, PS4, XOne)

NBA 2K20 heeft een absolute primeur in huis: voor het eerst zal je met vrouwelijke basketbalsterren aan de slag kunnen, want 2K Sports heeft samen met ontwikkelstudio Visual Concepts de twaalf WNBA-teams geïmplementeerd. De bekende, populaire MyCareer-gamemodus is opnieuw van de partij, waarbij de ontwikkeltools onder handen werden genomen. MyGM en MyLeague zijn op hun beurt terug van weggeweest. Cover star is tot slot Anthony Davis van de LA Lakers.

 

10 september

eFootball Pro Evolution Soccer 2020 (pc, PS4, XOne)

Met versie 2020 van het bekende Pro Evolution Soccer, ofwel PES, gaat uitgeverij Konami voor een primeur. We krijgen een naamswijziging, want voluit heet deze game eFootball Pro Evolution Soccer 2020. De focus ligt dit jaar namelijk nog feller op de online toernooien, PESLeague en eFootball Pro, en dat moet duidelijk worden aan de hand van de naamkeuze. Lionel Messi keert terug als cover star. Met achttien volledige competities, mét licentie, en de Champions League, is PES 2020 niet het kleine concurrentje van FIFA 20, wel een geduchte concurrent.

 

Gears 5 (pc, XOne)

Gears 5 is, een tikkeltje onverwacht misschien, deel 6 binnen de Gears of War-franchise en een directe sequel voor het in 2016 verschenen Gears of War 4. De focus ligt op Kait Diaz, een Outsider met roots bij de Locust. Het is jouw opdracht om het DNA van haar familie bloot te leggen en daarbij zal je uiteraard regelmatig in felle vuurgevechten belanden. De single player even beu? Dan kan je zowel lokaal via splitscreen of online van coöperatieve gameplay genieten.

 

Greedfall (pc, PS4, XOne)

In Greedfall krijgen we een zeventiende-eeuwse fantasy-setting voorgeschoteld, en trekken we naar eiland dat gelijktijdig door verschillende fictieve naties werd ontdekt. Niemand voelt zich er echter veilig door de vele monsters en de ongeziene magische krachten die er ronddolen. Jij, een neutrale man, valt echter in de smaak bij de lokale inwoners en kan banden smeden die heel kostbaar zullen blijken. Ondanks dat het spel heel wat actie zal bevatten, is er ook ruimte voor diplomatie en missies die je beter al sluipend afrondt.

 

13 september

Borderlands 3

“Borderlands 3 is gewoon een visueel verbeterde en mechanisch aangescherpte Borderlands 2: voor de grote vernieuwingen in de gameplay zul je het niet moeten doen. Maar het behaaglijk crapuleuze universum van de serie had dringend nog eens een nieuwe duik nodig, in nieuwe oorden, nieuwe verhalen en nieuwe personages, en de plons die Borderlands 3 daarin maakt lijkt me behoorlijk diep.” Ronalds mening na zijn laatste previewsessie laat weinig aan de verbeelding over. Gigantisch innoverend wordt BL3 allesbehalve, maar Gearbox Software doet waar het goed in is en verbetert waar mogelijk. Vanaf 13 september kan je zelf ontdekken of dat voldoende is om van een absolute topeditie te spreken.

 

Daemon X Machine (Switch)

Daemon X Machine is een third-person shooter gemaakt door Marvelous, en verschijnt exclusief op Nintendo's Switch-console. Het spel draait rond mechs die je controleert en waarmee je het tegen tegenstanders van hetzelfde kaliber opneemt. In de hangar kan je het uiterlijk en de aanvalsmogelijkheden van jouw ijzer gevaarte finetunen, en het is ook daar dat je je volgende missies kan aanvaarden. Naast het sologedeelte kan je ook van een coöperatieve multiplayer voor vier personen kiezen.

 

NHL 20

EA Sports beperkt zich uiteraard niet tot een jaarlijkse FIFA-release. Ook onder meer de ijshockeyfans wachten jaarlijks tot september om met een lichtjes verbeterde, actuele versie van NHL aan de slag te gaan. NHL 20 is versie 29 in de reeks en plaatst Auston Matthews van de Toronto Maple Leafs op de cover. Met onder meer Squad Battles komen er nieuwe gamemodi piepen, en qua commentaar moeten we afscheid nemen van de NBC-commentatoren. Zij worden door EA Sports’ eigen stemmen vervangen, met onder meer James Cybulksi, Ray Ferraro en, jawel, Drake.

 

20 september

AI: The Somnium Files (pc, Switch, PS4)

In dit avonturenspel reizen we naar de Japanse hoofdstad Tokio, waar detective Kaname Date getuigen en verdachten van enkele aan elkaar gelinkte moorden moet ondervragen. Daarvoor kan hij hun herinneringen binnendringen om zo de nodige informatie te extraheren. Een beetje zoals de The Pensieve in het Harry Potter-universum denk ik dan.

 

Lego Jurassic World (Switch)

Lego Jurassic World verscheen in 2015 en liet je toe om de verhalen van alle vier de Jurassic Park-films te (her)beleven. Meestal verschijnen de Lego-games op alle mogelijke platforms tegelijk, maar dat is uiteraard geen verwijt richting de Switch, die pas twee jaar later op het toneel verscheen. Daarom kan je binnenkort ook op dat platform de twintig levels, vijf per film, doorworstelen door puzzels op te lossen en personages vrij te spelen zoals Mr. DNA, de Stegosaurus en Triceratops.

 

The Legend of Zelda: Link's Awakening (Switch)

Deze naam klinkt je hopelijk bekend in de oren, want Nintendo plant inderdaad een remake van het in 1993 verschenen Link’s Awakening voor de Game Boy. De retro-/moderne grafische stijl maakt dat je precies met popjes speelt, en dat past natuurlijk in de algemene Switch-aanpak. Je kan overigens zelfs eigen kerkers ontwikkelen, die je daarna kan trachten te voltooien.

 

The Surge 2 (pc, PS4, XOne)

Een sequel op het in 2017 verschenen the Surge verschijnt op 24 september en laat je toe een eigen personage te creëren waarmee je vervolgens de ledematen van je tegenstanders specifiek kan verwijderen. In Jericho City kan je vervolgens vrij en non-lineair op pad gaan, graffiti achterlaten die anderen kunnen zien en elke beslissing die je neemt moet de wereld én het verhaal lichtjes personaliseren.

 

27 september

Code Vein (pc, PS4, XOne)

September staat bol van de ports en re-releases, maar met Code Vein is er ook een heuse, volwaardige nieuwe IP in aantocht. Bandai Namco ontwikkelt dit post‑apocalyptische spel zelf en vampieren fladderen als rode draad doorheen de game. De gameplay zou op Dark Souls geïnspireerd zijn, wat wellicht het ergste mag doen vermijden qua complexiteit van het spel.

 

Dragon Quest XI (Switch)

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition. Chance dat ik die titel niet als header genomen heb, want het is echt wel een mondje vol. Deze volledige editie, inclusief alle DLC’s, brengt je uiteraard terug naar Erdrea, waar het koninkrijk van Dundrasil door een meute monsters wordt vernietigd. De protagonist, die op Disney-film achtige wijze overleeft, moet het dan maar oplossen.

 

FIFA 20 (pc, PS4, XOne, Switch)

‘t Is weer die tijd van het jaar. Het schooljaar is pas gestart en de resultaten zullen zienderogen dalen bij voetbalfans wereldwijd, want de nieuwe FIFA komt eraan. Met onze landgenoot Eden Hazard op de cover van de normale uitgave, en verdediger Virgil Van Dijck – van mijn favoriete club Liverpool – op de Champions Edition kan het uiterlijk van de game al niet meer stuk, en ook inhoudelijk krijgen we met VOLTA Football een FIFA Street-achtige toevoeging.

 

Ori and the Blind Forest (Switch)

De Switch blijft pareltjes uit verloren tijden krijgen, en hoewel 2015 natuurlijk geen eeuwigheid geleden is, past ook Ori and the Blind Forest in dat rijtje. Het sfeerrijke platform-/avonturenspel verscheen oorspronkelijk op pc en Xbox One en krijgt binnenkort ook een sequel met als naam Ori and the Will of the Wisps. De leuke collaboratie tussen de protagonisten Ori en Sein is schattig én verrijkend, dus indien je een Switch hebt moet je deze sowieso een kans geven.

 

Tropico 6 (PS4, XOne)

Eind maart kon je op pc reeds aan de slag als rasechte dictator in tropische omgevingen. Dat natuurlijk niet voor de eerste keer, want Tropico is al sinds 2001 een hilarisch en tegelijk iconisch onderdeel van de simulatiegames. De traditie wil dat consoleversies altijd een tijd later arriveren en ook deze keer moesten we een klein half jaar op wachten. El Presidente is echter ook op PS4 en Xbox One terug van weggeweest en doorheen vier tijdsperiodes kan je je kolonie uitbouwen.

 

1reactie

Fifa 20 op switch? Dacht dat ze de switch lieten vallen omdat EA het geen groot genoeg platform vind?

Rating:0