De gamereleases van oktober 2020 (Star Wars: Squadrons, Crash Bandicoot 4, FIFA 21,...)

De gamereleases van oktober 2020 (Star Wars: Squadrons, Crash Bandicoot 4, FIFA 21,...)

Als de wereld vergaat in oktober 2020 zal dat niet door een gebrek aan survival horrorgames zijn. En of je merkt dat Halloween er aan komt. Gelukkig is er een portie voetbal om alles te balanceren, niet enkel in de vorm van de nieuwste FIFA. We gaan racen, schaatsen en hacken. Crash Bandicoot is eindelijk terug en Star Wars-fans mogen het luchtruim spoedig onveilig maken. Hopelijk komt de gruwel enkel van horrortitels en niet van gruwelijk slechte games.

2 oktober

Star Wars: Squadrons (PS4, Xone, PC)

In deze nieuwe Star Wars draait het volledig om aerial space combat. In een campaign die zich afspeelt niet lang na Return Of The Jedi zal je voor zowel de Empire’s Titan Squadron als de New Republic’s Vanguard vliegen. Online kan je tegen tien andere piloten dogfights houden om te zien wie het best achter de knuppel is van een TIE fighter of een X-wing. Met een brede waaier aan verschillende vliegertjes en heel wat upgrades en klassen belooft dit dé ervaring tussen de wolken te worden in het Star Wars universum.

 

Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS4, Xone)

Eindelijk is hij terug! Crash komt in deze game terecht in verschillende dimensies wanneer zijn oude vijand Doctor Neo Cortex een nieuw plan heeft om te heersen over tijd en ruimte. Onze geliefde held zal lang niet het enige karakter zijn waar je de controle over krijgt tijdens deze platformer. Ook zal je met onder andere Dingodile en Coco spelen, elks met hun eigen kunsten en bewegingen. Het belooft té gek voor woorden te worden met heel wat nieuwe gameplay mechanics. Eentje waar fans van de serie lang naar hebben uitgekeken.

 

5 oktober

Foregone (PS4, Xone, Switch)

Deze 2D action-platformer gaat héél erg snel. Het tempo ligt verschroeiend hoog en de kleurrijke pixel-artstyle zorgt voor een zeer levendige ervaring. Met mythische wapens neem je het op tegen uitdagende bazen en een brede waaier aan vijanden die allerlei scherpe speeltjes meebrengen. Met ook een belangrijk looting-aspect en een heuse skill tree is Foregone zeker geen hersenloos tussendoortje maar wel een sidescroller waar je tijd en moeite in moet steken.

 

8 oktober

Ride 4 (PS4, Xone, PC)

Onze maandelijkse portie vroem vroem krijgen we in de vorm van deze motorracer. Met de fijnste details voor tweewielers en volledig gerepliceerde racing gear, tracks en nieuwe technologieën belooft Ride 4 een orgasme voor de simulatiefans te worden. Met 176 unieke motors en tientallen tracks lijken er alvast uren knalplezier aan te komen. Door middel van endurance races en veel andere nieuwigheden mikt Ride 4 op diegenen die niet enkel goed kunnen sturen maar ook aan strategie denken.

 

9 oktober

FIFA 21 (PS4, Xone, PC)

Alsof één voetbalfanatieke gamer niet weet op exact welke dag deze uitkomt. Massaal hopen we weer dat deze jaargang de nodige veranderingen met zich mee brengt. Met een nieuwe match simulator, aanpassingen aan het transferbeleid en een diepgaande trainingsmodus krijgt de career mode een facelift. Ook Volta ontvangt heel wat nieuwigheden. Of dit grove aanpassingen of louter amusante details zullen zijn weten we spoedig. Dat de fans ondanks alles weer héél wat uren op de virtuele groene mat zullen vertoeven staat nu al vast. Gelukkig zonder een klungelende VAR.

 

13 oktober

G.I. Joe: Operation Blackout (PS4, Xone, PC, Switch)

G.I. Joe keert terug op console in de vorm van deze third person shooter. Operation Blackout heeft visueel wat weg van Borderlands en lijkt ook een eigen vorm van snelle, kleurrijke en aparte gunplay te brengen. Het verhaal waarin je het opneemt tegen Cobra lijkt zichzelf niet al te serieus te nemen, wat voor heel wat over-the-top gameplay zorgt en een zeer cartooneske sfeer. Of dit even amusant speelt als het er uit ziet hebben we voorlopig het raden naar, maar deze soldaat lijkt wel een kopje koffie te veel te hebben gedronken.

 

Remothered: Broken Porcelain (PS4, Xone, PC, Switch)

Verre van de enige titel die deze maand ons de stuipen op het lijf probeert te jagen. Een kamermeid komt erachter dat het landhuis waar ze werkt heel wat donkere geheimen heeft. Een duistere geschiedenis, een negatieve energie die duidelijk voelbaar is en een spookachtige aanwezigheid die je overal volgt. Samengieten, goed roeren en je hebt een survival horror titel. Je mag op zoek naar antwoorden, een weg naar buiten en een leven zonder nachtmerries. Dat laatste moet je misschien ook zoeken in real life.

 

15 oktober

Alpaca Ball: Allstars (PC, Switch)

Jij dacht dat FIFA 21 dé voetbaltitel was van deze maand? Mis poes. FIFA mag dan wel Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne en Virgil Van Dijk hebben maar deze titel heeft Alpaca’s. Meerdere. Try to beat that. In deze physics-based party game neem je het 4v4 op tegen elkaar. Met je alpaca ga je niet met je voeten maar wel met je hoofd en zéér rekbare nek naar de bal. Slappe nek én slappe lach gegarandeerd. Een beetje zoals FIFA met Octodad in de spits.

 

16 oktober

NHL 21 (PS4, Xone)

Ijsvreten voor gevorderden komt midden oktober op de console. NHL 21 belooft een zeer cinematische career-ervaring in de wereld van ijshockey. Wat FIFA voor voetbal doet wil NHL voor ijshockey doen. Als speler ga je dieper dan ooit en kies je niet enkel wat je zegt tegen de media maar ook tegen de coach. Bouw je band op naast het veld en word een leider eenmaal de schaatsen vastzitten. Als je online de grootste tornooien weet te winnen kan je jouw eigen arena bekleden met championship banners. Kijk die tegenstanders al eens bibberen en zweten tegelijk.

 

20 oktober

Amnesia: Rebirth (PS4, PC)

Amnesia mag je gerust een absolute cultreeks noemen, met vooral het originele The Dark Descent als beruchtste titel. In het derde deel ontwaak je diep in de woestijn van Algerije. Je vliegtuig is gecrasht en niemand is rondom je. Al snel kom je in een ondergrondse catacombe terecht, waar je door een angstaanjagend wezen wordt opgejaagd. Dit moet een echte crème qua angstgevoel worden. Dat is de reeks althans verplicht aan z’n naam. In Rebirth krijg je een pure survival-horror ervaring: je bent alleen, zonder geheugen en onbeholpen. En een lantaarn helpt je ook maar een klein beetje op weg.

 

Doom: Eternal: The Ancient Gods Part One (PS4, Xone, PC)

Dat Doom: Eternal een absolute testosteronbom was die eerder dit jaar alles aan gort knalde wisten we al. Dankzij deze eerste DLC zijn de laatste liters bloed nog lang niet verspild. In The Ancient Gods Part One keert de Doom Slayer terug naar Urdak, dat intussen is ingenomen door de troepen van de hel. Je neemt de taak op jou om dit gevallen paradijs te bevrijden van de demonische corruptie. Dat dit gepaard gaat met lekker vettige metal en brutale, vlees-verscheurende kills is parate kennis.

 

23 oktober

Transformers: Battlegrounds (PS4, Xone, PC, Switch)

De developers bestempelen deze titel als een tactical warfare adventure. Je krijgt de controle over de gekende autobots in een tactische strijd die je van de aarde naar Cybertron brengt. Naast een story driven campaign is er ook een arcade mode die voor plezier met twee zorgt. De duidelijke cartoon-look duidt aan dat deze game veel meer naar de animated series leunt dan naar de films. Of het een groot feest is op deze battleground of eerder een schroothoop weten we eind deze maand.

 

27 oktober

Ghostrunner (PS4, Xone, PC, Switch)

Is dit de Cyberpunk-ervaring die ons kan zoet houden tot Cyberpunk er effectief is? In Ghostrunner probeer je een toren vol geweld te beklimmen om de hoge bonzen die de mensheid in de steek laten een lesje te leren. Dit lesje leg je onderweg al uit aan vijanden in de vorm van een vlijmscherp zwaard dat lichaampjes in tweeën hakt als zachte ribbetjes op restaurant. De neo-futuristische sfeer brengt de sci-fi action tot leven. Jij bent de held die zowel in de echte wereld als in de cyberspace kan vechten. En dat gaat er futuristisch hard aan toe.

 

29 oktober

Song Of Horror: Complete Edition (PS4, Xone)

Een opbeurend en opzwepend liedje is dit niet. In Song Of Horror raakt een beroemde schrijver met z’n hele gezin vermist. Jij gaat op zoek naar het gezin in hun gigantisch landhuis, enkel om opgejaagd te worden door een creatuur gekend als “The Presence”. Met een fixed camera standpunt en heel wat puzzels knalt de sfeer je terug naar de vorige eeuwwisseling. De horror in deze titel begint subtiel maar smijt die subtiliteit al snel doorheen het raam met een knal die lang blijft nazinderen.

 

Watch Dogs: Legion (PS4, Xone, PC)

Het derde deel van deze action-adventure hacker simulator speelt zich af in de nabije toekomst in Londen. Het vernieuwende in dit derde deel van de serie is dat je een eigen leger aan hackers rekruteert en met elk van hen het verhaal kan verderzetten. Of je dus met een gigantische macho of een oud omaatje je doel wil bereiken in deze open-world vol quests heb je zelf in de hand. Drone experts brengen gevaar vanuit de lucht, bouwvakkers kunnen handig kloppen met moersleutels en adrenalinejunkies knallen er gewoon keihard op los. En kunnen op elk moment doodvallen. Klein detail.

 

30 oktober

The Dark Pictures: Little Hope (PS4, Xone, PC)

De grootste horrortitel van deze maand komt uit de dag voor Halloween. De makers van Until Dawn brachten vorig jaar met Man Of Medan al het eerste deel van hun nieuwe horrorreeks The Dark Pictures. In dit nieuwe verhaal krijg je een cinematische ervaring die je alleen, solo of met vrienden als movie night kan beleven. Beperkte gameplay, quick-time events, belangrijke beslissingen en meer dan een paar verschillende eindes vormen nog steeds de succesformule. Wanneer de bus van een groep studenten crasht komen ze terecht in het dorpje Little Hope, berucht voor z’n heksenvervolgingen. Als ze een groep jongeren zien geëxecuteerd worden is er weinig tijd over voor kampvuur en marshmallows.

 

3 reacties

Je bent Baldur's Gate 3 nog vergeten

Rating:0

Wss omdat het maar Early Access is nog en nog geen full release Rico :)

Rating:0

Niks bij dat ik ga kopen, volgende maand wordt het veel beter Evil

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments