De gamereleases van november 2020

De gamereleases van november 2020

Na ellenlang wachten kunnen alle fans van Cyberpunk nu eindelijk nog wat langer wachten. Gelukkig zijn er heel wat toppers die hun release dates niet last minute gewijzigd hebben. November wordt ingepalmd door de nieuwe consolegeneratie wat gepaard gaat met een hele resem vette titels. Stoere Vikings, soldaten en superhelden geven volle gas maar ook sprekende aardbeien en zakkenmannetjes laten zich gelden. Tijd om de kippenpolitie erbij te roepen.

3 november 

Jurassic World: Evolution Complete Edition (Switch)

Voor fans van dinosaurussen, prachtig functionerende parken of rampscenario’s die je van ver ziet aankomen. De Complete Edition van deze Jurassic game komt naar Switch met alle DLC inbegrepen. Je maakt je eigen park en komt in aanraking met enkele bekende karakters van de filmreeks. Je kan genieten van je eigen creaties maar moet ook te hulp schieten wanneer het allemaal fout loopt. De sadisten onder ons kunnen genieten van hulpeloze, weglopende toeristen vooraleer in te grijpen. Het zal hen leren geen knuffel te kopen in de gift shop.

 

 

5 november 

Chicken Police (PS4, Xone, PC, Switch)

Deze game is geïnspireerd door noir-cinema van de jaren ’40 en brengt een intrigerend drama waarbij je als detective heel wat onderzoek voor de boeg hebt. De detective gameplay bevat een diepgaand ondervragingssysteem. Met donkere humor, gitzwarte thema’s en een hele resem aan onbetrouwbare wezens lijkt alles een valstrik te zijn. En oh ja, je bent een haan. Net als je partner, Marty McChicken. Andere hoofdpersonages zijn katten, konijnen, muizen en geiten. Laat het beest dus maar lekker los in deze bizarre titel.

 

 

6 november 

Dirt 5 (PS4, PS5, Xone, XSX, PC)

Modderspatten verzamelen we deze maand met de nieuwste toevoeging aan de Dirt-reeks. Off road racing doen we ditmaal op meer dan 70 parcours van New York tot Noorwegen. Naast een uitgebreide co-op en multiplayer is er ook een heuse story driven campaign beschikbaar. Als Troy Baker aan boord is als acteur weet je dat het menens is. Verder zijn er heel wat events beschikbaar die heel wat gekker gaan dan enkel racen, zoals het gekende en beruchte Gymkhana. Tijd om eens deftig overkop te gaan.

 

 

Need For Speed: Hot Pursuit Remastered (PS4, Xone, PC, Switch)

Na enkele verse titels met wisselend succes de voorbije jaren kiest NFS er ditmaal voor om een rasechte klassieker te remasteren. NFS 3: Hot Pursuit was in ’98 een absoluut pareltje en probeert dat meer dan twee decennia later nog te zijn. De nagelbijtende achtervolgingen tussen de wet en de outlaws trekken weer de aandacht. Scheuren in blinkende bolides, driften en het absolute topje van de borduur strelen om nadien enkel de geur van brandend rubber achter te laten. Wat gaan we die lachgas-knop weer herhaaldelijk verkrachten.

 

 

10 november

XBOX Series X / XBOX Series S

De vierde generatie van de console van Microsoft komt als eerste next-gen naar ons. Microsoft belooft dat games die geoptimaliseerd zijn voor deze console enorm korte laadtijden zullen hebben en draaien tot wel 120 FPS. Vooral qua graphics en verwerkingskracht is Microsoft er zeker van een absoluut beest in huis te hebben. De Series S gaat voor aanzienlijk minder geld over de toonbank en is de kleinste Xbox ooit.

 

 

Yakuza: Like A Dragon (PS4, Xone, XSX, PC)

In Japan is deze RPG al even uit, spoedig kan ook de rest van de wereld er mee aan de slag. In het achtste deel van de succesvolle Yakuza-reeks volg je voor het eerst niet de avonturen van Kazuma Kiryu. In plaats daarvan krijgen we nieuwe protagonist Ichiban die na 18 jaar achter tralies z’n plaats in de maatschappij terug probeert te vinden. Dé grote verandering in Like A Dragon is dat de beat ‘em up gameplay vervangen wordt door een turn-based RPG systeem. Dit zal meer dan een aanpassing zijn. Benieuwd of deze in goede aarde valt. Dat er weer heel wat Japanse gangsters meppen zullen mogen incasseren kunnen we wel bevestigen.

 

 

Assassin’s Creed: Valhalla (PS4, PS5, Xone, XSX, PC)

Dit jaar brengen de Assassijnen ons naar het Engeland van de 9de eeuw. Als Eivor nemen we de leiding over een stoere Vikingbende die vanuit Noorwegen de oversteek maakt op zoek naar een nieuwe thuis. De liefste adelfamilies zien jou en je bijl helaas niet zo graag doorheen de akkervelden dartelen. Heel wat brute combat zit in de mix met stealth en een goede dosis RPG-elementen moeten voor een persoonlijk gaming-walhalla zorgen. Of we ooit nog iets anders gaan willen doen dan Viking rap battles is nog maar zeer de vraag.

 

 

Planet Coaster: Console Edition (PS4, Xone, XSX)

Gillen ze van plezier, angst of woede om de te hoge hamburgerprijzen? In Planet Coaster neem je alle taken op jou als eigenaar van het beste of slechtste pretpark ter wereld. Maak de coolste achtbanen en andere attracties en deel dit allemaal online. Stel het thematische park van je dromen samen en zorg dat alles vlot blijft draaien. Manage je werknemers, zorg dat de wachtrijen binnen de perken blijven en dat de parking steeds volledig vol staat. Je kan met meer dan honderd blueprints aan de slag of steen per steen je eigen bedenkingen tot leven brengen.

 

 

12 november 

Demon’s Souls (PS5)

We gaan weer heel wat lezen met de remake van Demon’s Souls. Meer specifiek herhaaldelijk de woorden “You Died” op ons scherm. Heel wat fans van de serie kunnen niet wachten om weer masochistisch aan de slag te gaan met de pijnlijk moeilijke RPG. Een hele resem lugubere, tergend moeilijke en schreeuwlelijke wezens staan in de wacht om jou te vermorzelen in de meest prachtige versie ooit van deze topper. De ziel die het meeste gebroken zal worden lijkt toch weer die van ons te zullen zijn.

 

 

Sackboy: A Big Adventure (PS4, PS5)

Deze spin-off van LittleBigPlanet ziet Sackboy er op uit trekken in een grootschalig platforming avontuur waar hij helemaal in de picture komt te staan. Het universum van onze gezakte vriend wordt een heel pak uitgebreid. Met grote eigenheid qua grafische stijl en muziek valt er heel wat nieuwe grond te ontdekken. De nodige puzzels zullen moeten worden opgelost om verder te raken en elk vreemd verschijnsel van dit apart universum te leren kennen. Cuteness overload.  

 

 

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PS4, PS5)

De opvolger van het ijzersterke Spider-Man uit 2018 geeft ons met Miles meteen een nieuwe held in het pak van Spidey. Opnieuw is New York jouw speeltuin nadat je een jaar lang getraind hebt onder Peter Parker. Met onder andere bio-elektrische gifaanvallen heeft Miles genoeg trucjes van zichzelf. Een leger aan bad guys is niet meteen grote fan van jouw webben van gerechtigheid. Genoeg villains zullen passeren, onder andere Prowler zal van de partij zijn. Deze open world action-adventure lijkt verder te borduren op het succes van z’n voorganger en belooft een nieuw intrigerend verhaal over een machtsoorlog.

 

 

The Pathless (PS4, PS5, PC)

In deze third person action-adventure kruip je in de huid van The Hunter. Je bent een absolute heerser als boogschutter en zal al je skill kunnen gebruiken. Een vloek verknalt de sfeer op jouw eiland helemaal. Aan jou om kleur en licht terug te brengen. Al is de sfeer ietwat cartoony, vervloekte geesten proberen je te pakken te krijgen tijdens engere momenten. Gelukkig krijg je hulp van jouw trouwe arend, die je mee kan nemen op z’n vleugels. Als je genoeg kristallen verzamelt kan je het opnemen tegen de evil spirits en jouw eiland opnieuw alle kleuren van de regenboog geven.

 

 

Bugsnax (PS4, PS5, PC)

De makers van het sublieme Octodad leveren de eerste PS Plus titel op de PS5 af. In Bugsnax trek je als reporter naar het mysterieuze Snaktooth Island, waar wezens zouden leven die “half bug half snack” zijn. Spoiler: het blijkt te kloppen. Aan jou om meer dan 100 verschillende soorten Bugsnax te vangen, documenteren en mogelijks te laten opeten door de inwonende Grumpuses. Als dit absurd avontuur nog maar half zo grappig is als Octodad zullen we snel met de slappe lach zitten tijdens onze gesprekken met pratende aardbeien.

 

 

Just Dance 2021 (PS4, Xone, Switch)

Tijd om ons hele lijf weer los te schudden en al dan niet superbelachelijk de woonkamer in een ultiem feestje om te toveren. Met meer dan 40 nieuwe nummers van onder andere Dua Lipa en Billie Eilish is er meer dan swingmuziek genoeg. Ubisoft zorgt hier voor de verse lading beats, met het hele gezin mag je voor een verse lading schaamte of verbazing zorgen. Een maandelijks te betalen streaming service zorgt voor meer dan 500 beschikbare nummers. Salontafel aan de kant en alles geven.

 

 

13 november 

Call Of Duty: Black Ops Cold War (PS4, PS5, Xone, XSX, PC)

De nieuwste COD graaft verder in de geschiedenis van de immens populaire serie-in-de-serie Black Ops. De campagne brengt ons naar de koude oorlog van de jaren ’80, waarin je op zoek mag naar een levensgevaarlijke infiltrant. Publiekslieveling Frank Woods is samen met z’n maatjes weer van de partij. Online kan je met een zeer uitgebreide multiplayer aan de slag die enkele spannende nieuwe game modes brengt. Ook Zombies is volledig vernieuwd en laat je hordes ondoden afslachten. Warzone wordt verder ondersteund. Aan content lijkt alvast geen gebrek te zijn.

 

 

Kingdom Hearts: Melody Of Memory (PS4, Xone, Switch)

In deze ritmische game herbeleef je de avonturen uit de Kingdom Hearts-reeks tot nu toe. Al je favoriete Disney karakters komen weer tot leven terwijl je zo accuraat mogelijk de muziek volgt om die Excellent score te behalen. Naast de World Tour die je doorheen het grote verhaal brengt kan je ook samen of tegen elkaar aan de slag. Ook zijn er heuse boss battles waarbij je het muzikaal opneemt tegen de grootste tegenstanders uit de geschiedenis van de reeks. Een muzikale trip down memory lane.

 

 

19 november

PlayStation 5

De nieuwste van Sony komt eraan, al zullen de happy few die hem effectief die dag binnen krijgen al lang naar hun pre-order hebben liggen staren. De PS5 belooft met ray tracing, 4K resolutie en 120 FPS de natte droom van gamers te worden. Een lijst met exclusieve titels ligt ook reeds klaar, alsook is hij backwards compatible met meeste PS4 en PSVR games. Qua uitzicht is hij alvast heel opvallend, hopelijk is hij dat qua prestaties des te meer.

 

 

Godfall (PS5, PC)

De allereerste next-gen titel die bevestigd werd voor de PS5. Dat brengt de nodige druk met zich mee. Godfall lijkt qua sfeer heel wat te lenen van Destiny maar focust qua combat veel meer op zwaard- en schildgevechten. Zelf noemen de developers hun werk een looter-slasher, waarbij je dus op zoek mag naar heel wat hakgerief. De high fantasy wereld met vijf verschillende rijken krijgt te maken met een apocalypse en dus mag jij uit de ridderlijke orde in actie treden. Deze nieuwe reeks brengt nog heel wat vragen mee. Het ziet er alvast opgepoetst uit maar speelt het zo ook?

 

 

23 november 

World of Warcraft: Shadowlands (PC) 

Op de valreep bereikte ons nog het nieuws dat Shadowlands, de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft, dat normaal moest verschijnen op 27 oktober, zal releasen op 23 november. De achtste uitbreiding voor World of Warcraft brengt ons naar de wereld waar de doden heersen. Sylvanas Wildrunner is naar Icecrown gevlucht, waar de lijn tussen leven en dood verwaarloosbaar is. Ze is van mening dat geen enkele koning voor altijd mag heersen, ook niet The Lich King. Arthas is niet meer, Bolvar nam zijn plaats in, maar het lijkt erop dat we nooit meer een Lich King zullen krijgen.

 

 

24 november 

Football Manager 2021 (PC)

Voetbalfans unite! Voor iedereen met het hart van een manager eindigt de buitenwereld eind deze maand. Met meer details dan ooit kunnen we onze favoriete club onder onze hoede nemen en naar glorie en succes leiden. Je neemt quasi alle taken op jou als kloppend hart van je team. De nieuwste toevoegingen moeten volgens de ontwikkelaars nog een extra dosis drama toevoegen aan je carrière als ultieme mastermind. Een maand later komt FM21 met een aangepaste versie ook naar Nintendo Switch, op een nog niet vastgepinde datum tevens naar Xbox.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments