De gamereleases van november 2019

di 29/10/2019
Michael
1 reacties

De herfst en de winter zijn mijn favoriete seizoenen. Het is donker, het is koud en het regent of sneeuwt. Met andere woorden dé ideale omstandigheden om te gamen, de terraskes te vermijden en vooral niet buitenkomen! Tenzij je af en toe eens snel je hond moet uitlaten natuurlijk, ook al is het geen weer om een hond door te jagen. Gamen dus en als het even kan veel! Ook deze maand verschijnen er weer een paar kleppers waaraan je niet kan of mag weerstaan. 

5 november

Just Dance 2020 (PS4, XOne, Switch, Stadia)

Naar goede gewoonte kunnen we opnieuw nieuwe choreografieën beginnen instuderen, want Ubisoft schakelde ook dit jaar een meute professionele dansers in om tijdens de E3 een nieuw Just Dance-spel aan te kondigen. Twee bijzonderheden qua platforms waarop het spel verschijnt: de Wii wordt nog steeds ondersteund, terwijl Nintendo ondertussen al twee generaties verder zit met hun consoles, en met de Google Stadia duikt er ook een nieuwkoper op in de lijst der beschikbare releases. Liedjes waarop de gemiddelde fan zich volledig lam op zal dansen? Baby Shark, Bangarang en High Hopes lijken me grote kanshebbers te zijn.

 

Planet Zoo (pc)

De term spirituele opvolger kan hoge verwachtingen scheppen, en dan al zeker als we het over een iconische franchise als Zoo Tycoon hebben. Frontier Developments, ontwikkelstudio van dienst, stond achter de tekentafel van de beste Zoo Tycoon- en Rollercoaster Tycoon-spellen, dus als dit geen schot in de roos wordt, kunnen we de kans op authentieke nostalgie volledig opgeven. Bij release krijg je meer dan vijftig verschillende species waarvoor de zorgen erg uitlopend zijn. Dankzij vergevorderde artificiële intelligentie gedraagt elke diersoort zich bovendien ook anders: wolven gaan samen op jacht, en als je ze alleen in een kooi zet, zullen ze niet lang gelukkig blijven.

 

Red Dead Redemption 2 (pc)

Net iets meer dan een jaar. Rockstar Games verwent pc-gamers, want meestal duurt het langer vooraleer hun games richting dat platform worden geport, denk maar aan GTAV (anderhalf jaar). Red Dead Redemption 2 heeft vriend en vijand verbaasd, ondanks de reeds torenhoge verwachtingen, en op grafisch vlak zal de pc-versie nóg meer afgelikt zijn. 4K, HDR, ondersteuning voor meerdere schermen waaronder breedbeeldexemplaren, betere framerates en algemeen betere graphics … Het wordt aangenaam vertoeven in de vijf fictieve Amerikaanse staten.

 

8 november

Death Stranding (PS4)

Het lijkt me onnodig veel woorden vuil te maken aan een videospel dat reeds uitvoerig is besproken. Death Stranding wordt Kojima’s revanche richting Konami, het bedrijf waarmee hij lang in de clinch heeft gelegen, wat uiteindelijk in zijn eigen ‘indie’-studio heeft geresulteerd. De geniale ontwikkelaar zelf omschrijft z’n game als vergelijkbaar met Metal Gear, dat eerst als actiespel werd gecatalogeerd daar het stealth-genre nog niet was omschreven. Death Stranding betekent een hoogmis aan acteurs die samenwerken voor the greater good, want gerenommeerde namen als Norman Reedus en Mads Mikkelsen leenden hun stem en motion capture-skills aan het spel.

 

Disney Tsum Tsum Festival (Switch)

Opgevulde Disney-personages die moeite hebben om niet weg te vliegen? Check, dat moet zowat de omschrijving zijn van Disney Tsum Tsum Festival, een Switch-spel waarin talrijke bekende creaties van Disney zelf de hoofdrol wegkapen. Je mag passages van Mickey en Minnie Mouse, Winnie de Pooh en zijn vriendjes en nog vele andere bekende gezichten verwachten, en hen zelf besturen in de party games waarmee je je kan amuseren.

 

Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaire's Conspiracy – Deluxe Edition (Switch)

Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy is een puzzelspel dat reeds in 2017 op Nintendo’s 3DS is verschenen. Katrielle is Professor Laytons dochter, en samen met haar pratende hond Sherl en twee vrienden lost zij puzzels op in de plaats van haar afwezige vader. Het is naar hem dat het kwartet op zoek gaat, en om hem terug te vinden wachten er naar goede gewoonte enkele mysteries die je al puzzelend moet zien op te lossen. In tegenstelling tot de andere Professor Layton-games ditmaal geen in elkaar verweven, doorlopend verhaal, wel twaalf aparte cases die aan elkaar gelinkt kunnen worden.

 

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 (Switch)

Een volgende editie van de Olympische Spelen betekent voor Nintendo een zesde iteratie van de cross-over tussen twee iconische personages uit hun repertoire: Mario en Sonic gaan samen sporten en ditmaal doen ze dat in Tokio, waar volgend jaar de Zomerspelen zullen plaatsvinden. Terugkerende sportevenementen zijn onder meer boksen, voetbal, zwemmen en turnen, maar gelukkig mag je je ook opwarmen voor sporten die in de vorige versies niet van de partij waren. Specifiek heb ik het dan over karate, klimmen, surfen en skaten. SKATE- noch Tony Hawk’s Pro Skater-kwaliteit mag je verwachten, maar amusant wordt het spel sowieso.

 

Need for Speed Heat (pc, PS4, XOne)

24. Alsjeblieft. Need for Speed Heat wordt het 24ste videospel in de reeks en deze release moet de vijfentwintigste verjaardag van de epische franchise in de bloemetjes zetten. We mogen onze piepende banden laten horen in Palm City, een open wereld gebaseerd op Miami in het Amerikaanse Florida. Geografisch krijg je voldoende variatie voorgeschoteld, met bergrijke gebieden en open velden, maar de dag- en nachtcyclus zoals in Payback werd geschrapt. Nu kan je manueel tussen licht en donker switchen. Overdag vinden er georganiseerde races plaats, die geld opleveren om nieuwe upgrades of zelfs compleet andere auto’s te kopen, terwijl je ’s nachts illegaal kan racen om reputatie te verdienen. Meer reputatie betekent strengere politie en om verder te spelen, moet je veilig je safehouse bereiken vooraleer je wordt gearresteerd of je wagen in de prak rijdt. Je zal uit 127 auto’s een keuze moeten maken, van 33 merken, en ook Ferrari is terug van de partij. Zij ontbraken in Payback omdat er wat licentie-issues waren.

 

New Super Lucky’s Tale (Switch)

Deze Switch-versie is een uitgebreidere release van het in 2017 verschenen Super Lucky’s Tale, waarin de gelijknamige vos volgt die zijn innerlijke kracht zoekt. Zo probeer hij zijn zus te helpen, die de Book of Ages moet beschermen. Daarin kan je hele werelden en veel personages terugvinden, maar een stoute kat Jinx probeert alles te verpesten. Op platformer-wijze moet jij hem een stok in de wielen proberen te steken.

 

11 november

Romancing SaGa 3 (pc, PS4, XOne, Switch, Vita, mobile)

Deze game wordt een zoveelste re-release van een spel dat oorspronkelijk in 1995 op de Super Famicom is verschenen. In de RPG kan je uit acht personages een keuze maken, en doorheen het spel zal je anderen proberen te rekruteren om je avontuur vervolgens verder samen te zetten. Innoverend voor z’n tijd bereik je geen nieuwe levels door te vechten, maar vergaar je nieuwe skills wanneer je op het strijdveld voldoende hebt geparticipeerd.

 

13 november

Last Labyrinth (pc, PS4)

Geen VR-bril in huis? Dan zal je deze digitale escape rooms aan jou moeten laten voorbijgaan. Wie wel tot de gelukkigen behoort, zal kunnen griezelen in een afgelegen herenhuis waar een raar meisje verschijnt dat je helpt om de uitgang te vinden. Achter elke hoek kan een enge verrassing schuilgaan, dus voorzichtigheid en een propere onderbroek zijn basisvereisten.

 

14 november

Age of Empires II: Definitive Edition (pc)

Age of Empires. Heeft er iemand in de hele wereld, met een klein beetje interesse in videogames, meer uitleg nodig? De Definitive Edition van het eerste spel heb ik tientallen uren gespeeld en leverde me meer dan nostalgie op, heus spelplezier bedoel zonder constant aan vroeger terug te denken bedoel ik dan, en ook dat tweede spel moet daartoe in staat zijn. Naast gigantisch verbeterde graphics krijg je een volledig nieuwe campagne voorgeschoteld: The Last Khans. Daarnaast maken we binnenkort ook kennis met vier nieuwe naties: de Bulgaren, Litouwers, Koemanen (Turkse nomaden) en Tataren (Turkse volkeren verspreid over Eurazië).

 

15 november

Pokémon Sword/Shield (Switch)

I want to be the very best, like no one ever was. Iedereen kent de lyrics nog, en iedereen die de games ooit gespeeld heeft, kent het opzet ervan. Toch slaagt Niantic erin elke nieuwe generatie ook innovatieve features toe te voegen, en ditmaal willen ze verder bouwen op het succes van Pokémon Go. Coöperatieve raid fights maken hun intrede. Daarnaast maken we kennis met Dynamax- en Gigantamax-versies van bestaande Pokémon, die tijdelijk groter zijn dan hun normale counterparts. We trekken naar Galar, een regio gelijkend op Groot-Brittannië. Eveneens een eiland, en eigenlijk heel erg smal maar gelukkig wel hoog, waardoor we toch een grote spelwereld krijgen.

 

Star Wars Jedi: Fallen Order (pc, PS4, XOne)

Wie de Star Wars-chronologie en het algemene verhaal hoog in het vaandel draagt, moet zeker eerst Episode III – Revenge of the Sith hebben gezien. De gebeurtenissen uit Star Wars Jedi: Fallen Order volgen namelijk op het plot van die film en plaatst je in de huid van Cal Kestis. Hij ontsnapte aan de zuivering van de Jedi Order door Order 66 en is blijvend op de vlucht voor de Galactic Empire. Het solo-avontuur zal er niet makkelijker op worden, want Inquisitor The Second Sister wordt gevraagd je naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

 

19 november

Football Manager 2020 (pc)

Elk jaar opnieuw begin ik in de laagste regionen van de Engelse voetbalcompetitie, in de hoop het tot kampioen van de Premier League te schoppen. Elk jaar opnieuw wordt dat iets moeilijker, omdat Sports Interactive features blijft toevoegen waardoor je met meer en meer factoren moet rekening houden. FM20 introduceert bijvoorbeeld een verbeterd opleidingscentrum, de manier waarop een club haar verwachtingen etaleert verandert, grafisch wordt het mooier en je kan nog meer sportieve stafleden aanwerven.

 

Shenmue III (pc, PS4)

Eindelijk. Eindelijk kan Ryo Hazuki zijn zoektocht naar de ware toedracht van zijn vaders overlijden verderzetten. Die werd in de jaren ’80 in China vermoord, en Shenmue III gaat verder op alle inspanningen die Ryo al heeft gedaan om meer informatie te vinden. Shenmue III werd tijdens de E3 2015 aangekondigd, dat is echt al meer dan vier jaar geleden, en werd vervolgens het meest succesvolle videospel op Kickstarter. In totaal werd 7,1 miljoen dollar ingezameld en het ontwikkelproces kon beginnen.

 

21 november

Garfield Kart - Furious Racing (pc, PS4, XOne, Switch)

Mario krijgt concurrentie van de schattige maar moddervette Garfield, die recent ook de kartingsport heeft ontdekt. Hij wordt op de racetracks vergezeld door onder meer Odie, Jon Arbuckle en Squeak, allemaal personages uit de comics. De namen van de circuits duiden op enige verscheidenheid, want onder meer Crazy Dunes en City Slicker zijn locaties waar je om de hoogste podiumplaats moet strijden.

 

22 november

Sniper: Ghost Warrior Contracts (pc, PS4, XOne)

Authentieke sluipschutteractie; daarmee wil CI Games je overtuigen om Sniper: Ghost Warrior Contracts in huis te halen. Het ijzige Siberië wordt overspoeld met doelwitten die je aan de hand van individuele contracten om het leven moet brengen. Indien een missie zo cool was dat je ze opnieuw wil ondernemen, kan dat zonder enige moeite. Daarbij moet je wel met concurrentie rekening houden, want je bent niet de enige die deze aanbiedingen krijgt. Zij zullen bovendien niet twijfelen om je het leven zuur te maken, en dankzij de vele manieren om iemand te mollen kan ook jij onverwacht uit de hoek komen.

 

 

1reactie

aiai mijn portefeuille begint spontaan te zuchten

Rating:0