De gamereleases van november 2018

wo 31/10/2018
Michael
0 reacties

November betekent een stukje herfstvakantie, koudere avonden en natte weekends. Een topgame meepikken moet met andere woorden de logica zelve zijn. De Allerheiligenmaand heeft enkele toppers toegewezen gekregen, waaronder een consolegame voor Pokémon – hoe lang is dat geleden? – een nieuw Fallout-epos en EA’s antwoord op de geslaagde Call of Duty: Black Ops 4-release. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

2 november

Diablo III: Eternal Collection (Switch)

Zoals collega Ronald het prachtig omschrijft: ook na de zoveelste reis richting New Tristam voelt Diablo III als een herademing aan. Blizzard brengt met de Eternal Collection zowel het basisspel als de uitbreiding Reaper of Souls naar de Nintendo Switch en ook al heb je dat avontuur al meermaals beleefd, deze ARPG zal altijd leuk om spelen blijven. Heb je dus zin om op de knoppen van je Joy-Con te rammen alsof je leven er vanaf hangt om terwijl honderden stukken loot te verzamelen en afgrijselijke antagonisten het zwijgen op te leggen? Dat kan vanaf 2 november.

Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun! (Switch)

Bandai Namco ontwikkelde Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun oorspronkelijk voor de Japanse markt, waarna ook Zuid-Oost Aziatische landen het ritmische spelletje voorgeschoteld kregen. In november komen wij aan de beurt, wat eigenlijk een primeur is. Het is meer dan tien jaar geleden dat er nog eens een spel uit deze muzikale reeks naar onze contreien is gekomen.

6 november

The Forest (PS4)

In The Forest, een indiespel dat reeds eind april op pc verscheen, word je op een schiereiland gedropt. Je kruipt in de huid van Eric Leblanc, en samen met je zoon Timmy ben je als overlevende van een vliegtuigcrash in deze jungle beland. Met kannibalen die op de loer liggen, en vooral de niet-lineaire gameplay, is dit een onvoorspelbaar avontuur.

8 november

Overkill’s The Walking Dead (pc)

De makers van Payday komen met een nieuwe game. Deze keer eentje uit het The Walking Dead-universum. Starbreeze Studios werkt samen met Skybound Interactive om een unieke ervaring aan de fans voor te schotelen. De game zal zich focussen op gameplay, waarbij The Walking Dead de wereld van first-person shooter co-op games verkent.

World of Final Fantasy (XOne, Switch)

Noem het een Final Fantasy voor twaalfjarigen. Maar ook: een terugkeer naar de vorm van de alleroudste Final Fantasy-delen. Een soort 'best of'-compilatie van personages uit die vroegste episodes. En ja, ook wel een schaamteloze kopie van Pokémon. Na eerdere releases in 2016 (PS4/Vita) en 2017 (pc) zijn met de Switch en XOne de laatste ontbrekende platforms aan de beurt.

9 november

Tetris Effect (PS4)

Een Tetris-game waaraan meer dan vijf jaar werd ontwikkeld? Inderdaad, Tetris Effect moet echt wel een prachtgame worden. In deze nieuwe Tetris-iteratie moet je niet alleen blokjes tactisch positioneren, ook de muziek en de beat daarvan is belangrijk. Met een nieuwe mechanic kan je zelfs meerdere bokjes gelijktijdig naar beneden vlammen. Het ultieme doel? Zestien lijntjes tegelijk wegtoveren en zo een 'decahexatris' scoren.

13 november

Hitman 2 (pc, PS4, XOne)

Hitman keert nogmaals terug op het scherm. Deze keer onder de vleugels van uitgever Warner Bros., maar wel nog steeds van de hand van IO Interactive. Reis opnieuw de wereld rond om exotische locaties te verkennen en je doelwitten zorgvuldig om zeep te helpen. Onder andere het regenwoud is een van de nieuwe locaties. Hitman 2 kan je trouwens ook in co-op spelen, zodat je er als Agent 47 niet alleen voor staat.

Spyro Reignited Trilogy (PS4, XOne)

Op 13 november zijn de remasters van de drie originele Spyro-games eindelijk verkrijgbaar in één mooie collectie onder de naam Spyro Reignited Trilogy. PlayStation 4- en Xbox One-bezitters kunnen dan weer als vanouds met het paarse draakje diamanten verzamelen en andere draken gaan bevrijden. Zowel Spyro the Dragon als Spyro 2: Ripto’s Rage! als Spyro: Year of the Dragon kregen de remaster-behandeling en het moet gezegd: het ziet er visueel alvast fantastisch uit. Benieuwd of de gameplay ook overeind blijft, maar die kans zit er precies wel dik in.

14 november

Fallout 76 (pc, PS4, XOne)

Het is na de release van Fallout 4 in 2016 hoog tijd voor een opvolger! Dit gebeurt met Fallout 76 in de vorm van een prequel waarin je het online strijdtoneel verkent. Vault 76, de bunker waar je als speler in zat, is één van de eerste vaults die openging. Op Reclamation Day moeten de Vault 76-bewoners de wereld opnieuw opbouwen. Het spel speelt zich af in West-Virginia en zal ook nieuwe unieke monsters met zich meebrengen die gebaseerd zijn op de folklore van de streek.

15 november

Underworld Ascendant (pc)

Deze first-peron actievolle RPG wordt door Otherside Entertainment ontwikkeld. Deze indie-studio kennen we van de verschillende Ultima-games, alsook onder een andere naam de System Shock-knaller. Nu dus een ARPG die ons in de huid van de Avatar plaatst, en we keren terug naar Stygian Abyss. Net zoals in de originele games ligt de focus op niet-lineaire progressie, simulatie en complexe situaties.

16 november

Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! (Switch)

Nintendo brengt met Pokémon: Let's Go, Eevee! en Pokémon: Let's Go, Pikachu! twee heuse Pokémon RPG's naar de Switch. In beide games, die op elkaar lijken zoals Red en Blue bijvoorbeeld, keer je terug naar Kanto. Dat is de eerste regio die we ooit in de games hebben verkend. Je kan je Joy-Con gebruiken om je Poké Balls te gooien, al wordt het nog cooler wanneer je de Poké Ball Plus koopt. Dan heb je een echt exemplaar in handen.

20 november

Battlefield V (pc, PS4, XOne)

De nieuwste telg uit de wereldbekende en immens populaire Battlefield-serie keert terug naar een Wereldoorlog II-setting. Battlefield V gaat echter op zoek naar verhalen en gebeurtenissen die tot op heden weinig tot niet aangeraakt werden. Ook een single player-mode en vierspeler coöpmissies zijn voorzien. In de multiplayer is squad gameplay belangrijker dan ooit geworden en is de mode Grand Operations de nieuwkomer. Veldslagen die zich over drie of vier opeenvolgende fictieve dagen spannen met een mix van Team Deathmatch, Conquest en/of Domination.

Farming Simulator 19 (pc, PS4, XOne)

Farming Simulator 19 brengt opnieuw leven in de populaire franchise! Dit met onder andere John Deere als nieuw merk. Daarnaast claimt de ontwikkelaar dat de spelers de meest complete farming simulator-ervaring ooit voorgeschoteld zullen krijgen. De grafische engine werd verbeterd, waardoor Farming Simulator 19 er beter dan ooit tevoren uit zal zien.

27 november

Darksiders III (pc, PS4, XOne)

Het verhaal in deze threequel brengt helemaal wat we van de reeks gewend zijn. Een nieuwe Darksiders-titel betekent weer een nieuwe protagonist (in dit geval protagoniste), een nieuw verhaal en een nieuw set moves die je kan uitbouwen. Uiteraard blijft de game trouw aan zijn 'Four Horsemen of the Apocalypse' insteek. Deze keer is het Fury die je onder je hoede krijgt.

28 november

Artifact (pc)

Als Valve iets doet, krijgen we meestal topgames voorgeschoteld. Met Artifact wil het bedrijf nu ook een steengoed collectible card game op de markt brengen. Je zal in drie verschillende lanes moeten duelleren, wat uiteraard op hun MOBA Dota 2 lijkt. Op dat universum zijn deze digitale kartonnetjes dan ook gebaseerd.

Voor ieder wat wils in november. Pokémon-fans krijgen een nostalgisch tweegangenmenu voorgeschoteld, Fallout-liefhebbers kunnen een nieuw deel uit de rijke IP verkennen en ook FPS-fans komen aan hun trekken. Daarnaast nog enkele minder grote maar evenzeer beminde titels, een mooie maand dus.

Welke games halen jullie in huis? Misschien zelfs een nieuwe console om Pokémon Let’s Go! vanop de eerste rij te ervaren?