s
r

De gamereleases van mei 2020

De gamereleases van mei 2020

Stilaan maar zeker gaan de meeste gamestudio’s richting hun zomerslaap. Het gamelandschap staat momenteel niet bol van de grote releases, wat niet wil zeggen dat er in mei niks verrassends uit de boot valt. We redden de arcadehallen, worden een haai, krijgen Vin Diesel op ons bord en gaan om met psychologische horror. Dat laatste niet door toedoen van Vin, hopen we. Ook zijn er opmerkelijk veel lekkere collecties die richting de Switch komen. 

1 mei 

Arcade Spirits (PS4, Xone, Switch)

Een visuele romantische komedie. Dat is geen alledaags idee voor een videogame. Wat als we nooit afscheid hadden genomen van de arcadehallen? Wat als in de wereld van vandaag deze hallen vol consoles nog steeds dé place to be zouden zijn? In Arcade Spirits maak je jouw eigen karakter met je eigen eigenschappen en persoonlijkheid. Je gaat in de arcadehal op zoek naar de ware liefde. Jouw beslissingen definiëren de toekomst van Funplex. Red het walhalla van de 80’s-Gamers!

 

   

5 mei 

World War Z: GOTY Edition (PS4, Xone, PC)

In World War Z vecht je samen met drie vrienden co-op tegen de vleesetende hordes die je kent van de gelijknamige film. Deze meer dan degelijke zombie-shooter wordt opnieuw uitgebracht met heel wat leuke extra’s. De GOTY-edition bevat de basisgame en alle reeds uitgebrachte DLC met daarin extra maps, wapens en characters. Ook zijn er drie volledig nieuwe missies in Marseille. Verzamel drie schietgrage kompanen en het knalfestijn barst met tonnen content opnieuw los. Die hordes gaan zichzelf niet omleggen, hoor.

 

John Wick: Hex (PS4)

Onze favoriete hedendaagse actieheld komt nu ook op PS4 binnen, weliswaar niet in een straight-forward actiefestijn. Hex is een turn-based tactische shooter waarbij item management en tijdsbesef van groot belang zijn. Het verhaal dient als een prequel voor de films maar neemt niks over van de krankzinnige actie. Ook de artstyle is interessant met een zeer donkere cartoony look. Wie van tragere actie houdt met het nodige denkwerk kan John uit de nood helpen.

 

 

Someday You’ll Return (PC)

Normaal gezien kwam deze titel vorige maand reeds uit maar daar stak een gekende crisis een stokje voor. In deze horrortitel ga je op zoek naar jouw dochter die plotsklaps vertrok naar een gebied waar jij gezworen hebt nooit nog terug te keren. Het is bij titels als Silent Hill en Resident Evil 7: Biohazard dat deze game de mosterd haalt. Crafting is een belangrijk gameplay element, net als het sluipen en verstoppen voor het kwade in een Tsjechisch bos. Geen machogedrag hier, wel een meer intieme huiveringwekkende ervaring.

 

15 mei 

Those Who Remain (PS4)

Een goede dosis psychologische horror krijgen we via Those Who Remain. Een man op de rand van zelfmoord komt terecht in een surrealistisch dorp dat geïnfecteerd lijkt te zijn door de daden van de bewoners. Het is populair dezer dagen om de hoofdrolspelers in horrortitels geen wapens te geven en ook hier wordt de trend gevolgd. Verontrustende beelden, een intense sfeer en visuele nachtmerries zorgen voor een spannende ervaring. Hou je verstand erbij en beslis over je eigen lot in deze story-driven titel.

 

Marvel’s Iron Man VR (PSVR)

Deze PSVR-exclusive laat je in het rood-gouden pantser van de gekende superheld kruipen en laat je hoog tussen de wolken de wereld redden. Je krijgt in een origineel verhaal te maken met de mysterieuze slechterik Ghost die oude Stark-technologie tegen jou gebruikt. In het luchtruim mag je met de move controllers vechten tegen een brede waaier aan vijanden. Gebruik alle mogelijkheden van je te gekke pak om deze bedreiging te stoppen. Ook kom je terecht in de villa van Tony Stark himself. Voor Marvelfans zal er meer dan voldoende fanservice te vinden zijn.

 

 

22 mei 

Maneater (PS4, Xone, PC)

Je bent een haai! Wat heb je nog meer nodig om van een coole game te spreken? Maneater neemt het haaienbestaan een pak serieuzer dan wat bijvoorbeeld Goat Simulator deed voor de geitengemeenschap. Als babyhaai zag je hoe een visser je moeder vermoorde en jou verminkte. In Maneater ga je op zoek naar wraak in een open wereld. Vissen eten, met krokodillen vechten, de kustlijn en het strand chaotisch bewerken en onwetende posterboys van jet ski’s knallen. Het is vreemd om de oceaan een sandbox te noemen maar dat is wat Maneater er van wil maken.

 

 

Saints Row The Third Remastered (PS4, Xone, PC)

Moeilijk te geloven dat het al 11 jaar geleden is dat The Third uitkwam. De geschifte GTA-kloon brengt een volledige remaster uit met heel wat grafische pracht. Het moet gezegd, Saints Row heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Meer dan 30 DLC-pakketten zitten inbegrepen in de game. Opnieuw als een gek tekeer gaan met jetvliegtuigen, tanks en de meest belachelijke outfits is dus meer dan verleidelijk te noemen. Guns blazing through the streets. Who’s gonna get some?

 

  

26 mei 

Minecraft: Dungeons (PS4, Xone, PC, Switch)

Minecraft zonder het craften en bouwen waar je zo van houdt. Het lijkt een vreemd concept. Dungeons brengt een geheel andere ervaring naar voren. In deze dungeon crawler ontdek je willekeurig gegenereerde kerkers die vollopen met even willekeurig gegenereerde vijanden. Je moet ook rekening houden met heel wat valkuilen en puzzels. De game focust op lokale en online multiplayer. Met vier maten kan je de willekeurige avonturen aan!

 

 

Star Wars Episode 1: Racer (PS4, Switch)

21 jaar na het origineel krijgt deze populaire Star Wars-titel een remaster op de PS4 en Switch. Je kan podracen naar hartenlust in de setting van The Phantom Menace met een brede waaier aan characters en racetracks op de planeet Tatooine en daarbuiten. De gekende soundtrack en typerende Star-Wars sfeer worden uit de jaren ’90 gekatapulteerd naar het heden. Wie opnieuw achter het stuur wil kruipen met Anakin Skywalker en andere gekenden moet nog een kleine maand geduld uitoefenen. Wees echter gewaarschuwd, ook Jar Jar Binks zou deel uitmaken van de remaster.

 

28 mei 

Ninjala (Switch)

Deze free-to-play titel belooft om epische ninja-gevechten naar de Switch te brengen. De ninja-organisatie laat het Ninjala-tornooi doorgaan om te zien wie de meeste skills heeft en de titel van ultieme ninja verdient. In deze kleurrijke wereld kan je met acht ninja’s gelijktijdig strijden tegen elkaar om zo veel mogelijk punten te verzamelen en een partijtje te winnen. Naast de grote online vechtmodus zal er ook een story mode beschikbaar zijn. Chaotisch en kleurrijk vechtplezier voor de hele bende.

 

 

29 mei 

Fast & Furious: Crossroads (PS4, Xone, PC)

Krijgen we nog altijd argwaan als een gekende en geliefde filmserie zich op de gamemarkt smijt? Ik alvast wel. Crossroads belooft non-stop cinematische actie in deze racer waar de gekende gezichten van de filmfranchise quasi allemaal in voorkomen. Stunts op exotische locaties en overvallen tegen hoge snelheid vormen de ruggengraat van deze titel. Grote namen als Vin Diesel en Michelle Rodriguez werkten alvast mee aan de game dus qua authenticiteit zit het goed. Afwachten of de rest ook een voltreffer wordt maar de fans mogen hoop koesteren.

 

 

Bioshock: The Collection (Switch)

Een duidelijke trend die deze maand merkbaar is zijn de vele collecties van topgames die hun weg naar de Switch vinden. Bioshock brengt een grote bundel samen met de volledige remastered edities van Bioshock, Bioshock 2 en Bioshock: Infinite. Je kan dus opnieuw naar de onderwaterstad Rapture reizen of in de wolken van Columbia gaan hangen in deze epische single player FPS-avonturen. Alle uitbreidingen voor de games zitten inbegrepen in de collectie. Als diepgaande storytelling met over-the-top actie jouw ding zijn is deze collectie een koopje waard. Net als de volgende titel.

 

 

Borderlands: Legendary Collection (Switch)

Ook de losgeslagen cartoon-shooter Borderlands landt op de Switch met een legendarische editie. De originele Borderlands, Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel zijn samen goed voor uren vechten tegen beesten en bandieten met de meest geflipte wapens. Je kan solo op avontuur, met z’n tweeën via splitscreen of met z’n vieren online. Deze FPS-reeks kan op heel wat goede recensies rekenen en de games speel je ook niet op een paar minuten uit. Voor wie deze titels op release gemist heeft is dit pakket dé oplossing.

 

XCOM 2 Collection (Switch)

De laatste grote titel met een zwaarwegend pakket voor de Nintendo Switch die we aanhalen is de XCOM 2 Collection. Als leider van de guerrillabeweging moet je een verzet op poten brengen om de aliens die de planeet hebben overgenomen uit de weg te ruimen. In deze turn-based tactics game voer je het gevecht tegen het buitenaardse ras en daar is heel wat strategie voor nodig. Deze collectie bevat de volledige basisgame en vijf uitbreidingen waarmee je dus meer dan enkele uren zoet bent.

 

1 reactie

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition komt op 29/05 uit op Nintendo Switch. Toch 1 waar ik naar uitkijk.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments